ANWB presenteert label voor coronaproof campings

Wil je weten of een Nederlandsse camping coronaproof is? Dat kan je vanaf nu checken via anwbcamping.nl. De ANWB ontwikkelde namelijk een speciaal label waarmee je kunt zien of een camping coronamaatregelen heeft getroffen. Wanneer kamperen in het buitenland weer mogelijk is, komt de organisatie ook met labels voor buitenlandse campings.

Kamperen kan, mits de Nederlandse campings zich houden aan de richtlijnen van het RIVM en de verordeningen van de veiligheidsregio’s in ons land. De ANWB vroeg 1300 campings in Nederland of zij hieraan voldoen. Zo ja, dan krijgen ze een speciaal label. De campings en labels zijn te vinden op www.anwbcamping.nl.

Check door inspecteurs

De volgende vraag is dan natuurlijk: worden de regels ook nageleefd? Om die te beantwoorden, houden ANWB-campinginspecteurs controles op de campings. Door coronaproof campings een label toe te kennen, wil de ANWB kampeerders naar eigen zeggen duidelijkheid bieden. Zo weten ze dat ze met een veilig gevoel op de camping kunnen staan.

Receptie bord

Als kamperen buiten Nederland weer mogelijk is, komt de ANWB ook met een label voor buitenlandse campings.

Twee labels

Er zijn twee labels ontwikkeld.

  1. Speciale coronamaatregelen: dit wil zeggen dat de camping zich heeft geconformeerd aan de richtlijnen van het RIVM en de verordeningen van de veiligheidsregio’s. Voor buitenlandse campings zullen dat de verordeningen van de overheid op de desbetreffende bestemming zijn.
  2. Speciale coronavoorwaarden: bij deze camping kunnen kampeerders zeven dagen voor hun geplande aankomst hun verblijf kosteloos annuleren of omboeken.

Ga jij checken of een camping dit label heeft voordat je reserveert?

ANWB Kampeerkaart CKE
1 vakantie 2 bestemmingen
Vaatwasser op camping
Kampeer en Caravan Jaarbeurs
Camp to Go afl 1
Scout – stop & stay-camper
Camp to Go
ann mah De vergeten kamerann mah De vergeten kamer
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *