Broodje omelet voor onderweg

Broodje omelet op de parkeerplaats

De opkomende zon, de geur van benzine en een broodje omelet. Dat betekent maar een ding: we zijn op vakantie. Zo lang ik me kan herinneren hoort bij de eerste stop, bij het krieken van de dag op een parkeerplaats ergens in Duitsland of Luxemburg, een vloerkadetje met ei.  Mijn moeder maakte het voor mij, en ik zet de traditie voort.

Nog voor we goed en wel de straat uit waren verheugde ik me al op die eerste stop. Niet omdat ik dan mijn benen kon strekken, maar omdat ik wist dat in de koelbox broodjes met omelet zaten. En pakjes chocomel, want die twee zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Kampeervakanties met mijn ouders zijn inmiddels verleden tijd, maar het broodje omelet is er nog altijd. De avond voor vertrek sta ik eieren te klutsen: pure voorpret! Ik kan me dan al verheugen op het moment dat we de parkeerplaats oprijden, ik de geur van benzine kan opsnuiven (tja…), en ik mijn tanden in het eerste broodje kan zetten.

Mijn kinderen kijken ieder jaar weer een beetje angstig naar het vreemd uitziende goedje dat ze op hun bolletje hebben, maar na hun eerste hap weet ik: deze traditie zal vast nog even blijven voortbestaan.

Lees morgen op Love2camp wat wij nog meer voor eten en drinken meenemen tijdens de lange autoreis!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *