entree cala gogo

Camping Cala Gogo (Spanje)

Ruim twee jaar geleden waren we nog net niet gebonden aan de schoolvakantie en het bijbehorende drukke hoogseizoen. Eind augustus pakten we de vouwwagen weer in en reden richting Spanje. Ons doel: camping Cala Gogo in Calonge/Playa d’Aro.

Camping Cala Gogo is een camping die mij in het hoogseizoen behoorlijk druk lijkt. Nu waren we er in de eerste twee weken van september en viel dat erg mee. Nog thuis had ik de camping gemaild of we op de bonnefooi konden komen en dat was geen probleem. Eenmaal op de camping kregen we een plattegrond met beschikbare plaatsen en mochten we zelf een plaats uitzoeken. Dat vinden we altijd fijn! We kozen een plek op een hoek, vlakbij het restaurant, zwembad, terras en… de live muziek ‘s avonds. We zijn serieus een paar avonden bijna van onze plek geblazen door de harde muziek die vanaf het terras kwam. Stom, hadden we beter over na moeten denken. Verder was het een fijne plek tegenover een speeltuintje en met uitzicht op zee.

view cala gogo camping

Mooi uitzicht op zee vanaf de camping

Strand La Fosca

Het Strand La Fosca bij Palamós

Cala Gogo ligt op een berg en dat betekent heel wat klimmen. Vanaf de camping gaat er een treintje naar het beneden gelegen strandje, maar wij hebben daar eigenlijk geen gebruik van gemaakt. Het strand ligt in een soort baai en is prima, al kan ik me voorstellen dat het er in het hoogseizoen echt afgeladen is. Naast het strand zit nog een tentje waar je kan eten en drinken. Toch zijn wij ook meerdere keren met de auto naar La Fosca gegaan, een mooi strand bij de stad Palamós.

Terug naar de camping zelf: onze plaats was ruim en voorzien van water en elektra. Het sanitair was echt fantastisch. Het was destijds (september 2013) vrij nieuw en ik heb zelden zulk mooi én schoon sanitair op een camping gezien. Omdat het gebouw wat hoger ligt, heb je vanaf daar een super uitzicht op zee. Geen straf als je ‘s ochtends fris gedoucht weer naar je tent loopt. Met de jongens hebben we veel gebruik gemaakt van de aparte kinderdoucheruimte.

zwembad cala gogo

Het terras van de camping: uitzicht op zwembad en zee

Het winkeltje op de camping is goed gesorteerd en biedt ‘s ochtends lekkere broodjes én vers geperste jus d’orange. In september stond hier soms een korte rij. Ik verwacht dat deze in het hoogseizoen langer is. De zwembaden waren in 2013 prima. Op de site van Cala Gogo staat te lezen dat er dit voorjaar (2016) nieuwe glijbanen zijn geplaatst. Het terras van de camping biedt uitzicht op zee en op de baai van Palamós. Hier krijg je echt geen genoeg van!

 

 

boulevard playa d'aro

De boulevard in Playa d’Aro

Playa d’Aro is een druk, toeristisch plaatsje met een lang zandstrand. Wij zijn vanaf de camping onder meer een dagje naar Girona, Tossa de Mar en Begúr gereden en we zijn meerdere keren in Palamós geweest.

Cala Gogo is in het naseizoen een fijne camping met goede faciliteiten en een onbetaalbaar uitzicht op zee. In het hoogseizoen lijkt het me erg druk, maar misschien valt dat allemaal wel mee.

 

Ben jij wel eens op Cala Gogo geweest?

 

Meer campingreviews op Love2camp

2 antwoorden
 1. claudia slangen
  claudia slangen zegt:

  Wij gaan deze zomer in het hoogseizoen voor het eerst naar deze camping.
  Jullie verhaal lezende, verheug ik me enorm op deze camping.
  We zullen laten weten, hoe het is bevallen.
  Veel mensen zien op tegen de steile klim. Mijn inziens, goed voor de kuiten 😉

  Beantwoorden
  • Love2camp
   Love2camp zegt:

   Wat leuk dat jullie naar Cala Gogo gaan. Ik vond de klim wel te doen hoor en elke vorm van beweging op vakantie is meegenomen toch? 😉 Alvast veel plezier en we zijn heel benieuwd hoe jullie het in het hoogseizoen ervaren!

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *