Als single moeder met de caravan op pad

Single mum Annemarie gaat graag met haar kinderen kamperen. Dit jaar gingen ze voor het eerst met z’n drietjes met een caravan op pad. Hoe dat is bevallen, lees je op Love2camp.

“In je eentje kamperen met de kinderen… Na Fuerteventura met zijn drietjes (luxe in een appartement) en een verregende week in een stacaravan, wilde ik deze zomer toch graag echt kamperen met mijn dochters, zoals we dat voorheen ook elk jaar met zijn vieren deden.

Maar hoe? De vouwwagen die we nog hebben, krijg ik echt niet alleen opgezet. Alleen al die bermkeuken eraf tillen is in je eentje een mission impossible. Een tent meenemen? Dan heb ik een aanhanger nodig voor alle spullen, en die heb ik niet. En op mijn auto past geen dakkoffer. Dan blijft over… een caravan!

Caravelair

Kijk ’em shinen, deze schattige Caravelair.

Een mini-sleurhut welteverstaan. Via Marktplaats tikte ik een schattige Caravelair uit 2003 op de kop. Met een (smal) tweepersoonsbed voor mij en een eenpersoonsbed voor de jongste van 7, een mini-keukentje, gezellige gordijntjes en een praktisch nieuwe voortent. De kampeerspullen hadden we al, die hoefden alleen maar overgeheveld te worden. De oudste van 9 zou in een tentje ernaast slapen. Niks meer aan doen!

Ik moest alleen nog even leren hoe je zo’n ding aan- en afkoppelt, hoe het rijdt (vooral achteruit!) en hoe het voelt, zo’n caravan achter je auto. O ja en hoe je zaken als water en gas ter plekke aansluit.

Waarom wilde ik dit ook alweer?

Dakluik sluiten en verlichting checken

De reddende engel was, zoals wel vaker, mijn vader. We hebben proefgereden, hij heeft alles uitgelegd en ik heb letterlijk een checklistje gemaakt van alles wat ik moest doen. Van het dakluik niet vergeten te sluiten tot aan de check van de verlichting. Voor het geval ik zou gaan twijfelen (er zit een vrij ingewikkelde stabilisator op die je vast moet zetten) heb ik gewoon een filmpje gemaakt van de handeling. Je weet tenslotte nooit of uitgerekend díe hersencel verloren gaat door dat wijntje op de camping 😉

Auto met caravan

Hoppa! En route naar Zuid-Limburg.

Toch vond ik het nog steeds wel spannend hoor. Zit alles echt wel goed vast, krijg ik hem straks wel op zijn plek, lukt de voortent opzetten samen met de oudste? Maar goed, zoals wel vaker maakte ik me druk om niks. De rit naar Zuid-Limburg ging super (inclusief vrachtwagens inhalen en filerijden) en zodra ik de caravan zo goed mogelijk op zijn plek had gereden, stond er spontaan een buurvrouw klaar om te helpen duwen en trekken. Saillant detail: terwijl ik aan de achterkant stond te trekken, brak het handvat af en zo lag ik binnen vijf minuten na aankomst op mijn rug op het gras te spartelen, tot groot vermaak van alle buren.

Hulpvaardige campingburen

Gelukkig bleek de voortent opzetten geen probleem. We hadden het doek aan de caravan geschoven, de stokken uitgelegd en waren klaar om alles in elkaar te klikken toen er een buurman verscheen die wel even kwam helpen. Zo stond ook de voortent binnen vijf minuten. Nu alleen nog even haringen meppen en inrichten. Intussen ging de oudste haar tent opzetten… “Mam, mijn tentje lijkt zo anders, kom eens kijken!”

Bijzettentje naast caravan

Met de flap open slaapt ook de oudste dochter bijna in de voortent.

Om een vrij lang verhaal kort te maken: Ik had de verkeerde, veel te grote en lekkende oude tent meegenomen. Oeps. En nu? Wederom bracht internet uitkomst. Binnen het uur had ik bij iemand in een nabijgelegen dorp een tentje aangeschaft en opgehaald.

En toen was er wijn

De volgende uitdaging bleek dat oudste dochterlief het toch wel wat eng vond, zo alleen in een tentje. Dus heb ik een zijflap van de voortent deels los gelaten en over haar tentje gelegd, zodat de ingang van haar tentje in de voortent was. Zo was ze er voor haar gevoel  gewoon bij en was ook dat probleem opgelost.

Annemarie en meiden

De vakantie kan beginnen!

Uiteindelijk lagen we een paar uur na aankomst heerlijk in het zwembad en zat ik ’s avonds aan een welverdiend wijntje best trots op mezelf te zijn. Dat hadden we toch maar even mooi geflikt met zijn drietjes, de vakantie kon beginnen!

1 vakantie 2 bestemmingen
Vaatwasser op camping
Kampeer en Caravan Jaarbeurs
Camp to Go afl 1
Scout – stop & stay-camper
Camp to Go
ann mah De vergeten kamerann mah De vergeten kamer
Camping Sandaya La Côte de Nacre 6
3 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *