ANWB Kampeerkaart CKE: veel voordelen en eerste jaar gratis

De ANWB Kampeerkaart CKE (Camping Key Europe) ken je waarschijnlijk als vervangend legitimatiebewijs. Daar kan je deze kampeerkaart sowieso voor gebruiken. Maar wist je dat dit pasje nog veel meer voordelen heeft? True confession: wij dus niet. En dat terwijl Marije de ANWB Kampeerkaart CKE al jaren in huis heeft zonder hem te gebruiken en Martine hem nog helemaal niet had aangeschaft.

Marije: “Elk jaar tegen betaling een kaart thuis krijgen waar je vervolgens nooit iets mee doet en waarvan je eigenlijk niet precies weet waar hij voor dient. Ik geef toe: dat is niet heel snugger. En als je er dan achter komt dat je de afgelopen jaren ook nog geld had kunnen besparen… Tja, dan bonk je wel even met je hoofd op de tafel. Oké, niet echt, maar ik baalde wel.”

Martine: “Snugger is Marijes actie natuurlijk niet, maar ze heeft in ieder geval ooit nog het besef gehad een ANWB Kampeerkaart CKE aan te vragen. Dat kan ik helaas niet zeggen, en eerlijk gezegd vind ik dat behoorlijk gênant. Zeker als ik besef hoeveel ik in de loop der jaren had kunnen besparen. Gelukkig kijk ik liever vooruit dan achteruit, dus terwijl ik dit schrijf ligt de fonkelnieuwe kaart naast me te shinen op tafel. Kom maar door met die voordelen.”

CKE ANWB

WA-verzekering inbegrepen

Gelukkig zijn we niet de enigen die niet helemaal bij de tijd zijn als het om de ANWB Kampeerkaart CKE gaat. Het blijkt dat meer mensen niet precies weten waar ze de kaart allemaal voor kunnen gebruiken. Daarom heeft de ANWB nu een mooie actie: wie de CKE Kampeerkaart aanschaft, krijgt hem het eerste jaar gratis. Doen! Want die genoemde voordelen, dat zijn er dus nogal wat.

Zoals eerder gezegd, dient de kaart op campings als vervangend legitimatiebewijs. Daarnaast krijg je in alle seizoenen – zelfs in het hoogseizoen – korting op campingplaatsen en huuraccommodaties. En veroorzaak jij of iemand in je reisgezelschap (tot maximaal zes personen) schade op de camping, in de huuraccommodatie of aan eigendommen van andere kampeerders? Dan wordt dit gedekt door de inbegrepen WA-verzekering. Nu hebben we van dat laatste nog nooit gebruik hoeven maken, maar die korting op campings, dat was zó fijn geweest.

Kortingen en voordelen

Op maar liefst 2400 campings in Europa krijg je korting met de ANWB Kampeerkaart CKE. In het laagseizoen kan je met twee personen al vanaf 10 euro ergens overnachten. In het hoogseizoen kan je soms wel 25 procent korting op het overnachtingstarief krijgen. Op een vakantie van twee weken kan je dus al gauw 150 euro besparen. Ook voor het huren van een accommodatie op een camping zijn er allerlei voordelen. En dan zijn er nog speciale aanbiedingen voor houders van de kampeerkaart. De exacte kortingen en voordelen vind je hier.

Bij het doornemen van de lijst met campings begon onze spaarrekening spontaan te huilen. Want er staan echt veel campings in waar we de afgelopen jaren zijn geweest. Neem bijvoorbeeld camping Fornella aan het Italiaanse Gardameer waar Marije afgelopen zomer stond en camping l’Amfora in Spanje waar ze meerdere keren is geweest. Ook de RCN Campings in Frankrijk waar Martine vaker vakanties heeft doorgebracht, staan erop. Als we samen de hele lijst doorlopen, kunnen we talloze campings aanvinken waar we ooit vakantie vierden en wellicht wel korting hadden kunnen krijgen.

Camping Fornella CKE

Ook op camping Fornella hadden we de ANWB Kampeerkaart CKE kunnen gebruiken.

ANWB Kampeerkaart CKE: alle ins & outs

Heb je al een ANWB Kampeerkaart CKE? Wees dan slimmer dan wij en maak er ook echt gebruik van. Heb je hem nog niet? Schaf hem dan als de wiedeweerga aan. Het eerste jaar krijg je cadeau. Daarna wordt de kaart automatisch verlengd en betaal je 12,95 per jaar. Natuurlijk kan je hem daarna altijd opzeggen.

Meer weten over de ANWB Kampeerkaart CKE? Alle ins & outs lees je hier.

Dit artikel is een samenwerking met de ANWB.
ANWB Kampeerkaart CKE
1 vakantie 2 bestemmingen
Vaatwasser op camping
Kampeer en Caravan Jaarbeurs
Camp to Go afl 1
Scout – stop & stay-camper
Camp to Go
ann mah De vergeten kamerann mah De vergeten kamer
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *