Camping Fornella aan het Gardameer (Italië)

Italië staat niet bekend om zijn ruime kampeerplaatsen. Love2camp-vriendin Margot moest dus goed zoeken naar een camping waar ze met haar grote vouwwagen terechtkon. Het werd camping Fornella aan het Gardameer. Hier vertelt Margot hoe het is bevallen.

Sinds wij in 2015 vouwwagen kochten, hebben we Italië niet meer bezocht. Het land staat niet bekend om de grote kampeerplaatsen en laten wij nu destijds een van de grootste vouwwagens hebben aangeschaft. Maar gelukkig kom je steeds meer campings tegen met XXL-plekken en hebben we – na een tijdige speurtocht – afgelopen zomer twee heel leuke campings bezocht. Een daarvan is camping Fornella aan het Gardameer.

Met onze oudste zoon waren we al eens aan het Gardameer geweest, toen in een kleinschalig parkje. We waren wel fan van het sfeertje, dus we besloten weer eens het Gardameer op te zoeken. Aan de linkerzijde van het meer (westkant) is het wat minder massaal en dus kwamen we uit bij Camping Fornella.

Camping Fornella

Camping Fornella ligt tussen de olijfboomgaarden.

Fornella is een heel mooie, schone en ook wat rustigere camping. Onze eerste camping deze vakantie, dus een beetje rust vonden we echt top. We hadden een ‘super pitch’, die ongeveer 120 m2 telde en een eigen kraantje had. De plaatsen zijn van elkaar gescheiden door oude olijfbomen (om de camping heen liggen nog veel olijfboomgaarden en mijn vermoeden is dat de camping dat vroeger ook was). En daartussen staan kleurrijke oleanders. Dat gaf een rijk gevoel!

Camping aan het Gardameer mét een fijn zwembad

Het zwembad is heerlijk. Ik ben zelf meestal van het functioneel afkoelen en even zwemmen voor de kids, maar het was bepaald geen straf om hier op een bedje aan het zwembad te liggen. De sfeer is gemoedelijk, en meestal waren er ook voldoende ligbedjes te vinden. Overdag is er op vaste tijden animatie voor verschillende leeftijden in het zwembad en het naastgelegen speelterrein. Aquagym, waterspelletjes, voetbaltoernooi, tafeltennis, kinderdisco… Wat ook fijn was, is dat het zwembad uit vier ‘vleugels’ bestond, die verschillende dieptes had en daarmee op natuurlijke wijze ook de leeftijden van spelende kinderen per vleugel selecteerde.

Camping Fornella

Aquagym in het zwembad.

Vanaf de camping kun je aan twee kanten naar het meer toe lopen. Eén strandje is wel echt om vooral de boten in het water te laten, bij de ander kun je beter zitten. Let op, het is een kiezelstrand. Maar zittend op onze eigen kleine strandstoeltjes heb je daar geen last van. Tip: neem wel waterschoenen mee!

Hagel- en onweersbuien aan het Gardameer

Helaas hebben we ook de enorme hagel- en onweersbuien – waar het Gardameer om bekendstaat – meegemaakt. Het was echt onvoorstelbaar en onaangenaam. Maar de camping is echt berekend op het snel wegwerken van zulke hoeveelheden water. Er zijn vlak na zo’n hoosbui slechts enkele plassen over. En ook het sanitair was vlak na dit enorme natuurgeweld snel weer op orde. Ik heb overigens op geen enkel moment een vies toilet, douche of afwasbak aangetroffen. Dikke pluim voor deze camping.

Dinner with a view

Camping Fornella

Vanaf het terras van het restaurant heb je een prachtig uitzicht over het Gardameer.

Op de camping heb je een restaurant van waar je heerlijk uitkijkt over het meer, zeker bij ondergaande zon. Ik vond het de troef van de camping! Het enige echte nadeel vond ik dat je ’s avonds geen centraal terras hebt om nog een lekker drankje te doen (behalve dus het restaurant). Maar dat mocht voor ons de pret echt niet drukken.

Camping Fornella

En met het borrelplankje dat je er kan nuttigen is ook niks mis 😉

Ook de omgeving biedt genoeg leuke uitstapjes, zoals marktjes, stadjes, andere strandjes, tochtjes met de boot (waar je ook de oversteek naar de andere kant van het meer mee kunt maken, soms met auto erop!).

Kortom, ik kan deze camping iedereen die niet te veel animatie zoekt aanraden: veel rust en gemoedelijke overige campinggasten.

Ken jij Camping Fornella en deel jij de mening van Margot (niet)? Laat ons dan vooral weten waarom.

Na Camping Fornella verbleef Margot met haar gezin op Camping Mario aan het met meer van Caldonazzo. Hou Love2camp in de gaten, want hierover lees je binnenkort meer.

Meer Italiaanse campings

Op Love2camp vind je nog meer Italiaanse campings. Check daarvoor deze link.

ANWB Kampeerkaart CKE
1 vakantie 2 bestemmingen
Vaatwasser op camping
Kampeer en Caravan Jaarbeurs
Camp to Go afl 1
Scout – stop & stay-camper
Camp to Go
ann mah De vergeten kamerann mah De vergeten kamer
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *