valle-gaia-pool

Camping boeken zomer 2018

Breaking news: Dit jaar heb ik voor het eerst al mijn principes overboord gegooid. Ik heb al in oktober (ik herhaal: OKTOBER) een camping geboekt voor de zomervakantie 2018. En dat terwijl ik daar eigenlijk faliekant tegen ben. Lees mee hoe het zover is gekomen…

Twee jaar geleden uitte ik mijn frustratie over vroeg boeken al eens. Dat lees je hier. Voor die tijd gingen we altijd op de bonnefooi (wel in het laagseizoen) en dat beviel ons prima. Hooguit mailden we twee dagen voor vertrek eens of de beoogde camping nog plek had en eigenlijk kregen we altijd bevestigend antwoord. Er was wel één uitzondering: die keer dat ik zo’n 27 weken zwanger was en we op de valreep nog even richting de Zuid-Franse kust vertrokken. Op 1 augustus. Zonder een camping te boeken. Advies: niet doen. Lees hier hoe dat ging.

Camping reserveren

In 2007 gingen we zonder kinderen nog op de bonnefooi naar Zuid-Frankrijk en hadden een megaplek.

Sinds we een schoolgaand mannetje hebben (inmiddels twee), boeken we toch van tevoren een camping. Daarin waren we lang behoorlijk rebels. Eerst pas in juni, waardoor er geen camping te vinden was. Vorig jaar dacht ik écht op tijd te zijn door in januari eens rond te kijken. Wat bleek? Veel campings die wij leuk vonden, zaten toen al vol. Ik trok wat haren uit mijn hoofd van frustratie en wist uiteindelijk gewoon nog twee topcampings te vinden gelukkig.

Alpen Kreuzer Super GT

We willen een plek waar onze Alpen Kreuzer Super GT goed kan staan en we hebben nog wel wat meer campingwensen.

In het kader van blogonderzoek (ik geef het maar een naam hoor) besloot ik dit jaar eens écht vroeg een camping te reserveren. Eén ding wist ik zeker: het moest Kroatië worden. Nog nooit geweest, maar zo veel goede verhalen over gehoord. Uiteindelijk heb ik een leuke camping gevonden, waarvan ik hoop dat ‘ie in real life net zo leuk is. Omdat we elke vakantie wat langer op twee campings staan (meestal een kleine week op de ene en anderhalve week op de andere) besloot ik meteen even verder te kijken. Oostenrijk moest het worden. En wat bleek? Na drie keer klikken vond ik een camping aan de Millstätter See. Dit meer heb ik ooit bezocht tijdens de enige vakantie met mijn ouders dat we niet naar Frankrijk gingen. Twee mailtjes verder was onze plaats gereserveerd.

Perfectionistische muts

Turbo

Martine is druk met dit schatje: Turbo!

Intussen had ik Martine al een paar keer over allerlei agendazaken in augustus 2018 gemaild. Ja, die hebben wij… Maar Martine haalde haar schouders op, want dankzij een jarige dochter en een kersverse puppy in huis stond haar hoofd nog lang niet naar vakantie. Nou ja, het mijne dus wel en ik was blij met mijn twee gereserveerde campings. En dat ben ik nog steeds, maar ik vind het nog wel een beetje awkward. Helemaal toen ik een vriendin van Martine sprak die haar campings nooit van tevoren boekt en gewoon in het hoogseizoen met man en kids richting Frankrijk trekt. Dat vind ik cool en mezelf een perfectionistische muts. Mijn moeder deed er nog een schepje bovenop door te zeggen dat: ‘pappa en ik vroeger nooit een camping reserveerden en gewoon maar gingen rijden’.

 

Wie heeft er ook al een camping geboekt?

Anyway, mijn zomervakantie 2018 is geregeld! Ondanks dat ik het dus een beetje truttig en vooral VROEG vind, ben ik er ook wel blij mee. En vertel me: wie heeft er nog meer nu al een camping geboekt voor komende zomer?

Dit vind je vast ook leuk!

Negen types die je op elke camping tegenkomt
8 redenen waarom je echt moet gaan kamperen (echt!)
5 dingen die iedere kampeerder herkent
Campingetiquette: de do’s en don’ts
7x privacy op de camping

2 antwoorden
 1. Tanja
  Tanja zegt:

  Hoi

  Wij, of ik heb de camping voor 2018 ook al geboekt. Ik begin in elke zomervakantie als we op vakantie zijn, al aan de kinderen te vragen wat ze volgend jaar graag willen. Welk land en wat ze verwachten van de camping. Verder genieten we gewoon lekker van onze vakantie. Zodra ik thuis ben, gaat er meestal een week…nou mss een 2 weken over heen en dan begint het mij gewoon al te kriebelen….wil rustig kunnen google en kijken welke camping ons trekt. Mijn man die kijkt en zegt dan meestal…uh we zijn net terug en daar ga ik nu nog niet naar kijken. Hij verklaart me dus gewoon voor gek! Mss ben ik dat ook wel. Maar ben iemand die wil plannen en een vakantie voor geboekt hebben zodat ik zeker…100% , nee 200% zeker weet dat ik een leuke camping heb.
  Uiteindelijk heb ik al vrij snel in september een leuke camping gevonden. Heb het laten zien aan de kinderen en mijn man, prima boek maar hoor ik ze zeggen….rustig laat ik er een paar dagen over heen gaan en lees ik zoover rustig door en andere sites wat er zoal gezegd wordt over deze camping. Positief ben ik en ga naar de site van de camping en ga eens rustig door kijken en ga naar de reserveringen. Als ik zover ben zie ik gewoon dat er nog maar weinig standplaatsen over zijn…..zie je wel ik moet gewoon vroeg boeken wil je een standplaats hebben en graag de grootte zodat we onze tent en bijzet tent kwijt kunnen.
  Ik maak de reservering af, zie dat we op de plattegrond best een mooie plek hebben. Prijsopgave is wel van dit jaar maar er staat duidelijk bij dat het de tijdelijke prijs is en zodra de prijs van 2018 beschikbaar is, krijgen we mail hierover.
  Ik reserveer en de bevestiging is binnen. Heerlijk gevoel om geboekt te hebben voor de zomer van 2018.
  Maar paar weken later in oktober kom ik er opeens achter….hmmm mijn oudste dochter zit nu op een opleiding en hebben potverdikkie een week later vakantie dan mijn andere 2 jongste kinderen. En nu? Ik bel naar de camping in Spanje en krijg gelukkig een man die beetje Nederlands kent aan de telefoon. Ik vertel mijn verhaal en samen kijken we of we een week later kunnen aankomen en week langer kunnen blijven. Helaas niet op die standplaats, maar wel op een ander, prima verander maar snel en kijk intussen op plattegrond, prima plekje ook. Alles is geregeld, mail met bevestiging wordt verstuurd…..ppffff weer een zorg minder.
  Intussen in november, mail gekregen dat we in december de definitieve prijs opgave krijgen en mochten we het te duur vinden of niet door laten gaan, dan kunnen we binnen 15 dagen nog annuleren. Nou…..lekker laten staan, want intussen hoor ik in mijn omgeving dat er bijna geen campings meer zijn waar geboekt kan worden.
  Iedereen zegt wel tegen me, oh ben net terug, of heb je nu alweer geboekt of wij weten nog niet waar we heen willen. Nou ik dus wel, want ook volgend jaar zal ik er weer op tijd bij zijn om een leuke camping te vinden en op tijd te boeken, het hoeft maar vast te staan, toch!

  Beantwoorden
  • Love2camp
   Love2camp zegt:

   Je hebt groot gelijk, Tanja! Heerlijk toch om op je gemak te kunnen kijken en nog veel keuze te hebben? Geniet alvast van de voorpret!

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *