Autopech op vakantie

Als er íets is (buiten ziekte etc. om natuurlijk) waar je tijdens je kampeervakantie de balen van hebt, is het gedoe met je auto. Het is me al helaas al meerdere keren overkomen. Genoeg voer voor een artikel over autopech op vakantie.

Stel je voor: je staat al ruim een uur in de file voor de Gotthardttunnel. Daar ben je nóg blij mee, want die horrorverhalen van vijf uur wachten voor deze beroemde tunnel hebben ook jou bereikt. En dan is het bijna zover: je staat zelfs als allereerste van die héél lange rij te wachten tot het sein op groen springt en jij aan de beurt bent om maar liefst 15 kilometer lang het Gotthardmassief te doorkruisen. En…. ja! Hoppa, je geeft gas en dan… lijkt de auto te blokkeren. Terwijl op je dashboard de melding ‘Parkeerrem controleren’ verschijnt, goochel je – het stress-zweet over je lichaam gutsend – wat met knoppen en pedalen. Uiteindelijk kom je hortend en stotend weg en kom je voldoende op snelheid om de tunnel in te rijden en 15 kilometer later de auto bij het tankstation te parkeren om even bij te komen.

Autopech op vakantie

Onze eerste overnachtingscamping in 2016. Vanaf hier ging het mis…

Let wel, ik heb geen tunnelvrees. Verre van zelfs. De Gotthardttunnel is – op het lange wachten na – een welkome afwisseling op al die saaie kilometers snelweg. Alleen was bovengenoemd scenario – dat ons in de zomer van 2016 overkwam – een beetje te veel spanning. Het kwam allemaal door de automatische handrem (van de auto die we pas een paar weken hadden), die steeds een hard en raar geluid maakte. Na een paar keer bellen met de ANWB en twee bezoekjes aan een garage aan het Lago Maggiore, konden we er uiteindelijk mee verder rijden. In Nederland is alles uiteindelijk gemaakt, maar wat een gedoe op vakantie!

Autopech op vakantie

We wilden niet naar de garage, maar chillen op de camping.

Aardige campingburen in Frankrijk

Dat deed ons denken aan de zomer van 2005. We kampeerden aan de Côte d’Azur toen onze auto steeds oververhit raakte en de auto via de ANWB naar een garage in de buurt werd gesleept. Een taxi bracht ons uiteindelijk naar de camping en de volgende dag gaven de aardige campingburen ons een lift naar Avis, waar we via de ANWB een vervangende auto kregen. En dan moesten we onze tent ook nog eens een paar plekken verkassen op de camping, omdat we eigenlijk verder zouden reizen en onze plek was gereserveerd. De les die we hier hebben geleerd? Altijd vrienden blijven met je campingburen. je kan ze zo maar eens nodig hebben 😉

Autopech op vakantie

Dit was in 2017. Net voor vertrek richting Nederland, was de accu leeg. Je begrijpt, deze auto was géén blijvertje.

Doei, fijne eerste vakantiedag

En dan de afgelopen zomervakantie (en dan hou ik op hoor!). Zo’n 100 kilometer voor de eerste camping in Duitsland – waar we op weg naar Oostenrijk een nachtje zouden blijven – begon de auto (weer een andere) een schrapend geluid te maken. Ook reed hij niet meer soepel. Met pijn en moeite wisten we de camping te bereiken, maar ons hele plan van ‘dat fijne moment op de eerste vakantiedag’ (lees hier wat ik daar zo fijn aan vind) was weg. In plaats van het zwembad in te duiken, moesten we wachten op de ADAC. Die repareerde het een en ander waardoor we door konden tot Oostenrijk.

Autopech op vakantie

Niet chillen bij het zwembad na een lange autoreis, maar wachten op de ADAC.

Eenmaal in Oostenrijk brachten we in totaal drie bezoekjes aan de garage én waren we onze auto nog een ochtend kwijt.

Autopech op vakantie

De garage in Oostenrijk stond eigenlijk NIET op ons ‘to visit’-lijstje.

Bottom line: autopech op vakantie sucks! En dan hebben we nog veel ergere verhalen gehoord van mensen die autopech op vakantie hadden. Vertel, heb jij ook zo’n verhaal?

1 vakantie 2 bestemmingen
Vaatwasser op camping
Kampeer en Caravan Jaarbeurs
Camp to Go afl 1
Scout – stop & stay-camper
Camp to Go
ann mah De vergeten kamerann mah De vergeten kamer
Camping Sandaya La Côte de Nacre 6
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *