Kamperen op Corsica: de perfecte honeymoon

De Seychellen, Bali of de Malediven. Veel newlyweds pakken voor hun huwelijksreis het vliegtuig naar exotische oorden. Dat zat er voor mij niet in. Na een dure verbouwing en een geweldige bruiloft was het geld zo’n beetje op. Dus wij gooiden de tent in onze oude Peugeot 205 en reden de zon tegemoet. Het werd een vakantie om nooit te vergeten.

Veerboot naar Corsica

Veerboot naar Corsica

Het plan was een camping te zoeken aan het Zuid-Franse Lac de Sainte Croix. Het is daar prachtig, maar dat vinden meer mensen. Alles was vol. Op een enkele camping na dan, maar voor mijn honeymoon eiste ik toch wel een klein beetje luxe (lees: minimaal 3 sterren). We kwamen uiteindelijk terecht op een camping in de buurt van Castellane. Het was vanuit daar dat we een ‘een dagje Nice deden’. We slenterden hand in hand door de haven en vergaapten ons aan de luxe schepen die er lagen. Even verderop meerde de veerboot naar Corsica aan. Mijn kersverse echtgenoot en ik keken elkaar aan en dachten op dat moment exact hetzelfde: daar gaan we heen.

DSCN1739

Ons volgepropte autootje

Corsica
En zo geschiedde. De dag erna stuurden we ons volgepropte rode autootje in Nice de boot op om er een paar uur later in Calvi weer vanaf te rijden. Wat nu? We hadden ons totaal niet verdiept in Corsica en hadden ook geen idee of we naar het zuiden of juist het oosten moesten rijden. Het liep al tegen de avond, dus eerst maar een camping in de buurt van Calvi zoeken. Ook dat bleek niet eenvoudig, want de eerste camping die we aandeden was vol. De volgende stop hadden we meer geluk. Camping de la Plage in Algajola, tussen Ile-Rousse en Calvi, had nog plek. We mochten zelf weten waar we onze tent zouden neerzetten. Een fantastische camping leek het ons niet, maar het begon al te schemeren dus we hadden weinig keus. Ach, voor een nachtje zou het prima zijn.

17072008018

Tijdens het eten genieten van de zonsondergang

De perfecte honeymoon
Verwachtingen hadden we niet en dat was maar goed ook, want wat we aantroffen hadden we nooit kunnen vermoeden of zelfs maar durven hopen. Mijn lief en ik hebben al heel wat campings gezien, al dan niet samen, maar nog nooit hebben we onze tent op zo’n geweldige plek opgezet. Al hadden we dat pas in de gaten toen de haringen al lang en breed in grond zaten. Het was inmiddels donker en we besloten wat te gaan eten. Maar waar? Langs de camping liep een klein spoorlijntje en wat daarachter was konden we vanaf onze plek niet zien. We klommen een stukje naar boven en werden prompt heel erg blij.

Het uitzicht was adembenemend. De oranje zon die aan de horizon in de zee verdween. Daarvoor het strand en een gezellig eettentje. Natuurlijk wisten we door de naam van de camping dat het strand niet ver weg kon zijn, maar dat we onze tent op nauwelijks 100 meter van de zee hadden opgezet, konden we niet vermoeden.

Je begrijpt dat het niet bij dat ene nachtje bleef, want niet alleen de ligging van de camping was geweldig. Ook van het eiland zelf, het weer en het strandtentje genoten we. Kamperen op Corsica was voor ons de perfecte honeymoon.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *