Camping Carpe Diem in Vaison la Romaine (Frankrijk)

Frankrijk is niet het favoriete land van gastblogger Diederik. Toch waagde hij dit jaar de gok en boekte een stacaravan op camping Carpe Diem in Vaison la Romaine. Of dat is bevallen? Hij vertelt het hier.

Frankrijk. Wie had ooit gedacht dat we daar naar toe zouden gaan met vakantie? Ik niet, want daar wonen Fransen. Maar toch de gok gewaagd en een stacaravan geboekt in Vaison la Romaine. Via Capfun, een organisatie met meerdere campings in Frankrijk. De naam van de camping is Carpe Diem en dat hebben we meteen maar tot thema van de vakantie gemaakt.

Camping Carpe Diem

Stacaravan op camping Carpe Diem.

Op de camping staan vooral stacaravans, maar ook voor de echte kampeerders is plek, hoewel deze flink in de minderheid zijn. Alle plaatsen zijn verdeeld over verschillende terrassen, waardoor je een mooi uitzicht hebt. Bij de receptie aangekomen – de aankomst is zowel op zaterdag als zondag – konden we ons verstaanbaar maken in het Frans, maar ook in het Engels. Onze caravan werd nog gepoetst, maar we mochten wel meteen gebruik maken van het zwembad. Allemaal een bandje om, alleen de jongste telg moest nog aan de Savateur Aquatigue, oftewel de badmeester, laten zien dat hij zijn zwemdiploma had. Na wat proefzwemmen had ook hij een bandje verdiend.

Ontbijten in de schaduw

De stacaravan is voorzien van een veranda over de lengte van de caravan, de helft overspannen door doek om de zon tegen te houden. Een prima voorziening, want warm kon het daar worden. Mede door het doek konden we altijd in de schaduw ontbijten en van het diner genieten. Het interieur van het chalet is prima, inclusief een vaatwasser en airco. Er zijn drie slaapkamers en nog een bedbank, dus voldoende slaapplekken. De ruimte en indeling van de ‘ouder’slaapkamer laat te wensen over. Je kan nauwelijks je spullen in de kasten leggen. Maar goed, het is vakantie, dus dat maakt niet zoveel uit. Alle kamers zijn ondanks de warmte buiten in de avond prima koel en er is dan ook prima te slapen.

Ontbijten in de schaduw

Ontbijten met verse croissants. Carpe Diem.

De keuken is voorzien van een gasfornuis en de pannen zijn dik in orde. Enige probleem dat wij ondervonden is dat het warme water niet altijd warm bleef. Het was moeilijk op de juiste temperatuur te houden. Dan weer gloeiend heet, dan weer ijskoud. Een beetje draaien aan de geiser bracht geen uitkomst, dus het was een beetje goochelen onder de douche.

Camping met aquapark

Aquapark Carpe Diem

Zonnen, zwemmen, glijden. Het kan allemaal.

Op de camping zijn eigenlijk geen vuilnisbakken te vinden. Je zou denken dat dat rotzooi geeft, maar niets is minder waar, de camping ziet er schoon uit. Om je eigen afval weg te brengen moet je wel een stuk lopen, want het afvalstation bevindt zich net buiten de camping. Maar alle gasten doen het, vandaar de netheid van de camping.

De kinderen kunnen zich prima vermaken. Er is een zeer actief animatieteam. Veel gaat weliswaar in het Frans, maar er zijn ook twee Nederlands sprekende meiden en alle kinderen vermaken zich prima, met diverse activiteiten.

Hoogtepunt is het aquapark. Dit bestaat uit drie verdiepingen. De bovenste verdieping lijkt een Romeins badhuis. De middelste verdieping heeft vijf baden, waarvan er een zowel open als dicht kan. Ook zijn er op deze verdieping vier glijbanen waar de jongeren met plezier van af gaan. De onderste verdieping heeft een bad, dat de vorm heeft van een klaver, ruimte genoeg voor gezinnen. Langs alle baden is er ruimte genoeg om va de zon te genieten. Er zijn voldoende stoelen en ligbedden, zelfs als je later op de dag arriveert.

Eten op de camping

Als je wat wil eten op de camping is het aan te raden te reserveren in het restaurant, er is er slechts één. De keuken is prima en het eten smaakt goed. Maar één restaurant op zoveel stacaravans vonden wij wat weinig, net als de bar. Die was klein met als gevolg dat je maar zo twintig minuten in de rij kon staan voor een drankje. Hier is nog wel verbetering te halen.

In de omgeving is voldoende te doen. Vaison la Romaine ligt op twintig minuten wandelen en daar zijn leuke winkeltjes en restaurants. Ook de grote supermarkten zijn hier te vinden. Een must is een bezoek aan de Mont Ventoux. De sportievelingen doen het per fiets, de toerist gaat lekker met de auto. Ook grotere plaatsen als Avignon en Orange liggen in de buurt. Kortom, er is voldoende te doen hier. Het is ook zo goed bevallen dat we hebben gezegd dat we hier misschien nog wel eens terug zullen komen.

Ken jij camping Carpe Diem in Vaison la Romaine? Dan zijn we benieuwd naar jouw ervaringen. Deel je Diederiks mening of juist helemaal niet? Laat het ons weten.

1 vakantie 2 bestemmingen
Vaatwasser op camping
Kampeer en Caravan Jaarbeurs
Camp to Go afl 1
Scout – stop & stay-camper
Camp to Go
ann mah De vergeten kamerann mah De vergeten kamer
Camping Sandaya La Côte de Nacre 6
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *