5 tips voor een nóg fijnere kampeervakantie

Het is half september en inmiddels hebben de vier Love2camp-kinderen er alweer twee volle schoolweken op zitten. Dat neemt niet weg dat we nog dagelijks terugdenken aan onze heerlijke vakanties. Met deze nog zo vers in het geheugen is dit hét moment om wat notities voor volgend jaar te maken. Want laten we eerlijk zijn: er zijn vast wel dingen die beter konden, toch? Daarom: 5 tips voor een nog fijnere kampeervakantie.

Losse naad

Even een foto van een naad die (alweer) moet worden vastgezet.

1. Mankementjes aan je kampeermiddel
Losse rubbers of elastieken, haperende ritsen of een klein gaatje in het tentdoek; allemaal dingen die het kamperen er niet per se makkelijker op maken. Misschien heb je er deze vakantie last van gehad en gedacht ‘dat komt na de vakantie wel’. Prima, maar vergeet het dan niet. Noteer op een blaadje of in je telefoon wat er aan je kampeermiddel moet gebeuren én onderneem actie. Of doe dit in ieder geval voordat je weer gaat kamperen. Zelf heb ik in mijn favoriete kampeerapp Evernote een lijstje voor volgend jaar. Moet ik meer haringen of juist wasknijpers meenemen? Is het lipje van de rits bezweken aan metaalmoeheid? Of misten we dit jaar toch een extra scheerlijn? Ik noteer het allemaal netjes in Evernote. Ruim voordat we er volgend jaar weer op uit trekken, check ik mijn lijstje en ga aan de slag. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

 

biorex camping

Een pak Biotex gaat altijd mee naar de camping

2. Hoeveel kleding neem ik mee?
Dit jaar trapte ik er weer in: bang om kleding tekort te komen, nam ik toch te veel mee. En dat terwijl ik sinds jaar en dag een vaste kledinglijst in (daar heb je ‘m weer) Evernote heb staan die ik bij het inpakken alleen maar af hoef te vinken. Op zich had ik dit jaar redelijk strak ingepakt, alleen vergeet ik steeds hoe makkelijk het is om even een wasje te draaien op de camping. De schone was trokken we weer aan en zo bleef er uiteindelijk toch wat vergeten kleding in onze reistassen liggen. Komende week ga ik mijn kledinglijsten daarom updaten en daarbij hou ik extra in gedachten dat bijna elke camping een wasmachine heeft. Ook neem ik altijd een pak Biotex mee voor de kleine wasjes. Denk nu niet dat ik de hele vakantie sta te wassen en sloven, maar het maakt me wel erg blij als ik mijn favoriete zomerjurkje op de camping weer schoon aan kan trekken. En daar heb ik misschien meteen de kern van dit punt te pakken: soms wil je gewoon heel vaak hetzelfde jurkje aan of die leuke bikini en dan blijven die ‘ook leuke, maar toch net iets minder fijne’-jurkjes in je tas liggen. Trouwens, hoe fijn is het om minder handdoeken mee te hoeven nemen als je bedenkt dat je ze toch kan wassen? Even kritisch kijken wat je dit jaar mee had en strepen (of misschien juist wel aanvullen) maar!

autoreis

En vooral niet vergeten tijdens de autoreis: genieten van het mooie uitzicht!


3. De autoreis en aankomstdag
Dit jaar hadden we best een fijne autoreis. Komt ook omdat ik het goed had geregeld. De jongens mochten om de zoveel tijd een klein cadeautje uitpakken waar ze meteen mee konden spelen, ze hadden de gratis vakantieboekjes van de ANWB en Albert Heijn bij zich en natuurlijk de onmisbare dvd-speler. Verder hadden we eten voor een weeshuis bij ons en genoeg te drinken. De grote koelbox staat altijd in de kofferbak, maar sinds vorig jaar nemen we een klein koeltasje mee voor voorin. Bij stops leggen we er even koud water etc in. Ideaal! Kijk, zulke dingen wil ik volgende keer niet vergeten. Daarom noteer ik ook zulke dingen in een lijst voor volgend jaar. Ook dingen die tijdens de autoreis beter kunnen, schrijf ik op. Met een goede autoreis is je vakantie namelijk al voor de helft geslaagd. Verder zorgen we ook altijd dat we genoeg eten en drinken bij ons hebben voor de eerste dag zodat we niet afhankelijk zijn van een winkel of restaurant op de camping. Notitie voor volgend jaar: een extra fles wijn mee mag best 😉

speelgoed camping

Het liefst nemen de jongens ál hun speelgoed mee naar de camping

4. Boeken, speelgoed etc.
Mijn oudste zoontje (bijna 7 jaar) vindt het fijn om af en toe rustig in een stripboek te bladeren. Nog voor de vakantie had ik mijn slag al geslagen in de kringloopwinkel en een paar stripboeken en ongebruikte vakantieboeken gekocht. Daarnaast mochten beide boys thuis nog een actueel vakantieboek uitzoeken. Eenmaal op vakantie bleek dat ik alsnog te weinig stripboeken had meegenomen. De oudste wilde namelijk niet alleen bij de tent lezen, maar soms ook even bij het zwembad of aan het strand. Dus note to myself: volgend jaar neem ik nog twee of drie extra boekjes mee zodat hij niet steeds hetzelfde hoeft te lezen. Een luxeprobleem, ik weet het… Verder kunnen we wat mij betreft qua speelgoed wel wat minderen, want de helft komt nooit uit het kleine koffertje tevoorschijn.

 

 

 

Onze nieuwe vrienden Kroki en Rogier overwinteren in de vouwwagen

Onze nieuwe vrienden Kroki en Rogier overwinteren in de vouwwagen

5. Wat ligt er allemaal in je vouwwagen of caravan?

Heb je een vouwwagen of caravan? Dan laat je daar vast veel spullen in liggen. Maar hoe weet je in vredesnaam na bijna een jaar nog wat er ook alweer precies in ligt? Daarom is een lijstje makkelijk. Om onduidelijk redenen hadden we nog geen badmintonset mee, maar die hebben we dit jaar gekocht en laten we in de vouwwagen liggen. Verder is ons crappy luchtbed dit jaar overleden, dus moeten we een nieuwe kopen. Op mijn lijstje staat dus dat de badmintonrackets en shuttles in de vouwwagen liggen, maar dat ik niet moet vergeten een nieuw luchtbed te kopen. O ja, en natuurlijk dat we tegenwoordig ook een opblaasbare krokodil (Kroki) en rog (Rogier) hebben, die ook lekker in de stalling overwinteren. Verder doofden de meeste van onze kaarsjes aan het eind van de vakantie uit waardoor ik nog een paar nieuwe moest kopen. Aan kaarsjes hebben we dus geen gebrek als we weer weggaan. Tenslotte werd mijn kleinste mannetje deze zomer in Italië behoorlijk lek gestoken door muggen. We bedachten dat we volgend jaar echt een klamboe mee moeten nemen voor over het bed van de boys. Pas nu ik dit opschrijf, denk ik er weer aan. Ik ga het straks meteen in mijn lijst zetten!

Misschien ligt het allemaal voor de hand, maar ik vind het dus heel handig om alles op te schrijven. Op papier, uit mijn hoofd. En door mijn voorbereidingen te finetunen, wordt onze volgende vakantie hopelijk nóg makkelijker en dus leuker. Ik heb er nu al zin in!

Wat moet jij volgende vakantie echt niet vergeten?

2 antwoorden
  1. Tjerk - Kampeermeneer.nl
    Tjerk - Kampeermeneer.nl zegt:

    Wij slepen ook altijd hele stapels met stripboeken mee. Gelukkig zijn de gewone boeken inmiddels vervangen door een e-reader. Dat scheelt ontzettend veel ruimte in de auto want vroeger hadden we gewoon één grote boodschappentas met enkel boeken mee.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *