Afwassen camping

Afwassen op de camping: hoe doe jij dat?

Afwassen op de camping. Jarenlange kampeerervaring leert dat bijna iedere kampeerder zijn eigen afwasroutine heeft. En die van je campingbuur kan soms héél anders zijn dan die van jou. 

Eerst even onze afwasroutine. Ik zal eerlijk toegeven dat die in de loop der jaren flink verbeterd is. Vroeger lieten we de afwas nog wel eens opstapelen en stonden we vervolgens een hele tijd af te wassen. Tegenwoordig wassen we soms maar zo twee keer per dag af en dat bevalt erg goed. Onze afwasbak heeft hengels en dat is een hele luxe in vergelijking met de hengselloze groene bak die we jaren met ons meedroegen. Eenmaal bij de afwasgelegenheid halen we alle vaat eruit, spoelen de bak goed om, spoelen het ergste vuil van de vaat en dan begint de afwas. Dat doen we volgens de gouden afwasregel: de meest vieze en vette vaat als laatste. Dus eerst glazen/kopjes/bekers, vervolgens het bestek, dan de borden en als laatste de pannen. Voor we alles afdrogen, spoelen we alles nog even af en vooruit, af en toe verversen we het water in de afwasbak ook nog even tijdens een wasbeurt.

Afwassen op de camping

Het bestek leg ik nooit zomaar naast me, maar in een hoge beker of een grote bak. Enige vorm van smetvrees is ook mij niet vreemd…

Ontsmetten, ontsmetten en nog eens ontsmetten

Maar… de nieuwe manier van afwassen zag ik onlangs op een camping. Deze mensen gingen gewapend met ontsmettingsmiddel richting de afwasgelegenheid en waren eerst tien minuten bezig met het boenen van de rvs gootsteen van de camping en alles er omheen met zowel een schuursponsje als een doekje. Pas daarna kon de afwas beginnen. Vol verwondering keken wij steeds weer naar dit ritueel dat zich voor onze ogen voltrok. Uiteraard snap ik dat je in een schone gootsteen wilt wassen, maar juist daarom was ik alleen maar in mijn eigen bak.

En dat dus rijst de vraag: hoe was jij af? Laat het ons weten want misschien is de tien-minuten-ontsmettingsmethode wel heel normaal… 

2 antwoorden
  1. Trudy
    Trudy zegt:

    Toen wij nog met kleine kinderen kampeerden, werd ook zeer gehamerd op hygiëne en om vooral niet af te wassen met lauw water. Tijdens het toetje zette ik een keteltje water op en dat was heet als we klaar waren met eten. Dan waste ik alles goed heet af in een teiltje op de campingtafel, waarbij man en kids afdroogden. En raad eens, wij waren altijd veel sneller klaar dan de buren, die met hun afwas naar de agwasbakken wandelden. We doen het nog altijd zo.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *