Alles over… seks op de camping

Seks op de camping. We hebben het (bijna) allemaal, maar eigenlijk willen we dat niet van elkaar weten. Hoe zorg je dat seksuele escapades ook op de camping privé blijven?

Yes, het is vakantie! Even geen werkstress, vaatwassers die je moet uitruimen, schoolbellen en fileleed. Op vakantie, met (hopelijk) veel zon en zwoele zomeravonden kan de temperatuur in de tent wel eens flink oplopen. Niet alleen letterlijk, maar ook… Nou ja, dat hoeven we niet uit te leggen toch?

Seks op de campingEr is alleen één nadeel aan het consumeren van de liefde op de camping. Je wilt namelijk niet weten (of jij misschien wel, no offense…) dat je campingbuurman zijn vrouw bemint in de caravan en evenmin dat de tiener van de overkant zijn eerste seksuele ervaring beleeft in zijn pop-uptentje. Daar tegenover staat dat je ook niet wilt dat anderen weten dat JIJ van bil gaat in je caravan, tent of vouwwagen. Maar hoe voorkom je nou dat de hele camping kan meegenieten van jouw hoogtepunten?

Wij schreven er hier al een – totaal niet wetenschappelijk onderbouwd en puur gebaseerd op onze eigen ervaringen – epistel over. Maar in het Vlaamse Nieuwsblad vertelt seksuoloog Alexander Witpas hoe je ook op de camping kunt genieten van seks. Dat willen we jullie niet onthouden.

Kamperen goed voor intense seks

Seks op de camping“Op vakantie gelden er, voor de meeste mensen, andere regels. Er is veel tijd, weinig routines, en je bent vaker en dichter bij elkaar. Je kunt niet terugvallen op ‘wat je altijd doet’, en dat is ook niet de bedoeling. Als je gaat kamperen, komen daar ook nog extra’s bij. Je staat meer in contact met de natuur. Je komt nieuwe mensen tegen, nieuwe smaken, nieuwe geluiden. Dat alles maakt dat je zintuigen meer open komen te staan en dat je je omgeving (inclusief het lichaam van je partner) intenser beleeft”, zo zegt Witpas in het Nieuwsblad.

“Mensen die gaan kamperen doen dat vaak omdat ze, minstens gedurende een korte periode, terug naar de basis willen, het simpele leven, zonder al te veel poespas. Ook je seksleven kan af en toe zo’n herbronning best gebruiken.”

Praktische adviezen

Seks op de campingVind je seks op de camping maar een gedoe? De seksuoloog heeft nog wel wat tips om het wat makkelijker te maken. “Kies voor een camping met meer ruimte tussen de tenten en probeer een plaats te bemachtigen die niet al te ver van het sanitair ligt. Als je kinderen meeneemt, neem dan een aparte tent mee en check vooraf of je ze af en toe kunt inschrijven voor groepsactiviteiten of uitstappen. Let op met alcohol. Maar zelfs met de juiste voorbereiding blijft het spannend. En dat is oké. Want in het slechtste geval loopt het allemaal in het honderd, en dan heb je nog altijd een reeks hilarische anekdotes om achteraf samen om te lachen.”

Hoewel wij dus niet ALLES willen weten, zijn we wél benieuwd of jij weleens een seksblooper hebt gehoord (óf gehad) op de camping. Durf je hem met ons te delen? We zijn benieuwd.

Winterkamperen
Mobiel kantoor Kip Caravan
ANWB Camper en caravan van het jaar 2021
camping van het jaar
Fietsen Slovenië
Ons Buiten
1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *