privacy op de camping

7 x privacy op de camping

Privacy op de camping. We schreven er al eerder over en dan vooral over het feit dat je privacy op de camping over het algemeen ver te zoeken is. Deze 7 dingen herken je vast!

1. Sanitaire beslommeringen

hurktoilet

Serieus, dit staat bij ons echt met stip op 1! Hier hebben we privacy zó hard nodig. Als je geen stacaravan of privé sanitair hebt, ben je aangewezen op het campingsanitair. Douchen: geen probleem. Een snelle plas: doen we. Maar dan… Eerlijk gezegd kunnen we er hier niet eens over praten. Let’s get real: iedereen weet toch wat we bedoelen? Kamperen is heerlijk, maar sommige dingen zijn gewoon NIET LEUK! Bij nr. 2 (niet de nr 2 uit deze lijst, maar -je weet wel wat we bedoelen…-) willen we gewoon thuis zijn met vier hoge muren om ons heen en zonder campinggasten die naast ons misschien wel hetzelfde doen (jak!). Gelukkig zouden wij je vriendinnen van Love2camp niet zijn als we geen supertip voor je hadden: ga voor de onvermijdelijke nr. 2 rond een uur of elf in de ochtend. De ergste spits is dan voorbij en hopelijk kan je in een rustig hoekje je ding doen. Voor de nachtelijke plas hebben we trouwens ook nog een goede tip voor je. Ok, GENOEG nu over dit onderwerp!

2. Hoi overburen

Dit regenplaatje laat zien hoe dicht je bij de overburen kan staan.

Dit regenplaatje laat zien hoe dicht je bij de overburen kan staan.

Pfff… Die sanitaire beslommeringen van hierboven hebben veel van onze tol geëist. Even een ander privacygevoelig onderwerp: overburen. Vooral op campings met straatjes ben je soms veroordeeld tot een overbuur. Dat betekent álles van elkaar ziet. Hoe laat sta je op? Wat ligt er ‘s avonds op je bord? Etc. etc. Goed, maakt allemaal niet uit hoor. Tenzij (tromgeroffel…) je overbuurman een echte voyeur is!

3. Kinderen gluren mee

Hulk

Thuis kan het zomaar gebeuren dat je kinderen op een ongelegen ogenblik de slaapkamer komen binnen stormen. Op de camping gebeurt dat niet zo snel, maar je hebt wel op allerlei momenten de hele dag door kinderen in je tent. Bij het ontbijt, als je bezweet terugkomt van een dagje weg en als je ‘s avonds net gaat eten. Wát je ook doet: er staat altijd een kind van een ander mee te gluren. En dan heb je nog die kinderen die in jouw space wel erg vrij zijn. We schreven er al eerder over. Kinderen – je eigen én die van anderen – houden dus géén rekening met je privacy. En… dat begrijpen we, want daar zijn het kinderen voor.

4. Opvoeden op de camping

privacy op de camping

Nog even over kinderen. Opvoeden op de camping is namelijk a hell of a job. Of je de kinderen nu uit elkaar haalt omdat ze vechten om onbeduidend speelgoed: andere campinggasten hebben haarfijn in de gaten of je dat wel of niet goed oplost. We schreven er hier al eens over. Onze oplossing: pokerface mee naar de camping en gewoon je eigen ding doen. Geloof ons, dat werkt echt het allerbeste.

5. Slapen in de buitenlucht

outdoor tent

Wat is een van de fijnste dingen van kamperen? Juist: slapen in de buitenlucht. Zeker als je in een tent of vouwwagen slaapt. wij genieten daar erg van, maar het kost je wel wat privacy. Een oud vouwwagenbed of luchtbed dat kraakt elke keer dat je je omdraait, vinden we niet altijd relaxed. En ben je ‘s avonds laat of ‘s nachts wel eens naar de wc gegaan? Geheid dat je een paar mannen een heel bos hoort omzagen. Slapen is behoorlijk privé (vinden wij), maar op de camping hoort iedereen hoe je slaapt. Soms vinden we het dan ook lastig om in te slapen als je overburen bijvoorbeeld nog een feestje aan het bouwen zijn. Maar goed, je slaapt wél lekker in de buitenlucht en daar gaat het om.

6. Echtelijke discussies

Als er bokshandschoenen aan te pas komen, kan je zeker op nieuwsgierige blikken rekenen.

Als er bokshandschoenen aan te pas komen, kan je zeker op nieuwsgierige blikken rekenen.

Gelukkig vallen die bij ons heel erg mee, maar je zal maar net even een kleine twist met je partner hebben. Wie doet de afwas? Wat gaan we eten? Hoe laat gaan de kinderen naar bed? Gaan we eerst naar het zwembad of koffiedrinken in het dorp? Gaat natuurlijk helemaal nergens over, maar het kan zomaar gebeuren dat je met elkaar in een discussie belandt. En als je dan heel even stil bent en héél goed luistert, hoor je om je heen allemaal oren spitsen. Want: niets zo fijn als een minisoap op de camping. O ja, en als je het wilt goedmaken… denk dan zeker om punt 7!

7. Romantiek op de camping

romantiek-op-de-camping

En juist hier heb je privacy nodig!

Last but not least… Het is vakantie, je bent vrij en hebt eindelijk weer eens tijd en oog voor elkaar. In combinatie met de zwoele temperaturen die een vakantie nog wel eens met zich mee kan brengen, kan het zomaar gebeuren dat je de romantiek hoogtij wil laten vieren. Dat vereist heel wat kunst- en vliegwerk, want a. de kinderen slapen b. je bent dus maar door een tentdoek of caravanwandje gescheiden van de buitenwereld c. romantische lampjes zorgen voor ongewenste schaduwen en d. iedereen hoort álles van je. En als je nou ergens privacy voor nodig hebt dan is het wel bij romantiek op de camping. Nog steeds zin? Lees dan onze do’s en dont’s.

En vertel: op welk campingmoment mis jij privacy?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *