Camping La Chataigneraie

Camping La Chataigneraie in Anneyron (Frankrijk)

Is de camping echt zo leuk als de website doet vermoeden? Het is iets wat veel kampeerders willen weten. Wij willen daar graag bij helpen en reviewen elke camping die we hebben bezocht. Om zo compleet mogelijk te worden hebben we een aantal bekenden gevraagd hetzelfde te doen. Love2camp-vriendin Margot bijt het spits af. Zij kampeerde onlangs met haar gezin op Camping La Chataigneraie in de Franse Drôme. Hier vertelt ze hoe het haar is bevallen.

Dit jaar wilden we in verband met onze recente verhuizing wel zon, maar niet te ver weg. Net onder Lyon kozen we een Flower-camping waar voldoende te doen was voor de kinderen (9, 4 en 3 jaar), maar waar we ook lekker konden ontspannen: Camping La Chataigneraie in de Drôme.

Overnachten op Camping La Boucle de la Moselle

Camping La Chataigneraie ligt op ruim 900 kilometer. Te ver om in één dag te rijden, dus onderweg hebben we een camping gezocht. We kwamen uit bij La Boucle de La Moselle, vlakbij Nancy. Echt meer dan leuk. Relatief dichtbij de snelweg, met een zwembadje. Voldoende om even af te koelen. Grote plekken, fijn restaurant met heerlijk eten en ook schoon sanitair. Ook konden we bij aankomst meteen brood bestellen (op naam) en dit de volgende morgen komen ophalen. Echt een fijne service. Nadeel vonden wij de trein die elke paar uur vlak langs de camping komt (en dat even goed aankondigt met een luide toeter). Tip: reserveer! De camping staat vol aan het einde van de dag!

De Drôme: een oase van rust.

Camping La Chataigneraie

Maar, het ging om Camping La Chataigneraie in Anneyron. Net onder Lyon, boven in de Drôme, dichtbij de A7 ligt deze oase van rust. Hoewel ik zelf van stadjes, winkeltjes en leuke boulevards houd, reden we nu door de bergen, velden met fruitbomen en zonnebloemen, de rust tegemoet. Hoog op de berg lag de ingang van de camping. Ver weg van het piepkleine slapende dorpje. Ging ik dit wel twee weken volhouden? Hier was wel erg veel….. “niets”.

Vouwwagen.

Een prima plek voor onze vouwwagen.

Maar we werden welkom geheten op de camping met een koude fles rosé (pre!). We mochten uit drie plekken kiezen en namen de ruimste. Onze vouwwagen is van het grote soort en neemt ruim 9×5 meter in beslag. We besloten om snel het slaapgedeelte op te zetten en eerst te plonsen in het zwembad (op verzoek van onze kleine medereizigers). Een heerlijk (klein) zwembadje zorgde voor de nodige verkoeling. We konden hierna vol energie weer verder met de tent en haalden wat pizza’s bij het restaurant om de eerste avond lekker makkelijk te beginnen. En die pizza’s waren heerlijk: een dunne bodem, goed belegd en gebakken in een houtoven. Zo hoort het.

We hadden de laatste hap nog niet op of we hoorden muziek: kinderdisco! Als een soort rattenvanger van Hamelen liepen alle kinderen achter de animatie aan. Aan het einde van de ronde begonnen de dansjes. Na 30 minuten zweten waren de kindjes moe en voldaan en konden zo hun bedje in! En wij genieten van ons flesje rosé ?.

Kleinschalige camping

We hebben uiteindelijk twee weken op deze camping gestaan. La Chataigneraie is een fijne kleinschalige camping, met lieve eigenaren van zowel de camping als het restaurant (deze worden door twee verschillende echtparen gerund), waar de kinderen zich meer dan goed hebben vermaakt. In de omgeving is niet mega veel te doen, maar genoeg om af en toe een uitstapje te maken. De twee speeltuintjes (de grote en de kleine) zijn prima voor kinderen tot een jaar of 6,7. Het animatieprogramma is fijn voor de kinderen van 8 tot 12 jaar. Voor de groteren lijkt mij dit minder geschikt.

Zes dagen per week is er minidisco voor de kleintjes, zes ochtenden kunnen ze terecht bij de knutselclub (Nederlandse animatie), zes middagen is er een programma voor de oudere kinderen en vijf avonden een programma op het terras. Maar: altijd om 23 uur stil. En daar hielden ze zich altijd aan. Het overgrote deel van de bezoekers van de camping is Frans of Nederlands en je vindt er ook een verdwaalde Belg of Duitser.

Drome

Check dit charmante optrekje!

Oase van rust

Het zwembad is met een kindveilig hek omheind en schoon. Het is echter geen plek om de hele dag bij op een bedje te gaan liggen. Het sanitair is super schoon. En last-but-not-least: het restaurant is meer dan goed. Veel meer dan je op een camping zou verwachten. Zelfs locals kwamen hier om een hapje te eten.

Al met al was het een heerlijke rustige vakantie en heb ik geen winkeltje van binnen gezien (behalve een supermarkt), maar dat haal ik in Nederland wel weer in…..

Ben jij wel eens op La Chataigneraie geweest en deel je de mening van Margot (niet)? Laat het ons weten!

Meer campingreviews op Love2camp

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *