3 herkenbare situaties op de camping #1

In onze kampeercarrière hebben we al veel meegemaakt. De hoogste tijd om 3 herkenbare situaties op de camping op een rijtje te zetten. Vandaag deel 1! Welke situatie(s) herken jij?

Hoe vaak zeg je iemand gedag?

Camping Porto Sole Vrsar

Rise and shine! Een nieuwe campingdag is aangebroken en die begin je met een ochtendplas en -was. Tenzij je náást het sanitairgebouw staat, betekent dit dat je (een rijtje) campingburen passeert. “Goedemorgen”, “Goodmorning” en “Bon matin”. Op weg naar wc en douche ontkom je er niet aan om je medekampeerders te groeten. Schoon en fris kom je even later wéér langs op weg naar de campingwinkel waar je verse broodjes gaat halen. En tja, dan zitten je campingburen opnieuw voor de tent/caravan/vouwwagen/camper. En hoe je het ook wendt of keert, de meeste mensen kijken tóch even op als er iemand langsloopt (wij ook!). Wat doe je dan? Zeg je nog een keer gedag? Knik je even? Of kijk je stoïcijns voor je uit? En dan zijn er nog talloze keren dat je de campingburen op een dag passeert. Best awkward soms! Wat doe jij? Wij gaan bij de tweede/derde/vierde keer passeren voor een mix van knikken en voor ons uit kijken.

Luidruchtige kinderen (om wat voor reden dan ook)

Love2camp-kids

Huilend ter aarde storten wanneer ze een croissantje krijgen in plaats van een pain au chocolat. Om half zeven ’s ochtends klaarwakker zijn (en niet stil). Als baby om 1.00 uur ’s nachts ontroostbaar huilen (wij in paniek, want wát is er en wáárom wordt hij niet stil en moeten we misschien naar een dokter?) waarna opeens het die avond verorberde vispotje (babyvoeding) er van boven uit komt en het arme kind eindelijk stil is. Al deze situaties: been there done that. De Love2camp-kids zijn inmiddels 2 x 9 jaar, 7 jaar en 6 jaar en redelijk opgevoed (al zeggen we het zelf). Bovenstaande situaties komen vanwege hun leeftijd eigenlijk niet meer voor, maar dat betekent niet dat ze altijd muisstil zijn. Het zijn natuurlijk geen robots, gelukkig maar! Bij de croissant-situatie konden we nog wel een pokerface opzetten (lees hier maar), alleen dat is wel anders als je kind ’s nachts pijn heeft. Je hebt al stress vanwege je verdrietige kind, maar weet tegelijkertijd dat de héle camping hier wakker van wordt. Dubbel stress!

Onverwacht borrelen met de campingburen

Met de campingburen kan snel een goede band ontstaan. Je staat een paar dagen/weken naast of tegenover elkaar en maakt wel eens een kort praatje. Tot de dag dat het praatje een beetje uitloopt en het nét borreltijd blijkt te zijn. Tja, en al die tijd tussen jullie twee plekken blijven staan is ook zo ongezellig. En nou ja, jullie hebben net een lekkere fles rosé koud liggen. Dus hebben die leuke campingburen heel misschien zin om het gesprek voort te zetten onder het genot van een lekker glas? Fris mag trouwens ook! Voor je het weet, breken ook de campingburen hun voorraad aan. Kids worden voorzien van chips en fris en vooruit, we trekken nog een fles open. We schreven er hier al eens over: soms weet je meer over de campingburen dan over je buren thuis.

Herken je een van bovenstaande situaties? Laat het ons dan weten op de Facebook-pagina van Love2camp! Binnenkort delen we meer herkenbare situaties op de camping.

Obelink Pop up binnentent
KCJ 2019
Camping Carpe Diem
Slaapmasker Rijksmuseum
Wasjes draaien
Perfect Kid
Boeken vakantie
Obelink Canini tafel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *