5x over… hardlopen op vakantie

Als je ons al een tijdje volgt, weet je dat onze hardloopschoenen altijd mee gaan naar de camping. En dat is niet voor niets! We vertellen je er graag meer over. Daarom: 5x hardlopen op vakantie.

1. Even een moment voor jezelf

Op vakantie ben je het grootste deel van de dag in gezelschap van anderen. In ons geval zijn we de hele dag met ons gezin. Dat is hartstikke fijn natuurlijk, maar het is net zo fijn om even een moment voor jezelf te hebben. Daarom gaan onze hardloopschoenen altijd mee op vakantie. ‘s Ochtends verlaten wij de camping even om een rondje te rennen. Daarna zijn we klaar voor weer een heerlijke vakantiedag! Oh ja, en soms gaan de kinderen juist wel mee, zoals op de foto.

Hardloopshirts Love2camp

Tijdens het hardlopen moeten we dus wél even reclame maken voor Love2camp. Daarom hebben we ieder een shirt en een hemdje.

2. In balans door hardlopen op vakantie

Wat je waarschijnlijk óók over ons weet, is dat we graag een glaasje (vooruit, twee…) wijn op vakantie drinken. Rond borreltijd voor de tent zitten met een drankje en chips vinden we echt genieten. Maar je raadt het al, na drie weken kan je ons zo naar huis rollen. Natuurlijk bewegen we wel genoeg op vakantie. Met wat baantjes trekken, badmintonnen, voetballen en een portie romantiek proberen we te voorkomen dat we helemaal dichtgroeien. Maar die twee of drie keer hardlopen per week zetten toch nét even wat meer zoden aan de dijk. En daardoor genieten we nog eens extra van ons glas wijn.

Hardlopen vakantie

Kijk, dit kunnen we natuurlijk niet ongestraft wegwerken…

3. De omgeving anders ontdekken

Tijdens je rondje hardlopen ontdek je de omgeving van de camping vaak op een heel andere manier. Je komt op plekken waar je anders niet komt óf je ziet de omgeving met heel andere ogen. De camping is het perfecte startpunt voor een loop door de omringende natuur of juist door een nabijgelegen dorp of stadje. Afgelopen jaar renden we samen vanaf camping De Achterste Hoef een rondje door het natuurgebied dat aan de camping grenst. Het was prachtig! Omdat we geen fietsen bij ons hadden en ook niet met z’n allen gingen wandelen, hadden we deze omgeving anders helemaal niet ontdekt.

Hardlopen strand

‘s Ochtends langs het stand rennen is echt een cadeautje.

4. Hardlopen maakt je energiek

Onze favoriete vakantie bestaat uit luieren voor de tent, stadjes bezoeken, zwemmen en lekker eten en drinken. Heerlijk allemaal, maar soms kan de vakantiemoeheid even inslaan, zeker nadat je een paar dagen niet heel actief bent geweest. Hardlopen doet dan wonderen! Een rondje hardlopen geeft ons heel veel energie. En niet onbelangrijk: daarna is het extra lekker om een duik in het campingzwembad te nemen of even met een boek te chillen. Wij maken onze hardlooprondjes trouwens het liefst in de vroege ochtend omdat het dan nog niet zo warm is.

Hardlopen camping

Na het hardlopen is het nóg lekkerder om bij het campingzwembad te chillen.

5. In je hardloopritme blijven

Thuis hebben we een lekker loopritme. We maken een paar keer per week (soms zelfs ook samen) een rondje over de hei of door het bos. Het is toch hartstikke zonde als de klad in dat loopritme komt en je het thuis weer van begin af aan moet oppakken. Ook daarom nemen we onze hardloopschoenen mee om vanaf de camping op ontdekkingstocht te gaan. Eenmaal thuis wachten ons dan weer bos en hei.

Hardlopen vakantie

Op Strava houden we alles netjes bij 😉

Tips voor hardlopen op vakantie

  • Laat weten waar je bent. Wij nemen altijd onze telefoon mee tijdens ons rondje hardlopen vanaf de camping. Voor vertrek delen we onze locatie met onze respectievelijke mannen. Zo kunnen ze ons – in den vreemde – een klein beetje in de gaten houden.
  • Wees voorzichtig. We zijn echt geen angsthazen, maar sommige wegen lenen zich gewoon echt niet voor een rondje hardlopen. Bijvoorbeeld omdat het een drukke autoweg is of omdat het juist te afgelegen is. In dat geval is het: jammer, maar helaas. Beter niet hardlopen, dan onveilig hardlopen.
  • Water! Gaan we in het buitenland langer dan 5 kilometer lopen en is het écht warm, dan nemen we altijd een flesje water mee. Oke, het loopt misschien niet héél relaxed, maar met een droge strot je laatste kilometers weg strompelen is ook niet heel fijn. Je kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld een gordel met drinkflesjes, al hebben wij liever een flesje in de hand.
  • Geniet! Het hoeft allemaal niet snel, geniet gewoon van het feit dat je in het buitenland je hardlooptraining doet.

Ga jij ook hardlopen op vakantie?

1 vakantie 2 bestemmingen
Vaatwasser op camping
Kampeer en Caravan Jaarbeurs
Camp to Go afl 1
Scout – stop & stay-camper
Camp to Go
ann mah De vergeten kamerann mah De vergeten kamer
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *