Camping Club Californie Plage in Vias (Frankrijk)

Of we interesse hadden in een verblijf op een van de campings in het assortiment, vroeg kampeerwebsite Camping Direct ons dit voorjaar. Dat hadden we zeker. En zo verbleef Martine afgelopen zomer met haar gezin twee nachten op Camping Club Californie Plage in het Zuid-Franse Vias.

Piraten. Dat is het eerste wat opvalt als je Camping Club Californie Plage in Vias oprijdt. In juli verbleven we hier twee nachten op doorreis naar Spanje. De eerste twee tussenstops hadden we op kleine campings zonder al te veel poespas, dus de kids (9 en 7 jaar) keken hun ogen uit op Californie Plage. Al bij de receptie werden we vriendelijk ontvangen door een piraat. Geen verknipte Jack Sparrow of gemene kapitein Barbossa, maar een aardig meneer die bovendien prima Engels sprak.

Restaurant Californie Plage

Eten en drinken bij Le Black Pearl.

Onderweg naar onze staanplaats bleek hoe goed de camping het piratenthema heeft doorgevoerd. De sanitairgebouwen, de speeltuin, de naam van het restaurant (Black Pearl) en de gerechten op de kaart. Allemaal hebben ze iets met de zeerovers te maken.

Sanitair Californie Plage

Ook douchen en plassen kun je doen in een piratensfeer.

Waterpret op de camping

Zo ook het zwembad, volgens mijn kroost toch wel het leukste aan Californie Plage. De glijbaan gaat lekker hard, het bubbelbad zorgt voor ontspanning, de stroomversnelling voor lol en het kinderbadje staat vol leuke sproeidingen. In piratenthema uiteraard. Natuurlijk is er ook een bad waarin je ‘gewoon’ kunt zwemmen. En het aantal ligbedden? Dat was op de dag dat wij het zwembad bezochten zowaar toereikend. Enige minpuntje was de badmeester, annex piraat van dienst, die mijn zoon op barse toon duidelijk maakte dat hij een andere zwembroek (strak!) aan moest trekken. Maar ach, nou eenmaal niet alle piraten zijn zo innemend als good old Jack Sparrow.

Zwembad Californie Plage

Het zwembad van Camping Californie Plage. (Check de papegaai.)

Zoals de naam al doet vermoeden, ligt Californie Plage aan het strand. Verwacht geen groot zandstrand. Ik deed dat wel en kwam enigszins bedrogen uit. Aan de camping grenst een baaitje met een klein strandje. Wil je naar een groter strand, dan moet je toch echt even in de auto stappen.

Strand Californie Plage

Baaitje met bijbehorende strandje bij de camping.

Restaurant aan zee

Al met al hebben wij een prima kortverblijf gehad in Vias. Het grootste pluspunt van de camping is wat mij betreft het restaurant met uitzicht op zee. Onder het genot van een wijntje en een tapasplank heb ik er genoten van het geluid van de golven en de aanblik van de ondergaande zon. Het bezorgde me het ultieme vakantiegevoel.

Restaurant Californie Plage

Lekker eten en drinken en een prima uitzicht.

Zoals eerder vermeld, verbleven we op Camping Club Californie Plage op uitnodiging van Camping Direct. Via deze kampeerwebsite kun je staanplaatsen of accommodaties boeken op meer dan vijfduizend campings door heel Europa.

Ben jij wel eens op camping Californie Plage geweest?

Nemo stargaze recliner
SVR-beurzen
Domaine de la Noguiere
Rivier Collines de Castellane
Tentje
Meer van Caldonazzo
Campings van het jaar 2020
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *