7 gratis camperplaatsen rond het IJsselmeer

Met een camper kun je natuurlijk prima op een camping staan, maar voor een kort verblijf neem je misschien wel genoegen met een camperplaats. Die laatste heeft weinig of geen faciliteiten en is daardoor een stuk goedkoper dan een camping. Sommige zijn zelfs helemaal gratis, zoals deze zeven camperplaatsen rond het IJsselmeer.

1. Camperplaats Huizen
Het rondje IJsselmeer start in Huizen (Noord-Holland). Op de camperplaats in het dorp is plek voor acht campers. De camperplaats heeft geen voorzieningen en geen elektriciteit. Toiletteren en douchen moet je dus in je voertuig doen. Qua ligging kun je het slechter treffen. De camperplaats heeft uitzicht op het Gooimeer (een randmeer van het IJsselmeer) en is centraal gelegen. Huizen is een leuk dorp met een haven en een gezellig centrum. Op zaterdag is er markt. Wil je meer vertier, pak dan de bus naar Amsterdam. De bushalte is op loopafstand . En hou je van karten? De camperplaats ligt naast Coronel Kartracing.

De camperplaats in vissersdorp Huizen ligt centraal in Midden-Nederland.

2. Camperplaats Lelystad
Deze camperplaats (4 plekken) in Flevoland ligt pal achter de dijk. Je zit dus zo aan, in of op het IJsselmeer. Ook deze camperplaats heeft geen faciliteiten – op vuilnisbakken na – maar de ligging en het feit dat hij gratis is, compenseert dat ruimschoots. In de nabij gelegen jachthaven vind je een restaurant. Verder kun je vanaf de camperplaats prima fiets- en wandeltochten maken. Wil je shoppen? Ga dan naar Fashion Outlet Bataviastad.

Prachtig gelegen achter de dijk: camperplaats Lelystad.

3. Parking Zandexploitatie Dronten
Ook deze camperplaats ligt in Flevoland. Je staat er in het gras, dus hoop dat het droog blijft als je er staat. Voor de zes plekken is er geen enkele voorziening. De parking ligt pal naast een bedrijventerrein, dus voor de gezelligheid moet je uitwijken naar Elburg, dat twee kilometer verderop ligt.

Parking Zandexploitatie Dronten is niet de meest gezellige camperplaats. Maar hij is wel gratis!

4. Familie Abma Workum
Wil je een goed georganiseerde gratis camperplaats? Ga dan naar de familie Abma in het Friese Workum. Op het boerenerf van de familie is plaats voor 26 campers. Je kunt je afvalwater kwijt en er is elektriciteit. Officieel is overnachten hier gratis, maar een eigen bijdrage wordt gewaardeerd.

Camperplaats Workum

Het is goed toeven bij de familie Abma in Workum.

5. Parking Oostkade Den Oever
De volgende camperplaats ligt in Den Oever (Noord-Holland). Hier zijn negen keurig aangelegde camperplaatssen mét elektriciteit pal aan het IJsselmeer. Eet je graag een visje? Dan bof je, want er is een kleine viskiosk. Ook kun je bij de camperplaats beginnen met wadlopen.

camperplaats den oever

Hoor de meeuwen en ruik de vis! Parking Oostkade Den Oever ligt aan het IJsselmeer.

6. Camperplaats De Wijzend Spanbroek
Iets verder van het IJsselmeer ligt de camperplaats in het West-Friese Opmeer. Er zijn hier vijf gratis plekken op een verharde ondergrond. Neem je een bootje mee, dan kun je hem hier te water laten. De camperplaats ligt vlak bij een woonwijk en niet ver van Opmeer.

Camperplaats de wijzend spanbroek

Deze camperplaats in Opmeer ligt iets verder van het IJsselmeer, maar is zeker niet verkeerd.

7. Camperplaats Simonehoeve
Ook gratis is de camperplaats Simonehoeve in Katwoude. Deze is gelegen naast de gelijknamige kaasboerderij en klompenmakerij. Hollandser vind je het niet. Er is dus wel de hele dag bedrijvigheid. De camperplaats (plek voor 15 campers) heeft een toilet – te gebruiken tijdens openingstijden van de Simonehoeve – en je kunt water krijgen, maar dat is het wel.

Camperplaats Simonehoeve

Camperplaats Simonehoeve: bij uitstek geschikt voor kaaskoppen!

Bekijk ook de bijbehorende video!

Ben jij na het lezen van dit artikel nieuwsgierig geworden naar deze 7 gratis camperplaatsen rond het IJsselmeer? Kijk dan eens het filmpje dat onze collega Jos Mark van Campingtrend heeft gemaakt. 

Campings in Nederland

Camp to Go afl 1
Camp to Go
ann mah De vergeten kamerann mah De vergeten kamer
Camping Sandaya La Côte de Nacre 6
kampeercadeautjes voor in de schoen
Caravanity by Campooz luifel 2
Winterkamperen
Mobiel kantoor Kip Caravan
2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *