Camping De Poppe in Markelo – weekend in een safaritent

Met de zomervakantie slechts nog een herinnering, de eerste schoolweken achter de rug en een zonnig weekend in het vooruitzicht, checkten wij onlangs in bij camping De Poppe in Markelo. Onze vouwwagen mocht in de stalling blijven, want er wachtte ons een safaritent. Lekker luxe!

Na de eerste weken van op tijd opstaan, broodtrommels vullen en fietsen naar en van clubjes, waren we best wel weer toe aan een weekend even op adem komen. Vrijdagmiddag vertrokken we direct na schooltijd (14.15 uur) richting Markelo. Voor ons is dat vrijwel een rechte lijn over de snelweg, maar helaas stonden we al snel in de beruchte vrijdagmiddagfile. Gelukkig ligt camping De Poppe dicht bij de afslag en toen we de file eenmaal ontvluchtten, waren we al snel bij de camping. De Safari lodge die vervolgens vol in de namiddagzon op ons stond te wachten – en waar we van de camping een weekendje in mochten verblijven – maakte alles goed.

Camping De Poppe safaritent

Dit maakt ons zo blij: een safaritent die lekker in de zon staat te shinen!

De Poppe heeft veel vaste plaatsen, wat we hier al lazen, maar dat vonden we niet storend omdat het echt een fijne camping is. De toeristische plaatsen liggen vlakbij de recreatieplas.

Camping De Poppe staanplaatsen

Op de toeristische plaatsen was het aan het einde van het kampeerseizoen rustig, maar deze plekken liggen wel fantastisch bij de recreatieplas en het speelveld (zie foto hieronder).

Camping De Poppe recreatieplas

Meer dan een camping

De Poppe is meer dan alleen een camping. Dit familiebedrijf herbergt ook nog een zalencentrum en een restaurant. De Poppe is dan ook niet alleen geliefd bij kampeerders, maar ook bij bruidsparen (pasgetrouwd of jubilerend) en andere feestvierders. In het weekend dat wij er waren, zagen we ook veel families met kinderen samenkomen in het restaurant. En dat is niet zo gek, want aan het terras grenst een grote omheinde speeltuin. Tijdens ons verblijf aten we een avond in het restaurant en de volgende dag dronken we er nog koffie terwijl onze jongens vrienden maakten in de speeltuin.

Camping De Poppe speeltuin

Terwijl wij koffie drinken op het terras vermaken de jongens zich in de grote speeltuin.

Veldjes met safaritenten

Terug naar de tent. Als echte vouwwagenkampeerders vinden we een safaritent natuurlijk erg luxe. Camping De Poppe heeft in totaal zes Safari lodges: twee vierpersoons en drie zespersoons. Deze staan verspreid over de camping. Er is een veldje met de twee vierpersoons tenten en een veldje met de drie andere tenten.

Camping De Poppe  safari lodge

Het veldje met de drie safaritenten én een speelplek.

Wij zaten in een zespersoons tent. Deze heeft buiten een veranda met een loungeset en een picknicktafel. Binnen vind je een keuken (met Dolce gusto-koffiezetapparaat), een grote tafel, een televisie, een toilet, een ruimte met twee stapelbedden en een ruimte met een hemelbed (dat trouwens een fijn matras heeft).

Camping De Poppe inrichting safaritent

In ons weekend was het mooi weer, maar bij mindere dagen kan je prima in het woongedeelte zitten.

Douchen kan in het nabijgelegen (schone!) sanitairgebouw. Voor douchen en warm water heb je trouwens een sep-key nodig. De Safari lodge is ons heel goed bevallen. Dankzij de kachel en de warme dekbedden hebben we het in deze septemberdagen gelukkig niet koud gehad.

Camping De Poppe keuken

De goed uitgeruste keuken van de safaritent.

Kindvriendelijke camping

Camping De Poppe is zeer kindvriendelijk. Overal op de camping vind je kleine speelplaatsjes, ook op de kampeervelden. Ideaal als je kleine kinderen hebt en zelf lekker voor je tent wilt zitten. Onze kinderen hebben zich prima vermaakt op het speelveldje voor onze tent. Het klimrek en de zandbak dienden volgens onze jongste zoon de ene keer als een paardenwei (de tent was de stal) en dan weer als een ijssalon.

Camping De Poppe speelveld

Zoals gezegd bevindt zich naast het restaurant een speeltuin, maar bij de recreatieplas achter op de camping ligt ook nog een groot speelveld. Kinderen kunnen zich hier uitleven op de airtrampoline, twee klimrekken of in de voetbal-/basketbalkooi.

Camping De Poppe trampoline

De recreatieplas met onder meer de airtrampoline.

Verder is er nog een binnenspeeltuin, een groot volleybalveld, een jeu de boulesbaan, een levensgroot schaakspel en natuurlijk een zwembad. Dat verwarmde zwembad is heel fijn. Er is een echt kinderbad met glijbanen en een wat groter bad waar je heerlijk baantjes kunt trekken.

Camping De Poppe zwembad

Het kinderbad met rechts Onky, de mascotte van de camping. Hieronder een foto van het grotere bad.

Camping De Poppe zwembad 2

Snacks en broodjes

In het hoogseizoen kan je op camping De Poppe ’s ochtends verse broodjes halen. Toen wij er waren – in het naseizoen dus – was dit winkeltje gesloten. Wel hebben we op de aankomstdag wat eten gehaald bij de snackbar.

Camping De Poppe bakker

Hier kan je ‘s ochtends broodjes halen.

Het zal je niet verbazen dat dit weekendje ons goed is bevallen. Zoals gezegd was het nu – aan het einde van het kampeerseizoen – rustig op de camping, maar in andere reviews lazen we al dat het ook in drukkere periodes prettig verblijven is. Een aanrader dus!

Fijne herinnering aan een relaxed weekend: ‘s avonds met z’n vieren Uno spelen.

Meer campingreviews op Love2camp

ANWB Kampeerkaart CKE
1 vakantie 2 bestemmingen
Vaatwasser op camping
Kampeer en Caravan Jaarbeurs
Camp to Go afl 1
Scout – stop & stay-camper
Camp to Go
ann mah De vergeten kamerann mah De vergeten kamer
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *