Camping de la Plage (Corsica)

Verouderd sanitair, geen zwembad, gelegen naast een spoorbaan en op Zoover gewaardeerd met een 5.6. Als ik dit lees over een camping zoek ik snel verder. Maar ik had niks gelezen over Camping de la Plage op Corsica, waar we bij toeval terechtkwamen. Gelukkig maar, want wat koester ik fijne herinneringen aan de twee weken die ik er in 2008 heb doorgebracht met mijn lief.

Eerder schreef ik al over hoe we tijdens onze honeymoon spontaan de boot pakten (zonder kinderen kan dat nog) naar Corsica. We arriveerden toen het al begon te schemeren, dus we zetten de tent neer op de eerste de beste camping die plek had. Dat bleek Camping de la Plage, in Algajola tussen Calvi en Ile-Rousse te zijn.

We kregen te horen dat we onze tent konden neerzetten waar we wilden. Afgescheiden plekken zijn er niet. In de schemering kozen we een rustig plekje uit waar onze De Waard ruimschoots kon staan. Pas toen de tent al stond zagen we dat er zo’n 50 meter verderop een spoorbaan lag. Ach, het zou toch maar voor een nachtje zijn. Dachten we toen…

Spoorbaan
Inmiddels hongerig geworden gingen we op zoek naar een eettentje. We staken de spoorbaan over en ontdekten toen pas dat we eigenlijk al op het strand stonden. En er bleek ook een restaurantje te zijn waar je, zo ontdekten we al snel, heerlijk kon eten.

DSCN1883

De veerboot naar Corsica

Ik had verwacht de volgende ochtend wakker te worden van het geluid van een langs denderende trein, maar het eerste wat ik hoorde toen ik mijn ogen opende was de zee. Na het ontbijt, warme croissants en knapperig stokbrood, namen we meteen een duik. We hoefden na het zwemmen alleen maar het spoorbaantje over te steken en we waren weer bij onze tent. Zo dichtbij zee hebben we nadien nooit meer gestaan.

Van de trein zelf hadden we trouwens nauwelijks last. Hij reed maar een paar keer per dag en niet in de avonduren. Het sanitair was (in 2008) verouderd, wellicht is het inmiddels gemoderniseerd. Schoon was het wel. Op de camping was klein winkeltje, maar behalve de verse broodjes in de ochtend kochten we er eigenlijk niets. De supermarkt in Ile-Rousse was vlakbij. Koken deden we sowieso nauwelijks, want er waren genoeg leuke strandtentjes waar je heerlijk kon eten en drinken, terwijl op de achtergrond de zon langzaam in zee zakte. Het was tenslotte wel onze honeymoon.

Genoeg te beleven
De omgeving is prachtig. Ben je de zee en het strand even zat, dan is er op het eiland genoeg te beleven. Volgend jaar willen we weer naar Corsica. Voor Camping de la Plage zullen we dan waarschijnlijk niet kiezen. Inmiddels twee kinderen rijker willen we dan toch wat meer faciliteiten. En stiekem vind ik het wel prima om voor een andere camping te kiezen, want dezelfde camping kan alleen maar tegenvallen. Ik koester de fijne herinneringen en hoop er elders op Corsica nog veel meer te maken.

Tips voor een camping waar dat gaat lukken zijn uiteraard hartstikke welkom.

 

Meer campingreviews op Love2camp

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *