Camping Du Viaduc

Camping du Viaduc (Millau)

Kindvriendelijk, met een zwembad, gelegen aan een rivier en in een omgeving waar genoeg te doen en te bekijken is. De eisen voor de zomervakantie logen er niet om. Gelukkig vonden we Camping du Viaduc in Millau.

De recensies op Zoover waren lovend, maar toch had ik niet al te hoge verwachtingen van camping du Viaduc in Millau. En dat door die ene vakantieganger die schreef dat de omgeving zo prachtig groen is. Dat kan natuurlijk maar een ding betekenen: veel regen. Gelukkig had mijn wederhelft er wel vertrouwen in en daarom togen we afgelopen zomer met onze tent naar de Franse Aveyron.IMG_0833

En wat hebben we genoten daar op die heerlijke camping in Millau. Alles klopte: de plek was prima, de kinderen hadden meteen speelkameraadjes, het sanitair was schoon, de mensen klantvriendelijk en de ligging is zeer gunstig.

Kampeerplaatsen
Qua grootte is camping du Viaduc gemiddeld. Het is geen ‘kampeerdorp’, maar er is wel reuring. Je kunt er een stacaravan huren, maar het merendeel van de kampeerders komt met tent, vouwwagen of sleurhut. De plaatsen zijn niet allemaal even ruim. Wij stonden op een comfort XL met eigen waterkraan. Deze was groot genoeg voor onze tunneltent en we hadden nog ruimte genoeg om de tent heen. Het plekje had zowel zon als schaduw. Dat geldt overigens niet voor alle plekken. Die vlakbij de speeltuin vond ikzelf wel erg in de schaduw gelegen, maar goed, ik hou wel van een beetje licht.

Eten
In het piepkleine campingwinkeltje kun je iedere ochtend vers brood kopen. De overige boodschappen haalden wij in een van de grote supermarkten in de omgeving. Ik vind het iedere keer weer een feestje om daar rond de lopen. Heb je ‘s avonds geen zin om te koken? Geen probleem. De camping zelf heeft een klein restaurantje waar je pizza’s, hamburgers en salades kunt eten. Wil je iets uitgebreider dineren dan kun je het gezellige Millau in wandelen. Op loopafstand vind je tal van gezellige eettentjes. Tip: Probeer het streekgerecht Aligot eens. Deze aardappelpuree met kaas en knoflook is heerlijk.

20160802_204356Animatie
Eerlijk gezegd schrikt een levendig animatieprogramma me af. Camping du Viaduc heeft wat mij betreft een prima aanbod. Voor de kids is er ‘s ochtends een knutselclubje. Die van mij zijn er één keer geweest; de naastgelegen speeltuin vonden ze veel leuker. ‘s Middags werd er ook geregeld iets georganiseerd, maar dat hebben we aan ons voorbij laten gaan. Wat mijn kroost wel fantastisch vond was de minidisco (één keer in de week gevolgd door een heuse schuimparty). Onder de enthousiaste leiding van een Française, een Nederlandse en een Amerikaan werd er ‘s avonds een half uurtje gedanst. Ze vonden het zo leuk dat ik de liedjes voor ze heb moeten opzoeken op Spotify. Inmiddels zijn we alweer twee weken thuis en nog steeds staan we geregeld te swingen op ‘Jean petit qui danse’ en ‘La Chenille’. Ik bedoel maar.

Sanitair
Een review over camping du Viaduc is niet compleet zonder het sanitair apart te benoemen. Ik heb al heel wat campings gezien, maar nog nergens was het sanitair zo schoon. En dat is een enorme pre! Vrijwel continu liep er iemand schoon te maken. Niet alleen de kwaliteit, maar ook de kwantiteit was prima. Hoewel er op de hele camping maar één sanitairgebouw is, heb ik nooit in de rij gestaan voor douche of toilet. Chapeau.

20160806_115123

En verder…
De rivier de Tarn is heerlijk om in te spelen en te vissen, in het zwembad kunnen liefhebbers van glijbanen hun hart ophalen en de omgeving is prachtig. Sportievelingen kunnen kanoën en parapenten, natuurliefhebbers komen aan hun trekken in de ruige heuvels van het Centraal Massief en ook voor liefhebbers van leuke dorpjes en gezellige marktjes is er genoeg te ontdekken. En vergeet vooral het wereldberoemde viaduct niet van dichtbij te bekijken.

Heeft camping du Viaduc dan helemaal geen minpunten? Vast wel. Alleen heb ik ze in de ruim twee weken dat ik er verbleef niet kunnen ontdekken.

 

Meer campingreviews op Love2camp

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *