5 dingen die iedere kampeerder herkent

We love2camp! Maar er zijn van die dingen… 5 dingen die iedere kampeerder herkent.

1. Regen op de camping
Ja, eindelijk vakantie! Lekker op de camping. Wat is het toch heerlijk om buiten te leven. Totdat het gaat regenen… en regenen… en regenen… Alles wordt vochtig, je zit opgesloten in de tent, je moet een paraplu mee als je gaat plassen en als je echt geluk hebt, loopt je tent nog onder. Nice!

Vouwwagen regen

Hè lekker, regen op de camping.

2. De overenthousiaste of irritante campingburen
We zeiden het al eerder: op de camping heb je nul privacy. Een vakantie op de camping kan vallen of staan met je buren. Je hebt erbij die het liefst elke minuut met je willen doorbrengen (samen eten, uitstapjes maken, naar het zwembad etc), je hebt buren die veel te veel lawaai maken (wij ook soms met huilend kind: guilty). O ja, dan zijn er ook nog de gluurburen. Goedemorgen!

3. Hoe vaak zeg je iemand gedag?
Tja, je moet wel eens een paar keer per dag langs dezelfde tent(en). De eerste keer zeg je natuurlijk opgewekt ‘goedemorgen’. Maar al die keren daarna? Moet je dan tien keer per dag ‘hoi’ zeggen? Hier laat de campingetiquette ons in de steek. Dus lopen we maar een beetje voor ons uit starend of vaag glimlachend langs.

hurktoilet

Deze komen we gelukkig niet meer zo vaak tegen.

4. HET TOILET
Kunnen we kort over zijn: niet leuk. Er is al veel veranderd met twintig jaar geleden toen we nog op ranzige hurktoiletten moesten en daarbij uiteraard over onze slippers plasten. Richten is nog niet zo makkelijk. Met je pleerol over de camping hoeft op de meeste campings gelukkig ook niet meer, maar ‘je ding doen’ terwijl iedereen langsloopt of naast je hetzelfde doet (jak!), blijft een beetje awkward.

Romantiek op de camping is soms een echte uitdaging.

Romantiek op de camping is soms een echte uitdaging.

5. Iedereen hoort ALLES van je. En jij van hen.
Je kan ook niet anders verwachten als je slechts met een tentdoek of caravanwandje gescheiden bent van de buitenwereld. Gesnurk, een kleine discussie of juist gepassioneerde nachten, een lastig kind etc. Je kan letterlijk de gesprekken van je buren afluisteren en zij dus ook van jou. Hier is slechts een waarschuwing op zijn plaats. Wees op je hoede!

2 antwoorden
 1. Anoniem
  Anoniem zegt:

  Camperen kan ook erg leuk zijn je kunt gaan en staan waar je wilt, je hebt alle vrijheid, je hoeft je niks aan te trekken als je naar de wc gaat dat doet iedereen, soms heb ik spijt dat ik onze caravan heb verkocht een paar maanden geleden! We hadden slecht weer, mijn man viel erg hard met de fiets en ik moest opgenomen na de vakantie en toen heb ik de caravan te koop aangeboden, hij hoefde niet weg maar als er een koper kwam dan zouden we hem verkopen! En die koper was er al na enkele uren zodat ik eigenlijk overrompeld was. Maar ik had dat ding nou eenmaal te koop aangeboden, dus toch weggedaan. Nou tot op heden heb ik spijt want het was een enorm mooie caravan! Zo kan het dus ook gaan, even het niet zien zitten en wie op de blaren zit moet pijn lijden!

  Beantwoorden
  • Love2camp
   Love2camp zegt:

   We vinden kamperen heerlijk! Jammer om te horen dat de caravan weg is. Misschien een keertje eentje huren? Er zijn tegenwoordig zoveel sites waar je caravans of campers van particulieren kunt huren. Goboony of Camptoo bijvoorbeeld.

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *