5 campings waar je een kampvuur mag maken

Fikkie stoken. Op de meeste campings mag het niet. Toch hebben we er een paar gevonden waar je wél een kampvuur mag maken. Neem lucifers, marshmallows en je gitaar mee als je een van deze vijf campings bezoekt.

1. Adventure Camp Schnitzmühle in Viechtach, Duitsland
De naam is niet voor niets gekozen, want dit mag met recht een avonturencamping heten. Je kunt er onder meer kanoën, suppen, wandelen, mountainbiken, ponyrijden én een kampvuur maken. Op een van stookplaatsen kun je naar hartelust fikkie stoken.

Adventure Camp Schnitzmühle

Foto credit: Adventure Camp Schnitzmühle.

2. Kampeerterrein De Lievelinge in Vuren, Nederland
Als een camping in de plaats Vuren ligt kan een vuurtje haast niet ontbreken. Op De Lievelinge staan vuurschalen, dus je kunt gewoon bij je tent een vuurtje maken. Gitaar mee, marshmallows roosteren en je bent verzekerd van een top avond.

De Lievelinge

Foto credit: De Lievelinge.

3. Camping Les Pommiers in Chanxhe, België
Deze camping in de Belgische Ardennen is er echt een voor sportievelingen. Het is een rustige camping waar je naar hartelust kunt genieten van het buitenleven: kanoën, boogschieten, steppen, mountainbiken, GPS-tochten maken, het kan er allemaal. Als je ‘s avonds voldaan terug bent op de camping kun je op adem komen bij het kampvuur.

Les Pommiers

Foto credit: Camping Les Pommiers.

4. Camping Pè da Munt in Santa Maria im Münstertal, Zwitserland
Op deze Zwitsers natuurcamping heb je bij je eigen plek de mogelijkheid om een vuurtje te maken. Dit is vooral weggelegd voor tentkampeerders, want Pè da Munt is nogal lastig toegankelijk voor caravans en vouwwagens.

Pè da Munt

Foto credit: Camping Pè da Munt.

5. Camping Vue du Lac in Fours, Frankrijk
Zoals de naam al doet vermoeden ligt Vue du Lac aan een meer: l’Étang Donjon om precies te zijn. De natuurcamping in de Bourgogne heeft drie kampvuurplaatsen op het terrein. Takken zoeken, aansteken, en je kunt je broodjes roosteren.

Camping Vue du Lac.

Foto credit: Camping Vue du Lac.

Natuurlijk zijn er nog meer campings waar je je eigen vuurtje mag stoken. Heb jij nog tips? Deel ze gerust!

En dan nog dit:
We willen natuurlijk niet betuttelend doen, maar fikkie stoken vereist oplettendheid. Voor jezelf én voor je medekampeerders. Check bij de camping welke regels er gelden.

ANWB Kampeerkaart CKE
1 vakantie 2 bestemmingen
Vaatwasser op camping
Kampeer en Caravan Jaarbeurs
Camp to Go afl 1
Scout – stop & stay-camper
Camp to Go
ann mah De vergeten kamerann mah De vergeten kamer
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *