Camping De Kriemelberg in Ermelo

Geen rijdende auto’s, geen dichtslaande voordeuren, geen kletsende buren. Terwijl ik langzaam ontwaak in een safaritent op camping De Kriemelberg in Ermelo hoor ik niets van dit alles. Stilte. En dat is niet het enige fijne aan deze camping op de Veluwe.

Terwijl ik me eens uitrek bedenk ik me wat ik dan wél hoor. Is het echt helemaal stil? Het lijkt erop, maar dan hoor ik de wind door de bomen, het getik van een specht en een zingend vogelpaartje. Voor ik me goed en wel realiseer waar ik ben, krijg ik een natte lik over mijn wang. Twee donkere ogen kijken me smekend aan. Mijn hond is toe aan een ochtendwandeling. Dat treft, want vanaf de camping loop je zo het bos in.

Safaritent Kriemelberg

De safaritenten liggen middenin het bos.

Kamperen in de natuur

Opstaan kost me wat moeite, want het is flink koud in de safaritent waarin we verblijven. De wetenschap dat de ruimte dankzij de aanwezige pelletkachel snel behaaglijk is, geeft me het laatste zetje. Het ochtendzonnetje lacht ons vriendelijk toe terwijl hond en ik over de camping wandelen.

Kriemelberg

Er staan dit naseizoen toch nog een paar tourcaravans.

De Kriemelberg heeft veel stacaravans. Vaste plekken, met keurig aangelegde tuintjes ervoor. De velden zijn grotendeels leeg. Een enkele tourcaravan daargelaten. Tenten staan er niet, maar dat verbaast me niet. De herfst is immers in aantocht en we hebben zojuist de koudste septembernacht in 47 jaar (!) gehad.

Modern sanitairgebouw

Campinggasten beoordelen De Kriemelberg op Zoover met een 8,6 en ik begin te begrijpen waarom. Alles ziet er even goed onderhouden uit. Zo ook het sanitairgebouw, dat modern én verwarmd is. Tijdens de ochtendwandeling spot ik – naast een eekhoorntje en een konijnenfamilie – een schattig houten huisje dat ‘t Kriemeltje heet. Het blijkt een bibliotheek. Ook is er een sportveld en een speeltuin. De kids hebben zich de dag ervoor al vermaakt op de aanwezige trampoline.

Trampoline Kriemelberg

Springpret op de trampoline.

Luxe safaritenten

Tijdens het weekendje op camping De Kriemelberg overnachtte ik voor het eerst in een safaritent. En wat voor een!

Safaritent

Ons verblijf voor het weekend.

Tot vreugde van de kids was er zelfs een bedstee, waar ze precies met z’n tweeën konden slapen. Via een trappetje klommen ze erin en met de houten deurtjes gesloten hadden ze een hele knusse slaapplek.

Bedstee

Stiekem lezen in de bedstee.

Manlief en ik moesten het doen met een iets minder knus ‘hemelbed’, maar de twee 1-persoonsmatrassen lagen prima.

Badkamer safaritent

Een badkamer in een safaritent. Dat is pas luxe.

De badkamer met toilet, wastafel én douche was ronduit een luxe. Hetzelfde geldt voor het keukentje, dat niet alleen voldoende inventaris had, maar ook een waterkoker en een koffiezetapparaat (Senseo).

Dankzij de kachel was het binnen snel lekker warm, en het knisperende vuurtje vond ik stiekem eigenlijk heel gezellig.

Safaritent binnen

Lekker warm voor de kachel.

Buiten zitten was er nu helaas niet bij, maar bij hogere temperaturen is het op de veranda ongetwijfeld heerlijk. Misschien is het zelfs wel een reden om nog eens terug te keren op De Kriemelberg.

1 vakantie 2 bestemmingen
Vaatwasser op camping
Kampeer en Caravan Jaarbeurs
Camp to Go afl 1
Scout – stop & stay-camper
Camp to Go
ann mah De vergeten kamerann mah De vergeten kamer
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *