7 campings met een voetbalkooi

Met vier Love2camp-kids die graag een balletje trappen, is een fijn voetbalveldje op een camping geen overbodige luxe. Voor onze boys én girl is een voetbalkooi helemaal het summum. Daarom: 7 campings met een voetbalkooi in binnen- en buitenland. 

Camping Globo Rojo in Canet de Mar (Spanje)

De boys van Marije waren in de zomervakantie van 2017 niet weg te sláán uit de voetbalkooi van camping Globo Rojo. Een groot deel van de middag en de hele avond trapten ze balletjes met de andere campingjeugd. Groot en klein en afkomstig uit allerlei landen: in de voetbalkooi vonden ze elkaar. Mooi om te zien! Hier vind je onze review over Globo Rojo. Afgelopen jaar stonden we trouwens op camping Enmar in Pineda de Mar en die had ook een voetbalkooi.

Lees meer over camping Globo Rojo op hun site.

De boys hadden de tijd van hun leven in de voetbalkooi. Hier is het nog rustig…

Camping de l’Arche in Anduze (Frankrijk)

Het is alweer jaren geleden dat Martine camping de l’Arche in Anduze bezocht. Mét kinderen, maar die hadden nog niet de voetballeeftijd. Jammer, want de camping heeft een voetbalkooi waar de jeugd zich prima vermaakt. Misschien reden om er eens terug te keren? Behalve de voetbalkooi is er nog meer te beleven op de l’Arche. Daarnaast ligt de camping op loopafstand van Anduze. Meer weten? Lees dan hier de review van Martine.

Lees meer over camping de l’Arche op hun site.

Voetbalkooi de l'Arche

Lekker voetballen in de multifunctionele sportkooi. (foto: de l’Arche)

Camping Fornella in San Felice del Benaco (Italië)

Camping Fornella ligt aan het Gardameer en is om meerdere redenen de moeite waard. De kids kunnen zich onder meer uitleven in de voetbalkooi op de camping. Afkoelen kan daarna in een van de zwembaden of in het meer. Love2camp-vriendin Margot bezocht Fornella afgelopen zomer en schreef er voor ons een review over. Je vindt ‘m hier!

Camping Fornella voetbalkooi

De voetbalkooi ligt vlakbij het zwembad. (foto: screenshot Camping Fornella)

Camping de Achterste Hoef in Bladel (Nederland)

Tijdens het afgelopen Pinksterweekend stonden wij met onze mannen en de vier Love2camp-kinderen op camping De Achterste Hoef in Bladel. Terwijl wij de tent en caravan opzetten, waren de twee jongsten lekker samen aan het spelen. Maar waar waren onze twee (toen nog) negenjarigen? Het miezeren bij aankomst was overgegaan in een lekker regenbuitje en de boys waren niet in de caravan én niet in de tent. Lang hoefden we niet naar ze te zoeken: ze hadden de voetbalkooi/multicourt op het naastgelegen sportveld ontdekt. En dat het regende kon ze helemaal niets schelen. Mooi toch! De camping heeft trouwens ook twee pannaveldjes. Hier lees je meer over het Love2camp-weekend.

Lees meer over camping De Achterste Hoef op hun site.

Achterste Hoef 1

Uren plezier in de voetbalkooi.

Camping Burgstaller in Döbriach (Oostenrijk)

Aan de Millstättersee in Oostenrijk ligt camping Burgstaller. Hier is veel te doen voor kinderen: tafeltennis, basketbal, tokkelen, mountainbiken en nog veel meer. Maar Burgstaller staat natuurlijk in dit rijtje omdat er een voetbalkooi is. Of beter gezegd: een omheind voetbalveld van kunstgras. Zelf hebben we camping Burgstaller nog nooit bezocht, maar we zijn er wel een paar keer langsgelopen 😉 Marije stond in de zomer van 2018 namelijk een stukje verder, op Schwimmbad Camping Mössler in Döbriach. Een heel fijne camping waar je hier een review van vindt. Mössler heeft trouwens geen voetbalkooi, maar wel een sport-/activiteitenveld.

Lees meer over camping Burgstaller op hun site. 

Camping Burgstaller voetbalkooi

Foto: Camping Burgstaller

Camping Münstertal in Münstertal (Duitsland)

In het Duitse Zwarte Woud begon de familie Ortlieb in 1968 camping Münstertal. Inmiddels is het kampeerterrein uitgegroeid tot een vijfsterrencamping waar ook voor kinderen veel te doen is. Dat er ook een voetbalkooi/-terrein is, lijkt voor de hand te liggen. Markus Ortlieb is namelijk voormalig profvoetballer en speelde onder meer bij SC Freiburg Jugend, SC Pfullendorf, TSV 1860 München II, Wuppertaler SV, Stuttgarter Kickers. De camping heeft verder onder meer een avonturenplein en twee zwembaden waarvan er eentje overdekt is.

Lees meer over camping Münstertal op hun site.

Camping Münsterland voetbalkooi

Foto: Camping Münsterland

Camping Umag, Umag (Kroatië)

Een gigantische camping: je moet er van houden. Als je niet van grote campings houdt, dan moet je niet op Umag zijn. Deze camping telt bijna drieduizend plaatsen. Maar goed, Umag ligt wél direct aan zee en heeft talloze voorzieningen. Een van die voorzieningen is het multifunctionele sportterrein waar je natuurlijk ook kunt voetballen. Zelf zijn we nog nooit op camping Umag geweest, maar wél op de Kroatische camping Porto Sole. Die heeft ook een voetbalgelegenheid, maar wij vonden die wat te veel buiten de camping liggen. Hier vind je de review over Porto Sole.

Lees meer over camping Umag op hun site.

Camping Umag voetbalkooi

Natuurlijk zijn er nog veel meer campings met een voetbalkooi. Heb jij nog een goede tip? Laat het weten!

ANWB Kampeerkaart CKE
1 vakantie 2 bestemmingen
Vaatwasser op camping
Kampeer en Caravan Jaarbeurs
Camp to Go afl 1
Scout – stop & stay-camper
Camp to Go
ann mah De vergeten kamerann mah De vergeten kamer
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *