Camping La belle Étoile bij Parijs (Frankrijk)

De kids wilden dolgraag de Eiffeltoren eens in het echt zien. Daarom besloten we op de terugreis vanuit Spanje een tussenstop te maken in de buurt van Parijs. We kwamen terecht op camping La belle Étoile in Melun.

Na een heerlijke vakantie op camping Interpals in Spanje waren we weer onderweg naar huis. Overnachten in de buurt van Parijs hadden we niet van tevoren bedacht, het was een redelijk spontane actie. Onderweg in de auto googlede ik alle campings in de stad, maar ik was niet de enige met dat lumineuze idee. Er was geen plek meer te vinden. Doorrijden was geen optie, want ik had mijn kroost al een bezoek aan de Eiffeltoren beloofd. Uiteindelijk kwamen we terecht op camping La belle Étoile in Melun, een half uurtje van Parijs.

receptie belle etoile

De receptie van camping La belle Étoile.

Kindvriendelijk, maar wel wat verbeterpunten

Camping La belle Étoile ligt aan de oevers van de Seine. De ontvangst bij de receptie was correct, maar niet meer dan dat. We kregen een plekje toegewezen aan de rand van het speelveld. Ideaal voor de kids. Terwijl wij de caravan op zijn plek zetten, konden zij zich uitleven op het springkussen. Lekker even bewegen na een lange autorit. Al snel kwamen ze terug om hun zwemkleding aan te trekken. La belle Étoile heeft namelijk een zwembad. Verwacht er alleen niet teveel van, want het is klein en rechttoe rechtaan. Overigens wel met een overkapping, dus ook bij minder weer kun je plonsen.

Zwembad Belle Etoile

Zie je die tent? Dat is het zwembad van La belle Étoile.

We hadden geen eten meegenomen, dus we waren aangewezen op het campingrestaurant. Er is geen winkeltje op de camping en we hadden geen zin weer in de auto te stappen. Het restaurant serveert geen culinaire hoogstandjes, maar de frieten en de pizza smaakten goed. Gelukkig hadden we vakantie en dus geen haast, want we hebben hier wel een uur op moeten wachten. Lang leve de speeltuin én de wijn.

Speeltuin belle etoile

Een trampoline, zandbak, schommel, springkussen, voetbalveld. Op La belle Étoile hoeven kinderen zich niet te vervelen.

Het sanitair op camping La belle Étoile is wat mij betreft een punt van aandacht. Het is echt verouderd. Misschien ben ik wat verwend, we kwamen immers van een camping waar het sanitair heel mooi en schoon was, maar ik vond het hier echt te oud en bovendien te weinig. Ik heb er twee keer gedoucht en beide keren moest ik geruime tijd wachten én was het water niet echt warm.

Parijs

Wil jij ook naar Parijs? Dan is La belle Étoile misschien wel wat voor jou!

Ook over de receptie/ontvangst ben ik niet heel enthousiast. Bij de receptie werd weliswaar Nederlands gesproken, maar echt welkom voelde ik me niet. Met moeite kreeg ik uitleg over de treinverbinding naar Parijs. En mijn dochter huurde voor 2 euro een skelter, die kapot bleek. Jammer maar helaas, geen geld terug. Op zoover lees ik berichten over de aardige campingeigenaren, dus misschien troffen wij ze gewoon op een verkeerd moment.

Notre Dame

Toch maar even “die afgebrande kerk” bekijken.

Gunstig gelegen nabij Parijs

Wij wilden een camping als uitvalsbasis voor een bezoek aan Parijs. Dat is La belle Étoile echt. In twintig minuten wandel je naar het station van Melun. Vanaf daar ben je met de trein in een half uur in hartje Parijs. Als volwassene betaal je rond de 18 euro voor een retourtje. Kinderen zijn voor – pak ’em beet – 11 euro klaar. Daarvoor ga je op en neer naar Melun én kun je bovendien in Parijs onbeperkt reizen met de metro en de bus.

Zoek je een camping in de buurt van Parijs? Dan is Camping La belle Étoile misschien wel wat voor jou. Voor ons was deze camping het nét niet, maar we vonden het er prima voor een kort verblijf.

Camping Sandaya La Côte de Nacre 6
kampeercadeautjes voor in de schoen
Caravanity by Campooz luifel 2
Winterkamperen
Mobiel kantoor Kip Caravan
ANWB Camper en caravan van het jaar 2021
camping van het jaar
Fietsen Slovenië
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *