Camping De Achterste Hoef (Nederland)

Nederland heeft heerlijke campings. De Achterste Hoef is er een van. Onlangs bezochten we de camping en we schreven er een review over.

De Achterste Hoef ligt in het Brabantse Bladel. We vertrokken op een vrijdagmiddag, net voor de files, richting het zuiden. Vanaf de snelweg moesten we nog een paar kilometer rijden richting de camping, maar dat was absoluut geen straf. De Achterste Hoef ligt namelijk in een prachtige omgeving.

Speeltuin De Achterste Hoef

Een grote speeltuin en super fijn dat je de kinderen vanaf het terras in de gaten kunt houden

Aan het begin van de camping vind je naast de receptie het restaurant met zonnig terras, een winkeltje, snackbar, een midgetgolfbaan en een grote speeltuin. Aan de overkant ligt een golfpark met een negen holes golfbaan. Bij de receptie werden we vriendelijk ontvangen. Altijd een pluspunt! Na de slagboom vind je een jeu de boulesbaan, een weitje met twee super leuke alpaca’s, enkele trekkershutten, een indoor speeltuin en het zwembad met binnen- en buitenbad.

De Achterste Hoef groene camping

De Achterste Hoef is een groene camping

Wij verbleven een weekend in een safaritent. Hier schreef ik daar al een review over. Ik vond het echt heerlijk om ‘s avonds voor de tent te zitten en rond te kijken. De Achterste Hoef ligt namelijk midden in de natuur wat betekent dat er veel konijnen rondlopen. Als het gaat schemeren loopt er eens eentje, maar naarmate het donkerder wordt, zie je een hele konijnen gathering. Gezellig hoor!

Alpaca De Achterste Hoef

De alpaca’s zijn erg grappig en lief

In onze safaritent zat wel een toilet, maar geen douche. ‘s Ochtends maakten we dus een wandelingetje richting een van de sanitairgebouwen. Die zagen er prima uit met warme en schone douches.

DAH

De recreatieplas met daar omheen nog enkele plaatsen

Pas op onze laatste dag maakten we een uitgebreid rondje over de camping. We waren verbaasd toen we zagen hoe uitgestrekt het terrein is. Op De Achterste Hoef zijn redelijk wat vaste plaatsen, maar ook veel toeristenplekken. Aan de rand van de camping ligt een recreatieplas met een glijbaan en een speeltuintje. Rondom de plas bevinden zich ook campingplaatsen (zie hoofdfoto). Volgende keer proberen we hier zeker een plaatsje te reserveren. Mits onze jongste zijn zwemdiploma heeft… De camping beschikt verder over een groot sportveld en een kabelbaan.

Zwembad De Achterste Hoef

Het zwembad heeft een binnen- en een buitenbad

Dan het zwembad. Tijdens ons kampeerweekend was het op sommige momenten best warm. We hebben dus gebruik gemaakt van zowel het binnen- als het buitenbad en bijbehorende pierenbadjes. De kinderen hadden het super naar hun zin in het zwembad. Vooral binnen was het water lekker warm. Kinderen krijgen bij aankomst op de camping trouwens een polsbandje voor de camping. Naast het zwembad bevindt zich een indoor speeltuin.

Terras De Achterste Hoef

Het restaurant met terras en rechts de receptie

En dan het restaurant met terras. Vrijdagmiddag, een uurtje of twee na onze aankomst, verkenden we een stukje van de camping. Terwijl onze jongens plezier maakten in de speeltuin, zaten wij lekker op het terras in de zon. Vanaf onze plek konden we de kinderen goed in de gaten houden. Fijn!

Terras

Cheers to the weekend!

Later in het weekend hebben we nog wat gedronken op het terras. Het winkeltje ligt ook aan het begin van de camping. Hier haalden we ‘s ochtends warme broodjes.

Om te balansen zouden we dan eigenlijk weer heel veel baantjes moeten trekken in het zwembad. Maar… dat hebben we niet gedaan.

 

 

 

De Achterste Hoef is een prettige camping om te verblijven met aardige mensen, mooie natuur en veel speelgelegenheid. Voor de kinderen rijdt er een treintje over de camping en er is een actief animatieteam. Onze mannetjes hadden het erg naar hun zin en wij ook. Volgende keer zetten we onze vouwwagen op naast de recreatieplas.

Meer campingreviews op Love2camp

2 antwoorden
  1. Anoniem
    Anoniem zegt:

    de Dames van het koor. Uit Utrecht hebben het te weer geweldig naar hun zin gehad en mooi weer hadden we ook lekker uitgerust en veel gelachen dus we kunnen er weer tegen groetjes Ingrid Alders

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *