De receptie van Camping La Palombière

Camping La Palombière (Frankrijk)

Soms kom je op een camping waar de sfeer precies goed is. Camping La Palombière in Sainte-Nathalène (Dordogne) is zo’n camping.

In de zomer van 2014 wilden we op weg naar Spanje een paar dagen in de Dordogne staan en de keus viel op La Palombière. Deze vijfsterrencamping ligt vlakbij het mooie stadje Sarlat en had eind juli nog plek voor een paar dagen.

Zoals veel campings heeft La Palombière niet alleen toeristische plaatsen, maar ook mobile homes, huurtenten etc. De zeer ruime staanplaatsen boden genoeg plek voor onze vouwwagen met voortent, auto, tafel en stoelen en een speelkleed voor de kinderen. Omdat de plekken zo ruim zijn, zaten we ook niet te dicht op onze buren.

La Palombière

Genoeg te ontdekken op La Palombière!

De camping heeft een kleine winkel voor brood en andere noodzakelijke dingen. Voor de grote boodschappen moet je echt naar een van de supermarkten in Sarlat, zoals de gigantische hypermarché E. Leclerc. Geen straf! Het restaurant van La Palombière is prima met een mooi terras dat een schitterend uitzicht over het dal biedt. De pizza’s en cocktails smaakten heerlijk.

Klimrek

La Palombière is heel geschikt voor jonge kinderen. In het midden van de camping bevindt zich de speeltuin met een groot klimrek. Deze speeltuin is echt een verzamelplaats voor alle kinderen op de camping.

Het zwembad is groot en heeft mooie glijbanen. In het hoogseizoen was hier alleen bijna geen ruimte om even lekker te zitten of liggen.


Sanitair

Wij stonden vrij in het midden van de camping en konden kiezen tussen twee sanitairgebouwen. Het dichtstbijzijnde gebouw was voor zowel dames als heren en dat blijf ik toch een beetje vreemd vinden. Maar het was er schoon en het water was warm (niet onbelangrijk!).

La Palombière biedt nog veel meer faciliteiten waar we geen gebruik van hebben gemaakt omdat we er maar vier dagen stonden. Toch vonden we het een heel fijne camping en dat lag vooral aan de sfeer. Die was goed en relaxed. Vorig jaar probeerden we vanaf huis nog een paar dagen op La Palombière te reserveren, maar toen zat de camping al helemaal vol. Wie weet komen wij er nog een andere keer terecht, want La Palombière is zeker een aanrader!

Naschrift d.d. 23 mei 2016: dit jaar zijn er op de camping enkele veranderingen doorgevoerd. Er is onder meer een groot overdekt zwembad bijgekomen.

Meer campingreviews op Love2camp

4 antwoorden
 1. Riska, receptie La Palombière
  Riska, receptie La Palombière zegt:

  Heel erg bedankt voor deze woorden die aanmoedigen de camping nog verder te verbeteren.
  Het probleem van geen ruimte om de zwembaden is inmiddels verholpen met de komst van een binnenbad van 700m² bovenop de 2 bestaande baden.
  We zien u met alle plezier weer terug bij La Palombière.

  Beantwoorden
 2. M
  M zegt:

  Als ik iets op deze camping heb gemist dan is het “sfeer”. Ik vind het een hele onpersoonlijke camping. Ook de badmeester werkt niet mee aan een prettig verblijf voor de campinggasten. Nee, ik zou deze camping zeker niet aanraden. Behalve aan mensen die graag naar een luide, op Engelse gerichte camping willen.

  Beantwoorden
  • Love2camp
   Love2camp zegt:

   Hoi M, jammer dat je de camping zo hebt ervaren. Wij herkennen dat niet en vonden het een fijne camping. Wat zijn jouw favoriete campings?

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *