Camping food: ‘sliertjes met witte saus’

We love food! Ook, of juist, op vakantie. Ontbijt, lunch, borrel, diner: kom maar door! Alhoewel, diner… ’s Avonds kiezen wij vaak voor iets lekkers wat vooral niet te veel tijd kost. In de rubriek Love2eat geven we je zonnige, makkelijke en vooral lekkere recepten. Vandaag: spaghetti met broccoli en gorgonzola.

‘Mama, wat eten we?’, is een vraag die ik dagelijks krijg. Als ik dan antwoord: ‘Sliertjes met witte saus’, dan springen mijn kids een gat in de lucht. Heerlijk vinden ze het. En aangezien het gerecht zo eenvoudig te maken is, eten we het ook regelmatig op de camping.

Zoals de naam al doet vermoeden staan de ‘sliertjes’ voor spaghetti. De witte saus maak ik van gorgonzola en crème fraîche. Broccoli maakt het gerecht behalve lekker ook gezond.

Voor vier personen
Ingrediënten
Ongeveer 400 gr spaghetti of tagliatelle Blue_Stilton_cheese
teentje knoflook
Broccoli
Flink stuk gorgonzola
bekertje crème fraîche
scheutje olijfolie
evt. gerookte zalmsnippers en pijnboompitten

Bereiding
Snij de broccoli in kleine roosjes en kook deze beetgaar (op de camping doe ik dit vaak van tevoren, omdat ik dan maar twee kookpitten heb). Kook vervolgens de pasta. Verwarm de olijfolie in een wok en fruit de geperste knoflook. Voeg de gorgonzola toe en laat het op een laag vuurtje smelten. Roer het zachtjes door. Als de kaas gesmolten is roer je de crème fraîche erdoor. Vervolgens de broccoli erbij en naar smaak peper toevoegen. Ik strooi er voor het serveren vaak nog gerookte zalmsnippers en/of geroosterde pijnboompitten over. Serveer de pasta en de saus apart. Lekker met een frisse salade en een glas sauvignon blanc.

[su_button url=”https://www.love2camp.nl/category/love2eat/” style=”flat” background=”#e86030″ size=”7″]Meer campingrecepten »[/su_button]

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *