7 campings in Nederland met privésanitair

Het sanitair is voor sommigen een reden om niet te gaan kamperen. Ben jij iemand die de camping mijdt vanwege het toiletgebouw? Lees dan vooral door, want op veel campings kun je tegenwoordig privésanitair huren. Wij zetten zeven Nederlandse campings met privésanitair op een rijtje. Houd ze in gedachten voor als we weer kunnen gaan en staan waar we willen.

1. Camping Beerze Bulten in Beerze (Overijssel)
In de centrale sanitairgebouwen kun je cabines met een toilet, douche en wastafel met spiegel huren. Deze worden dagelijks schoongemaakt en je hoeft ze met niemand te delen. Dat betekent geen wachttijden bij de douches en geen gesleep met toiletartikelen, want die kun je gewoon laten staan. Wil je meer weten over camping Beerze Bulten? Lees dan hier Martines review. Zij kampeerde er overigens zónder privésanitair.

camping international

Een sanitairunit naast je caravan? Dat kan op Camping International.

2. Camping International in Nieuwvliet (Zeeland)
Deze kleine familiecamping ligt op ongeveer twee kilometer van het strand. Je kunt hier een luxe comfortplaats huren mét een sanitair-unit op de plek. Dat betekent dus een douche, wastafel en toilet direct naast de tent of caravan.

3. Camping Kijkduin in Den Haag (Zuid-Holland)
Een kindvriendelijke camping achter de duinen. Ook hier kun je een kampeerplek huren met een eigen sanitaire voorziening, bestaande uit een wastafel, toilet en douche.

De Achterste hoef

Privésanitair én een plek aan het water. Dat kan op De Achterste hoef.

4. Recreatiepark De Achterste Hoef in Bladel (Noord-Brabant)
Vorig jaar kampeerden wij voor het eerst samen. Dat deden we op deze leuke camping. Wij hadden geen privésanitair, maar we hebben wél even een kijkje genomen op de plekken die dat wel hebben: aan het water. Aanrader!

5. Camping De Berken in Gasselte (Drenthe)
Midden op de Hondsrug ligt camping De Berken. Er zijn hier ruim dertig plekken met privésanitair te huur. De units staan ook hier op de plek, dus voor een nachtelijke plas hoef je niet de hele camping over.

6. Camping De Krim in De Cocksdorp (Texel)
Deze vijfsterren camping op Texel is een feest voor kinderen. Lekker douchen na een bezoek aan het strand kan ook hier op je plek. Als je tenminste een ComfortPlus-plaats met privésanitair hebt gehuurd.

Zandstuve

Het privésanitair op Kampeerdorp De Zandstuve.

7. Kampeerdorp De Zandstuve in Rheeze (Overijssel)
Deze familiecamping heeft een aantal plaatsen met privésanitair. De units zijn voorzien van een douche, toilet, wastafel en hebben aan de buitenkant een voorziening voor de afwas. Met je vuile vaat sjouwen hoeft hier dus niet. Wil je meer weten over De Zandstuve? Lees dan hier onze review.

Er zijn natuurlijk nog veel meer campings in Nederland met privésanitair. Heb jij een tip? Of wil je wat kwijt over privésanitair? Laat het ons dan vooral weten.

ANWB Kampeerkaart CKE
1 vakantie 2 bestemmingen
Vaatwasser op camping
Kampeer en Caravan Jaarbeurs
Camp to Go afl 1
Scout – stop & stay-camper
Camp to Go
ann mah De vergeten kamerann mah De vergeten kamer
8 antwoorden
 1. Loraine Koek
  Loraine Koek zegt:

  Camping heino heeft ook eigen sanitaire voorzieningen

  Camping Starnbosch
  Sterrebosweg 4
  7722KG Dalfsen
  Heeft ook mogelijkheden tot eigen sanitaire voorzieningen

  Beantwoorden
 2. Annelies
  Annelies zegt:

  Goedemorgen, Fijn zo’n lijst, want het is een enorm gezoek naar dit soort campings met prive sanitair. Zelf hebben we ooit op camping Het Wieskamp in Winterswijk gestaan waar tot onze verrassing deze faciliteit bij de staanplaats hoorde. Prima! Juist nu een mogelijkheid om toch te gaan kamperen. Zou het niet makkelijk voor de zoeker zijn om een overzichtslijst te publiceren met dit soort campings? Groet, Annelies

  Beantwoorden
  • Love2camp
   Love2camp zegt:

   Hoi Annelies, fijn dat je er blij mee bent! We gaan eens kijken hoe we dit soort dingen kunnen bundelen. Sowieso vind je in de rechterbalk op onze site al wat campings in verschillende landen bij elkaar. En nu maar hopen dat we snel weer kunnen kamperen 😉

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *