Camperverkoop enorm in de lift

Camperen is leuk! Dat ontdekte Love2camp in mei van dit jaar al. Nu blijkt uit een bericht van BOVAG en de KCI dat in 2018 tot nu al fors meer (14,1%) campers zijn verkocht dan vorig jaar. In totaal werden maar liefst 1.862 nieuwe kampeerauto’s verkocht. Ook de verkoop van tweedehands campers is enorm gestegen. De vakhandel verkocht tot nu toe 7.872 campers aan particulieren. Dat is een stijging van 40,4 %.

Bovenstaande cijfers laten zien dat er in Nederland steeds meer campers rond rijden. Op dit moment zijn dat er zo’n 115.000 en dat is twee keer zo veel als tien jaar geleden. Koploper is Eriba-Hymer, die dit jaar 221 nieuwe campers verkocht, gevolgd door Adria met 215 campers, Carthago (156), Knaus (138), Bürstner (136) en Capron (134). Op de tweedehands markt verkocht Eriba-Hymer 497 kampeerauto’s, Bürstner 459 campers en Adria 439 stuks.

Campers op een camperplaats in Martèl (Frankrijk).

Campers op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs

De BOVAG en de KCI (Kampeer en Caravan Industrie) maken deze cijfers bekend aan de vooravond van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs, die morgen begint. Ook hier staan campers weer in de spotlights. Bezoekers kunnen de clinic ‘Camperen voor broekies’ bijwonen of proefrijden in een van de kampeerauto’s.

Wil je weten wat er tijdens de KCJ allemaal te doen is? Check dan ons artikel met tips. En vind je het leuk om ons camperverslag te lezen? Dat kan hier.

KCJ 2019
Camping Carpe Diem
Slaapmasker Rijksmuseum
Wasjes draaien
Perfect Kid
Boeken vakantie
Obelink Canini tafel
We zijn er bijna Willem en Petra
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *