5 kasteelcampings op de Dag van het Kasteel

Het is vandaag niet alleen Tweede Pinksterdag, maar ook de Dag van het Kasteel. Een mooi moment om je vijf kasteelcampings in binnen- en buitenland te tippen.

Château Le Haget – Frankrijk

Château Le Haget

Foto: Château Le Haget

Kasteelcamping Château Le Haget ligt in het Franse departement Gers in het zuidwesten van Frankrijk. Nederlanders Marc en Annemieke runnen de camping. Verspreid over de kasteeltuin liggen 80 grote plaatsen met veel privacy. Ook zijn er huuraccommodaties aanwezig. Op de camping vind je verder een zwembad met kinderbad en een restaurant.

Château Le Haget

Domaine du chateau de Dieupart – België

Domaine du chateau de Dieupart

Foto: Domaine du chateau de Dieupart

Domaine du chateau de Dieupart ligt in de Ardennen, 20 kilometer ten zuiden van Luik. In het 16-eeuwde château bevinden zich nu appartementen voor de verhuur. Campinggasten kunnen het hele jaar door terecht op een van de 120 plaatsen. De rivier de Amblève stroomt langs de camping. Domaine du chateau de Dieupart heeft een speeltuin, een cafeetje, een supermarkt en ligt op loopafstand van het plaatsje Aywaille.

Domaine du chateau de Dieupart

Schloss Camping Aschach – Oostenrijk

Schloss Camping Aschach

Foto: Schloss Camping Aschach

Schloss Camping Aschach – met 160 ruime staanplaatsen – ligt onder het kasteel Aschach in Tirol en op 15 minuten van de stad Innsbruck. De camping heeft een verwarmd buitenbad, een restaurant en een speeltuin. Een supermarkt en pizzeria zijn vlakbij. Ben je echt een kasteelliefhebber? Dan zit je hier goed, want naast kasteel Aschach vind je in de omgeving nog meer kastelen. Deze camping wordt ook veel op doorreis gebruikt.

Schloss Camping Aschach

Camping en recreatiepark Kasteel Ooijen – Nederland

Kasteel Ooijen

Foto: Kasteel Ooijen

In het Noord-Limburgse plaatsje Broekhuizenvorst – vlakbij de Maas – ligt de groene camping Kasteel Ooijen. Naamgever is het gelijknamige kasteel, dat misschien niet misschien aan een prinsessenkasteel doet denken, maar toch echt een kasteel is mét slotgracht. De camping telt zo’n 500 plaatsen, heeft veel speelmogelijkheden en een buitenzwembad.
www.kasteelooijen.nl.

Camping Schloß Roßdorf – Duitsland

Camping Schloß Roßdorf

Foto: Camping Schloß Roßdorf

Slechts 20 plaatsen telt camping Schloß Roßdorf, die deel uitmaakt van het gelijknamige kasteel. Deze groene camping ligt middenin in het plaatsje Roßdorf in de Duitse deelstaat Thüringen. De camping wordt gerund door het Nederlandse echtpaar Tally en André. Zowel dichtbij de camping als in de directe omgeving is genoeg te doen.

Ga jij graag naar kasteelcampings en zo ja, wat is je favoriet?

Winterkamperen
Mobiel kantoor Kip Caravan
ANWB Camper en caravan van het jaar 2021
camping van het jaar
Fietsen Slovenië
Ons Buiten
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *