Camping du Pont de Bourgogne: Doorreiscamping Frankrijk #1 – langs A6

Als tentkampeerders overnachtten we onderweg naar de plek van bestemming altijd in een hotelletje of een chambres d’hôtes. Voor één nachtje de tent opzetten vind ik veel te veel gedoe. Maar nu hebben we een caravan, dus afgelopen zomer maakte ik kennis met het fenomeen doorreiscamping. In dit geval Camping du Pont de Bourgogne in Chalon sur Saône.

We vertrokken ‘s ochtends rond een uur of negen van camping Les Collines de Castellane in Zuid-Frankrijk. Dat we niet in één ruk naar huis zouden rijden wisten we zeker, maar waar we gingen overnachten stond nog open. Hadden de kids goede zin? Zat het verkeer mee? Kortom, we zouden wel zien wat de dag zou brengen.

Camping du Pont de Bourgogne in Chalon sur Saône

Gelukkig ging alles redelijk voorspoedig. Geen files, blije kids en prima weer om te rijden. Haast hadden we niet, dus onderweg lunchten we uitgebreid en maakten we diverse stops. Rond een uur of vijf vonden we het welletjes. We besloten een camping te zoeken en kwamen uit op Camping du Pont de Bourgogne in Chalon sur Saône.

Aan het einde van de middag stroomt de camping vol. Rechts zie je de Love2camp-caravan staan shinen.

Dit is een echte doorreiscamping die vlak bij de route du soleil ligt. Tegen het einde van de middag stroomde het er vol met caravans en campers, om de volgende ochtend weer grotendeels leeg te lopen. Dat laatste ontdekten we overigens pas toen we ‘s ochtends de deur open gooiden. We hadden besloten twee nachten te blijven, dus we hoefden niet voor dag en dauw op. We waren de enigen. Ergens in de verte zag ik nog een caravan, maar verder was de camping leeg. Welkom op de doorreiscamping.

Camping voor een kort verblijf

Je zult begrijpen dat dit niet de gezelligste camping is die ik heb bezocht. En de kinderen vonden het al helemaal niks. Begrijpelijk, want na Les Collines de Castellane viel deze camping toch een beetje tegen. Geen zwembad, geen speeltuin, geen vriendjes. Maar goed, daarom is het ook een camping voor een kort verblijf. En daarvoor is Du Pont de Bourgogne niet slecht.

Camping du Pont de Bourgogne

Het sanitairgebouw is netjes. Er zijn ruim voldoende douches en toiletten (met papier).

Zeker het sanitair is prima in orde. Een echt restaurant is er niet, maar als je na een lange autoreis nog iets wilt eten kun je friet of een (diepvries)pizza krijgen. Wil je iets echt culinairs, dan zul je Chalon sur Saône in moeten. In het gezellige centrum stikt het van de restaurantjes.

Al met al viel mijn eerste kennismaking met een doorreiscamping niet tegen. Misschien keren we zelfs nog weleens terug op Du Pont de Bourgogne. Dat zal dan wel voor één nacht zijn, want voor een langer  verblijf zoek ik liever een andere camping.

Heb jij nog tips voor een camping waar je prima kunt overnachten onderweg naar Frankrijk, Spanje, Italië of Kroatië? Laat het ons dan weten. Dan kunnen we daar op Love2camp eens aandacht aan besteden.

MEER CAMPINGREVIEWS OP LOVE2CAMP

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *