Camping Kanopée Village zwembad

Camping Kanopée Village in Trévoux (Frankrijk)

Een prima camping, maar niet voor herhaling vatbaar. Dat is mijn conclusie na een driedaags bezoek aan Camping Kanopée Village in Trévoux. Benieuwd waarom ik niet razend enthousiast ben? Lees dan snel verder.

Na Camping Fuussekaul in Luxemburg was Kanopée Village onze tweede camping op weg naar onze eindbestemming in het zuiden van Frankrijk. Kanopée Village ligt in Trévoux, een stadje aan de Saône, niet ver van Lyon. We werden vriendelijk ontvangen door de dame bij de receptie. Ze vertelde ons dat we zelf een plek mochten uitzoeken. Dat klinkt leuk, maar in de praktijk bleek dat knap lastig. Ik ben namelijk Koos Besluiteloos

Uiteindelijk kozen we voor een allerminst vlakke, maar wel heel ruime plek. Terwijl wij het reispaleis waterpas probeerden te krijgen, verkenden de kids op hun stepjes de camping. Veel tijd hadden ze hier niet voor nodig, want Kanopée Village is geen grote camping en ook de speeltuin stelde weinig voor. “Saaaaaai”, zeiden ze in koor. Vergeleken met Fuussekaul viel die anderhalve wipkip van Kanopée Village een beetje tegen.

Geen toiletpapier op de camping

Dit geldt ook voor de rest van de camping, die was niet verkeerd maar gewoon een beetje te sober naar mijn smaak. Er was geen campingwinkel (gelukkig wel vers brood bij de receptie), geen restaurant én geen wc-papier. Ik ben natuurlijk best een beetje een luxe paardje, dus de schok was groot toen ik na mijn eerste toiletbezoek misgreep. Gelukkig hebben ze in Frankrijk heel leuk gekleurd papier, dus de keren erna liep ik vol trots over de camping met mijn roze rol. Dat dan weer wel.

Camping Kanopée Village ligt aan de oevers van de Saône.

Wat betreft de omgeving, daar hebben we in de drie dagen dat we er stond weinig van gezien. Trévoux zijn we wel ingewandeld, maar ook dat stadje was een beetje een doodse bedoening. Als we langer waren gebleven waren we ongetwijfeld een keer naar Lyon gegaan en een van de vele kastelen en wijnhuizen in de omgeving bezocht.

Was er dan echt helemaal niets de moeite waard? Natuurlijk wel. Het naastgelegen zwembad is een absolute aanrader: leuke glijbanen, een stroomversnelling, watervallen en een fijne ligweide. Zes dagen per week mogen campinggasten gratis naar binnen. Alleen op zondag moet er worden betaald.

Steppen op de camping

Steppen kan op deze camping prima.

Kanopée Village: camping zonder poespas

Al met al hebben we heus drie prima dagen gehad op Camping Kanopée Village in Trévoux, maar langer hadden we er niet willen staan. Dus ben je op doorreis en zoek je een camping nabij Lyon zonder al te veel poespas, dan is Kanopée Village prima. Wil je langer blijven en zoek je een camping met meer faciliteiten, dan moet je toch echt even verder zoeken.

Ben jij op Camping Kanopée Village in Trévoux geweest en deel je onze mening (niet)? Laat het ons weten.

Meer campingreviews op Love2camp

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *