Camping Fuussekaul

Camping Fuussekaul in Heiderscheid (Luxemburg)

Zonder caravan legden we zonder moeite zo’n duizend kilometer per dag af. Maar de eerste verre vakantie met ons reispaleis achter de auto besloten we het rustiger aan te pakken. Daarom stopten we op weg naar het zonnige zuiden op Camping Fuussekaul in Luxemburg. Een aanrader of plankgas er voorbij rijden? Je leest het hier.

Ik geef het niet graag toe, maar eigenlijk ben ik een planner. Regel graag alles van te voren, zodat ik niet voor verrassingen kom te staan. Zo ook met campings. Op de bonnefooi gaan rijden en een camping zoeken als je het zat bent doe (deed) ik niet meer sinds de kids er zijn. Daarom boekte ik ruim van tevoren een camping in Zuid-Frankrijk. En ook de reis er naartoe stippelde ik uit. Dit jaar was echter anders dan anders, want ik had nog nooit met een caravan gereisd. Hoeveel langzamer gaat het met zo’n ding achter de auto? Ik besloot de lat niet te hoog te leggen en koos Luxemburg als eindbestemming van de eerste etappe.

camping Fuussekaul

Onze plek op Camping Fuussekaul

Camping Fuussekaul

Campingeigenaar Bianca Veneklaas van Camping de Holterberg vertelde ons een keer dat zij graag vakantie viert bij haar collega’s van Camping Fuussekaul in Luxemburg. 1 en 1 is 2, dus wij zetten aan het begin van de vakantie koers naar Heiderscheid. In mijn beste Duits meldde ik ons aan bij de receptie, waar ik in vriendelijk Nederlands te woord werd gestaan. Voorzien van plattegrond én douchemuntjes (à €1,-) togen we vervolgens naar de ons toegewezen plek. Deze bleek achteraan op de grote camping te zijn. Tegenover een speeltuin en vlakbij het nette sanitairgebouw. De kampeerplek was niet heel groot, maar prima voor een nachtje.

Aangezien we er maar zo kort verbleven kan ik niet zoveel zinnigs zeggen over de faciliteiten en de animatie. Het zwembad was klein, maar zag er van een afstandje prima uit. Hetzelfde geldt voor de speeltuinen. Ook bij minder weer kunnen de kinderen naar hartenlust spelen, want Camping Fuussekaul heeft ook een binnenspeeltuin. Deze ligt aan de andere kant van de weg en is te bereiken via een tunnel. In hetzelfde gebouw was ook de ruime en goed gesorteerde campingwinkel gevestigd.

Salade met geitenkaas

Iedere ochtend kun je er vers gebakken brood halen. Als je achteraan op de camping staat is het wel een flinke wandeling tot de winkel, maar hè, van een beetje ochtendgymnastiek is nog nooit iemand minder geworden. Heb je geen zin om te koken dan kun je terecht in het restaurant. Ik heb er een heerlijke salade met geitenkaas gegeten, manlief deed zich te goed aan een flinke schnitzel en de kids genoten van hun frieten.

Camping Fuussekaul

Het zwembad mét ligweide

Wil je niet met je eigen kampeermiddel, dan kun je op Camping Fuussekaul ook stacaravans of safaritenten huren. Op de camping hebben aardig wat mensen een vaste plek. Ze hebben soms zelfs hun (sta)caravan omheind en er een eigen tuintje bij gemaakt. Voor hun hartstikke gezellig, maar persoonlijk doet het me hierdoor iets teveel als een bungalowpark aan. Ik geef nou eenmaal de voorkeur aan wat kleinere campings, maar als je houdt van campings ‘met alles erop en eraan’, dan kan ik camping Fuussekaul van harte aanbevelen.

Ben jij wel eens op Camping Fuussekaul geweest?

Meer campingreviews op Love2camp

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *