Camping Aux Rives du Soleil (Frankrijk)

Zoeken we op de bonnefooi een camping om te overnachten of reserveren we alvast een plek? Het werd het laatste. En zo belandden we op onze reis naar Zuid-Frankrijk op camping Aux Rives du Soleil in de Bourgogne.

Voor de tussenstop richting Côte d’Azur zochten we een camping ruim over de helft. Het werd Aux Rives du Soleil, gelegen op ruim 800 kilometer van Utrecht. Voor ons een prima afstand om op één dag af te leggen. Eerder noemden we de camping al in ons stuk over fijne overnachtingscampings en twee jaar na dato kunnen we zeggen dat Aux Rives du Soleil nog steeds in het rijtje thuishoort.

Vlakbij de Autoroute du Soleil

De camping ligt niet ver van de snelweg, waardoor veel kampeerders (vooral Nederlanders) hem gebruiken als overnachtingscamping. Maar ook voor een wat langer verblijf is Aux Rives du Soleil niet verkeerd, zo ontdekten we. Wij zijn uiteindelijk drie nachten gebleven. Blijf je alleen overnachten? Dan kun je aangekoppeld blijven staan op een speciaal veld voor passanten. Misschien handig, maar ik was toch blij met de plek die wij hadden vlakbij het speelveld.

En daarmee kom ik meteen bij het – wat mij betreft – grootste pluspunt van de camping: het speelveld. De kids konden hier heerlijk rondrennen, voetballen en trampoline springen. Vooral na een dag in de auto is dit heerlijk!

Aux Rives du Soleil

Fijn zwembad met uitzicht op de rivier.

Schoon sanitair én een zwembad

Naast het speelveld deed het zwembad het goed bij de kids. Het is klein en er is geen glijbaan of duikplank, maar het feit dat ze überhaupt een duik konden nemen was genoeg. Overigens is er bij het speelveld nog een speciaal peuterbad. De camping ligt aan Saône, maar wij hebben de rivier links laten liggen. Blijf je langer en wil je kanoën of vissen, dan kan dat prima.

Dan het sanitair. Er is een heel nieuw sanitairgebouw. Helaas zaten wij daar ver vanaf, maar ik heb er een kijkje genomen en het is prachtig. Wij douchten in een wat verouderd gebouw, maar schoon was het wel en daar gaat het om.

Eten en drinken

Aux Rives du Soleil

Voor de liefhebbers: minidisco.

Verse baquettes, croissants en pain au chocolat. Ze liggen ‘s ochtends voor je klaar. Mits je de dag ervoor je bestelling hebt doorgegeven. Ook voor het avondeten hoef je de camping niet af. Bij de snackcaravan kun je patat en zelfs kroketten afhalen. Liever een pizza? Ook geen probleem. De laatste avond hebben we het restaurant uitgeprobeerd. Niet hoogstaand, maar alleszins acceptabel.

Al met al vonden wij Aux Rives du Soleil nog steeds een prima camping voor een kort verblijf. De kans is groot dat we er nog weleens terugkeren.

Ben jij bekend met deze camping? Laat ons dan vooral je ervaringen weten. Vinden we leuk!

1 vakantie 2 bestemmingen
Vaatwasser op camping
Kampeer en Caravan Jaarbeurs
Camp to Go afl 1
Scout – stop & stay-camper
Camp to Go
ann mah De vergeten kamerann mah De vergeten kamer
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *