Camping de l’Arche (Frankrijk)

In de Cevennen, op zo’n 1100 kilometer van Utrecht, ligt Anduze. Ooit stond ik in dit dorpje een aantal dagen op camping Cevennes Provence. Het was de eerste, echte vakantie met mijn lief. In een kleine Peugeot 205 en een nog kleiner tentje tuften we Zuid-Frankrijk door.

Tien jaar later heeft mijn lief me eeuwige trouw beloofd, zijn we niet meer samen maar met z’n vieren, heeft de kleine Peugeot plaats gemaakt voor een station van hetzelfde merk en is het tentje van toen vervangen door een tunneltent. Wat echter in die jaren niet is veranderd is de voorliefde voor de Franse binnenlanden. Daarom togen we afgelopen zomer wederom naar Anduze. Aangezien we dit keer graag een zwembad wilden, en ik niet twee keer naar dezelfde camping wil, kozen we voor camping de l’Arche.

(Foto: Camping de l'Arche)

(Foto: Camping de l’Arche)

Camping de l’Arche
In januari al gereserveerd, dus we waren in ieder geval verzekerd van een plek. Echt ruim bleek deze niet, maar met een beetje passen en meten kon ons tijdelijke huis er prima staan. De camping ligt heerlijk aan de rivier. Dit is dan ook meteen het grootste pluspunt van deze camping. Vissen, van rotsen springen, zwemmen of lekker dobberen… het kan er allemaal. Waterratten die griezelen van steentjes, waterslangetjes, vissen en donderkopjes kunnen een duik nemen in het mooi aangelegde zwembad. Compleet met glijbanen, zonder dat het een waar zwemparadijs wordt. Voor kinderen is er genoeg te beleven. Een mooie speeltuin, iedere week een keertje ponyrijden en een animatieteam voor de kids. Al kan ik daar weinig over zeggen, want op een ochtendje knutselen na heeft mijn kroost er geen gebruik van gemaakt. Het campingwinkeltje is klein, maar voorziet in onze primaire vakantiebehoeften: verse broodjes en koude wijn. Het enige nadeel vond ik dat er, op een verdwaalde Belg na, voornamelijk Nederlanders op de camping stonden. Maar ‘ieder nadeel heb zijn voordeel’ zei een bekend voetballer ooit. En dat blijkt te kloppen, want voor de kinderen was het ideaal dat vrijwel iedereen Nederlands sprak.

Camping de l’Arche ligt op loopafstand van Anduze. Lopen raad ik echter af, zeker met kleine kinderen. De weg ernaar toe is namelijk tamelijk druk. Anduze zelf is een gezellig dorpje. Supermarkten, terrasjes en twee keer in de week een markt. Wie in het dorp zelf niet aan zijn trekken komt kan uitwijken naar Nîmes, wat op een klein uurtje rijden ligt. Ook in de omgeving is genoeg te doen, zowel voor natuur- als cultuurliefhebbers.

Meer campingreviews op Love2camp

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *