camping

8 redenen waarom je echt moet gaan kamperen (echt!)

Kamperen: you love it or you hate it. Martine en ik HOUDEN van kamperen. Geen verrassing, want anders waren we nooit een kampeerblog begonnen natuurlijk. We realiseren ons maar al te goed dat je sommige mensen met geen stok naar de camping krijgt, maar toch doen we hier een poging. Let’s go!

view cala gogo camping

Heerlijk buiten zijn en dan dit uitzicht!

1. Je bent de hele dag buiten.
Misschien klinkt dat als een reden om juist niet te gaan kamperen, maar wij vinden het heerlijk. Natuurlijk moet het wel gewoon mooi weer zijn, maar dat spreekt voor zich. De hele dag buiten zijn geeft energie. Wij worden enorm gelukkig van lekker eten en drinken voor de tent, een boekje lezen, badmintonnen en ‘s avonds met een wijntje naar de sterren kijken. Als je kampeert lééf je buiten. Ok, heel soms is dat best eens lastig. Bijvoorbeeld bij lastige kinderen (tip: pokerface mee), als je een romantisch moment wil beleven (tip 2: tent, caravan, vouwwagen is óók buiten wat betekent dat iedereen álles hoort, onthoud dat!) of als je heel even geen zin hebt om de nieuwsgierige overburen in hun gezicht te kijken. Maar goed, daar hebben we het nu niet over, want we vertellen juist waarom het wél fijn is om te gaan kamperen.

afwassen hoort bij kamperen

Ongeveer het enige dat echt moet op vakantie: afwassen

2. Je gaat even back to basic
Ook hier geldt: bij back to basic schieten bij sommige mensen de vlekken in hun nek. Niet doen! Het is best fijn om niet een hele kledingkast tot je beschikking te hebben, maar slechts een tas/koffer waar je dagelijks je garderobe uit moet kiezen. Back to basic betekent ook dat je geen vaatwasser mee hebt. Alhoewel, zouden die superluxe campers dat misschien wel hebben? Anyway, wij hebben geen vaatwasser in onze familietent en oude vouwwagen en doen dus dagelijks de afwas. Waar we soms helemaal geen zin in hebben, maar als je er eenmaal staat en een praatje met de andere afwassers maakt, blijkt het helemaal niet zo erg te zijn. Sterker nog, afwassen in het zonnetje is best een zen-moment.

Werken tent

Hier overtreed ik mijn eigen regel

3. Geen tv (en social media)
Hierover zullen de meningen sterk verschillen, maar ik vind het een zegen om geen televisie/Netflix mee te hebben. Ok, we hebben wel een tablet mee voor tijdens de autoreis en die mag ook op de camping af en toe worden gebruikt (‘s ochtends vroeg in bed bijvoorbeeld). Maar geen tv vind ik echt zo heerlijk! De afgelopen jaren heb ik ook mijn social media-gebruik op vakantie on hold gezet en dat is enorm goed bevallen. Even geen nieuws en geen trivialiteiten waar ik altijd wel wat van vind. Rust!

Route du soleil

Kilometers vreten

4. De autoreis
Omdenken is hier het toverwoord. Je kan denken: ‘Ik moet zoveel-honderd kilometer in de auto zitten en heb er totaal geen zin in want het duurt nog uren voor we op de bestemming zijn en onze vakantie kan beginnen.’ Maar je kan ook denken: ‘Gas uit? Deuren en ramen op slot en hebben de katten te eten? Ja? We geven gas en de vakantie is begonnen!’ Wij denken dus dat laatste. Bij een benzinepomp in de buurt halen we lekkere koffie voor onderweg en dan is het inderdaad een beetje kilometers vreten. Maar wel op een leuke manier. Voorin praten we heel wat af, de jongens bingen wat filmpjes op de achterbank en we kijken een beetje naar buiten (o ja en letten op de weg). Zolang je de autoreis al als onderdeel van je vakantie ziet, zit het goed. Lees hier maar.

Héél hoog schommelen

Héél hoog schommelen in het speeltuintje tegenover onze tent

5. De kinderen vinden kamperen GEWELDIG
Tegen deze reden is weinig in te brengen: kinderen vinden kamperen helemaal het einde. De vrijheid van de camping, de vele vriendjes die er rondlopen, ‘s ochtends broodjes halen, in de tent/caravan slapen, ‘s avonds nog een rondje over de camping lopen, zelf naar de wc, lekker rennen/steppen/fietsen, buiten eten en ga zo maar door. Kinderen op de camping, betekent ook kinderen in/bij je tent en soms is dat best lastig. Martine weet daar alles van… Lees hier maar. Maar ach, als dat het enige is.

Cadaqués

Met de auto kan je naar leuke plaatsjes, zoals wij hier Cadaqués (Spanje) bezochten

6. Je hebt de auto bij je en dat is fijn!
Als je gaat kamperen, heb je meestal de auto bij je. Super handig voor het bezoeken van leuke strandjes en mooie plaatsjes in de buurt. Natuurlijk kan je tijdens je all-in vakantie ook een auto huren, maar hoe lekker is het om met je eigen auto te gaan en staan waar je wilt? Ook fijn voor het doen van boodschappen bij die grote supermarché in de buurt of om dat restaurantje te bezoeken waar iedereen het over heeft maar dat net te ver lopen is.

sangria beach

Wie kan de lokroep van sangria weerstaan?

7. Vrijheid
Eerlijk is eerlijk, dit punt gaat niet echt op als je aan de schoolvakanties, en dus het hoogseizoen, bent gebonden. Maar wij zijn jaren zonder kinderen gaan kamperen en voelden toen echt waar kamperen om draait: vrijheid! Hup, de tent achter in de auto en gáán. Vroeger kampeerden we altijd op de bonnefooi en dat was heerlijk. Beviel een camping niet goed of was het weer slecht? Wij zaten alweer in de auto naar onze volgende bestemming. Ooit zochten we een leuk plekje in de buurt van Marseille, maar onderweg hadden we zo’n zin in sangria. Die avond proostten we op een Spaans terras mét een glas sangria. Want: we kampeerden in het laagseizoen, hadden de auto en tent bij ons, geen campings gereserveerd en dus alle vrijheid.

8. Zie plaatje…

kamperen of drinken

Geen commentaar…

Wat vind jij een goede reden om te gaan kamperen?

Dit vind je misschien ook leuk:

Hielkloven op de camping
Gênante campingmomenten
Romantiek op de camping
Mrs. Perfect
Mr. Perfect
7x privacy op de camping
Jarig zijn op de camping : zo doen wij dat
5 tips voor een nóg fijnere kampeervakantie
8 redenen waarom je echt moet gaan kamperen (echt!)
Zwanger kamperen (wel even goed voorbereiden)
‘Plakkinderen’ op de camping
Opvoeden op de camping: pokerface mee
Negen types die je op elke camping tegenkomt
Campingetiquette: de do’s and don’ts

[su_button url=”https://www.facebook.com/Love2camp.nl/” style=”flat” background=”#e86030″ size=”7″]Like Love2camp op Facebook! »[/su_button]

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *