Camping Interpals (Spanje)

Na jaren kamperen in Frankrijk vond ik het nu toch echt weer eens tijd worden voor een ander land. Zoonlief wilde dolgraag een keer naar Spanje, en zo geschiedde. Afgelopen zomer bivakkeerden we op Camping Interpals aan de Spaanse Costa Brava.

Op mijn achttiende bracht ik voor het laatst een vakantie door aan de Costa Brava. Met zeven vriendinnen vierde ik twee weken feest in Blanes. We stapten tot diep in de nacht en sliepen onze roes uit op het strand. Een vakantie die natuurlijk totaal niet te vergelijken is met de gezinstrip die ik nu zou maken. Toch had ik één ding duidelijk voor ogen: Blanes, Lloret of Salou, dat zou het niet worden. Via Google kwam ik terecht op Camping Interpals in Pals.

Camping Interpals

Het is even passen en meten, maar dan heb je ook wat.

Terrassencamping: goed voor de kuiten

Bij de receptie werden we zeer vriendelijk ontvangen. Gezien de afmetingen van ons reispaleis hadden we een flinke plek toegewezen gekregen, zei de jongen achter de balie. Toch moesten we even slikken toen we er aankwamen. De plek was weliswaar lang, maar ook schuin, smal én er stond een paaltje op een onhandige plek. Met het zweet op zijn rug en de irritatie duidelijk op zijn gezicht, slaagde manlief er uiteindelijk toch in de caravan zo te manoeuvreren dat hij waterpas stond.

Ik zag meteen mogelijkheden: tussen de twee bomen kon de hangmat, er was ruimte genoeg voor voortent én luifel en de auto kon er ook nog makkelijk bij. Bovendien hadden we zon én schaduw. Ideaal.

Camping Interpals is een terrassencamping. Wij zaten ongeveer halverwege, en zelfs dat was nog een flinke klim. De eerste dagen had ik dan ook stevige spierpijn in mijn kuiten.

Aan het begin van de camping vind je – naast de receptie – een speeltuintje, sanitairgebouw, hokje met wasmachines, zwembad en restaurant. Daar in de buurt is ook de animatietent te vinden. Even verderop staat een voetbalkooi en halverwege is nog een sanitairgebouw.

Camping Interpals

Check die Louvre-deurtjes in het sanitairgebouw.

Zee en zwembad

Een zwembad op de camping. Van mij hoeft het niet zo, maar de kids vinden het een must. Interpals heeft een zwembad, maar verwacht geen compleet waterparadijs. Er zijn geen glijbanen of andere speeltoestellen. Op voorhand vreesde ik dat het mijn kroost zou tegenvallen, we kwamen immers van een camping in Vias Plage die een heel waterspeelpark had. Gelukkig geen onvertogen woord over het zwembad op Interpals. Ze plonsten er met net zoveel plezier rond.

Wat ik heel fijn vond, is het grasveld rond het bad. Geen gezeul met strandbedden, en dus ook geen handdoekje leggen. Iedereen plofte gewoon met zijn kont op het gras. Wat mij betreft helemaal prima.

Toch moet ik bekennen dat ik er niet heel vaak heb gelegen. Interpals ligt namelijk op loopafstand van het strand. Een kleine tien minuten en dan ben je al bij de zee. Snorkelen, dollen in de golven, visjes vangen en gewoon genieten van het uitzicht.

Camping Interpals

Geen gesjouw met stoelen of bedden. Gewoon met je handdoekje in het gras.

Schone camping

Marije en ik kunnen het niet vaak genoeg zeggen: schoon sanitair is zo belangrijk! En dat hebben ze op Interpals goed begrepen. Ik durf stellig te beweren dat ik nog nooit een camping heb gezien waar het sanitair zo dik in orde is. Er was altijd toiletpapier, zeep in de pompjes en warme douches. Chapeau!

Ook bij het afvalpunt zag het er keurig uit. Nooit overvolle containers en dus ook geen rondslingerend puin. Heel fijn!

Camping Interpals

Paella! In de restaurantjes rond de camping is het volop verkrijgbaar. Smullen maar.

Tapas, paella en cava

In Spanje hoef je geen honger te lijden. Ook niet op Camping Interpals. Het restaurant heeft een uitgebreide menukaart. Over de kwaliteit van het eten kan ik echter niks zeggen, want we hebben het niet geproefd. Zogezegd ligt de camping vlak bij zee. Onderweg kom je veel restaurantjes tegen en ook op het strand vind je er een paar. Eten met je voeten in het zand en kijken naar de ondergaande zon, trok me meer dan het eten op de camping.

Camping Interpals

Een glaasje cava in de vroege avond. Heerlijk!

Interpals zelf heeft geen winkeltje, maar meteen naast de camping vind je een kleine supermarkt waar je alles kunt halen. Iedere ochtend versgebakken brood bijvoorbeeld. Keuze genoeg en bovendien nog warm!

Het zal je niet verbazen als ik zeg dat we een heerlijke tijd hebben gehad. Niet alleen de camping, maar ook de omgeving vind ik een aanrader. Over dat laatste binnenkort meer, maar een tipje van de sluier: we zijn in Barcelona geweest, hebben Dalí’s Theatre-Museum in Figueres bezocht, een boottochtje gemaakt en leuke dorpjes gezien.

Volgend jaar wil ik best weer naar Spanje. Welke camping daar heeft jouw hart gestolen? Ik ben benieuwd.

ANWB Kampeerkaart CKE
1 vakantie 2 bestemmingen
Vaatwasser op camping
Kampeer en Caravan Jaarbeurs
Camp to Go afl 1
Scout – stop & stay-camper
Camp to Go
ann mah De vergeten kamerann mah De vergeten kamer
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *