Afscheid van de Alpen Kreuzer Super GT uit 1984

Mijn ouders legden in 1984 zo’n zesduizend gulden neer voor een gloednieuwe Alpen Kreuzer Super GT. Ze kochten hem bij de bekende kampeerwinkel Erica in Zeist; de sticker prijkt nog steeds op de vouwwagen. Deze week nemen we afscheid van de Alpen Kreuzer. En omdat ons artikel over deze vouwwagen (uit 2016!) nog steeds veel wordt gelezen, wijd ik er nog één keer een blog aan.

Ons eerdere artikel over de Alpen Kreuzer Super GT

Je hebt het misschien gelezen: we hebben een Campooz Fat Freddy gekocht. Hier lees je het hele verhaal. Na onze piramidetent voor een stel zonder kinderen, een heel kort uitstapje naar een caravan, jaren met de oude vouwwagen én een fijne vakantie met de opblaasbare tent, is dit toch een leuke en spannende aankoop.

Camping Globo Rojo

Toch nog naar Spanje en Kroatië

Maar ja, dat betekent dat we de Alpen Kreuzer dus niet konden houden. Het verhaal van deze vintage vouwwagen vind ik nog altijd leuk. Mijn ouders kochten hem dus en vervolgens zijn wij (m’n ouders, broertje, zusje en ik) er jaren mee op vakantie gegaan. Vaak deden we meerdere campings per vakantie aan en we zetten hem net zo makkelijk ergens voor een nachtje op. Toen mijn vader begin jaren negentig plotseling overleed, kwam de vouwwagen in de stalling te staan om er vervolgens zo’n twintig jaar (jaja) niet meer uit te komen.

Alpen Kreuzer Super GT

De Alpen Kreuzer in Spanje.

Dat gebeurde pas weer toen onze oudste zoon anderhalf jaar was en we een andere tent wilden kopen. Mijn moeder noemde de vouwwagen, we haalden hem uit de stalling en verrek: hij bleek nog helemaal in orde te zijn. We zijn er echt nog vaak mee op vakantie geweest: meerdere keren naar Frankrijk en Spanje, maar ook naar Italië, Oostenrijk en Kroatië. In de meivakantie hebben we er een paar keer mee in Limburg gestaan. Na onze vakantie naar Oostenrijk en Kroatië – in 2018 – hadden we echt niet meer zoveel vertrouwen in de oude Alpen Kreuzer. In ieder geval niet om er nog 1500 kilometer mee te rijden. Vorig jaar bleef hij dus weer in de stalling, wachtend op zijn lot.

Camping Porto Sole Vrsar

Op camping Porto Sole in Vrsar, Kroatië.

Naar camping Polemonium

Wat konden we doen met de Alpen Kreuzer? Die vraag heeft me best even beziggehouden. Oké, ik ontken niet dat er een beetje sentiment bij komt kijken. Aan de ene kant is de vouwwagen nog goed om in te kamperen, alleen is het geen kilometervreter meer. En toen bedacht ik opeens dat ik had gelezen over een camping voor mensen die om uiteenlopende redenen zelf niet op vakantie kunnen: camping Polemonium in Groningen. Appie Wijma ontvangt deze mensen op de camping om ze vervolgens een week lang in de watten te leggen. De gasten hoeven dus niet te betalen en hebben een hartstikke leuk activiteitenprogramma. Mooi initiatief! Ik belde Appie, vroeg of hij de Alpen Kreuzer wilde hebben en een week later reden we naar Groningen. Daar staat hij nu op camping Polemonium.

Alpen Kreuzer Super GT

Voor de laatste keer op de foto met de Alpen Kreuzer. Hier staat hij dus op camping Polemonium.

Voor de liefhebber: Alpen Kreuzer Super GT

Mijn moeder heeft de papieren van de Alpen Kreuzer Super GT bewaard. Liefhebbers vinden het misschien leuk om te zien welke accessoires allemaal verkrijgbaar waren voor deze vouwwagen. Niet alleen een binnentent, luifel en afdekzeil, maar ook een chemisch toilet, een sierdop en een vouwstoel. Check vooral het plaatje met de mooie blonde dame bij het vliegenkastje en de foto met de set kantelbeugels. Bijgevoegd vind je ook de prijslijst van destijds. Uiteraard met de prijzen in guldens.

1 vakantie 2 bestemmingen
Vaatwasser op camping
Kampeer en Caravan Jaarbeurs
Camp to Go afl 1
Scout – stop & stay-camper
Camp to Go
ann mah De vergeten kamerann mah De vergeten kamer
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *