BOVAG-cijfers: meer kampeermiddelen dan in 2015

Dat Nederlanders van kamperen houden, wisten we natuurlijk al. Uit cijfers van de BOVAG blijkt vanochtend dat 1 op de 9 Nederlandse huishoudens van twee personen of meer in het bezit is van een camper of caravan. Dat is 11,4 procent van de meerpersoonshuishoudens.

Ten opzichte van 2015 is het aantal geregistreerde campers en caravans flink gestegen. Destijds waren dat er nog zo’n 548.000 en nu zijn dat er ruim 558.000. De meeste kampeermiddelen staan in Noord- en Oost-Nederland geregistreerd. Daarvan zijn de meeste kampeermiddelen in Drenthe te vinden, daar heeft 19 procent van de meerpersoonshuishoudens een camper of caravan. Friesland staat op de tweede plaats met ruim 17 procent. Daarna komen Overijssel (15,5 procent) en Groningen (ruim 15 procent). In de Randstad zijn een stuk minder kampeermiddelen te vinden. Kijk maar eens naar Zuid-Holland (minder dan 8 procent), Noord-Holland (bijna 9 procent) en Utrecht (minder dan 10 procent).

Caravan vouwwagen huren

Stijgers en dalers

Heerlijk hè, al die cijfers? Vooruit, we hebben er nog een paar voor je. Drenthe telt dan wel de meeste registraties; het aantal is in absolute cijfers wél gedaald. In vergelijking met begin 2015 is een daling van 0,8 procent zichtbaar. In Zuid-Holland is een daling van ruim 1 procent te zien. In Friesland is het absolute aantal camper- en caravanregistraties gestegen met bijna 4,5 procent. In Flevoland, Zeeland, Limburg, Noord-Brabant en Gelderland nemen de registraties eveneens toe. Deze provincies noteren een stijging van meer dan 1,7 procent, wat het landelijke gemiddelde is.

Adria camper

Fors meer campers

Begin 2015 telde Nederland nog 93.000 kampeerauto’s. In de vandaag gepubliceerde BOVAG-cijfers is dat aantal met bijna 49 procent gestegen naar bijna 138.500. In Utrecht is de grootste stijging van camperregistraties (55,5 procent, ruim 9.000 campers) te zien. Gevolgd door Friesland (54 procent, ruim 9.000 campers), Overijssel (52 procent, bijna 12.000 campers) en Zuid-Holland (51 procent, ruim 18.000 campers).

Heb jij een caravan of een camper?

1 vakantie 2 bestemmingen
Vaatwasser op camping
Kampeer en Caravan Jaarbeurs
Camp to Go afl 1
Scout – stop & stay-camper
Camp to Go
ann mah De vergeten kamerann mah De vergeten kamer
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *