Camping l’Amfora (Spanje)

Camping l’Amfora in Sant Pere Pescador ligt direct aan zee in de baai van Rosas. We zijn er meerdere keren geweest. Tijd voor een review dus!

September 2008. Nog kinderloos vierden we vakantie aan de Côte d’Azur. Na een paar dagen waren we onze camping op de berg zat en trokken door naar de Italiaanse Bloemenrivièra. Ook daar vonden we niet de camping die we zochten, dus keerden we weer terug naar de camping op de berg. Uiteindelijk hadden we het hier echt gezien en op een ochtend pakten we onze tent in en vertrokken. Waarheen? We hadden nog geen idee. We reden richting Marseille en in de auto ontstond een plan. We hadden namelijk zin in sangria! De campinggids bood uitkomst en die avond zaten we aan de sangria op camping l’Amfora in het Spaanse Sant Pere Pescador. Een camping waar we nog vaak naar zijn teruggekeerd.

Het kleine dorp Sant Pere Pescador ligt aan de Costa Brava, zo’n 30 kilometer van de Franse grens. In de buurt vind je plaatsen als Figueres, de geboorteplaats van Salvador Dali, de badplaatsen Rosas en l’Escala , ‘klein Venetië’ Empuriabrava en iets verder het fantastische Cadaqués.

Viersterrencamping l’Amfora is met ruim achthonderd plaatsen een grote camping. Toch voelt het over het algemeen niet massaal. Het grootste pluspunt van l’Amfora is de ligging direct aan het brede zandstrand in de baai van Rosas. Hoe druk het ook is; op dit heerlijke strand is er altijd plek. Ook de zwembaden zijn lekker voor een frisse duik. Al is het hier in het hoogseizoen wel erg druk. Naast de zwembaden vindt ‘s avonds ook de animatie plaats. De disco is vanaf de meeste plekken te horen.

Op l’Amfora vind je standplaatsen, stacaravans, bungalows en enkele appartementen. De ruime standplaatsen liggen over het algemeen in straatjes en zijn van elkaar gescheiden door heggen. Het sanitair op de camping is super. De hele dag door wordt er schoongemaakt waardoor je zelden een vieze douche of smerig toilet treft.

De campingwinkel is de hele dag open en goed gesorteerd. ‘s Ochtends zijn hier heerlijke broodjes te koop. Het restaurant op de camping vind ik minder goed, maar smaken verschillen. Daarentegen gaan we tijdens onze vakantie graag naar de strandtent die direct aan de camping is gelegen. Het is heerlijk om hier te lunchen, na een strandmiddag te borrelen of te eten of om ‘s avonds een cocktail te drinken. Als wij op l’Amfora zijn, vind je ons hier bijna dagelijks. Ook gaan we graag naar bodega Mas Gusó, die vlak naast de camping ligt. Hier kan je fantastisch lunchen en dineren en heerlijke wijnen kopen. Dit is inmiddels alom bekend, dus staat er vaak een wachtrij.

IMG_5160

Op het brede zandstrand is er zelfs bij topdrukte plek.

De eerste keer op l’Amfora betaalden we met Campingcheques (alleen in het laagseizoen) en kostte een overnachting slechts 14 euro. Destijds hoorde ik dat deze camping in het hoogseizoen zo’n 60 euro per nacht kost. Ik zwoer dat nooit te zullen betalen voor een overnachting. Maar dat was toen… Inmiddels zijn we nog drie keer naar l’Amfora terug geweest. Een keer met onze oudste die bijna twee werd en nog twee keer met beide boys. De laatste twee keer betaalden we zo’n 70 euro per nacht. Zeg nooit nooit…

Is l’Amfora alleen maar fantastisch? Nee. Vooral dit jaar vonden we het wat minder, maar dat lag voornamelijk aan onze plaats in een vrij druk straatje. We hadden drukke en lawaaiige over- en achterburen en dat vonden we ‘s avonds erg jammer. De lichtslang op de tent van de overburen was zo fel dat sterren kijken amper mogelijk was. De andere jaren stonden we een straatje verder en hadden we van niemand last. Dit jaar voelde l’Amfora wel erg massaal. Maar goed, het het ligt er maar net aan waar je staat. Ook zijn er veel Nederlanders in het hoogseizoen. Als je daar niet van houdt, is deze camping niets voor jou.

Volgend jaar slaan we l’Amfora over want er zijn nog zo veel mooie campings te bezoeken. Toch komen we vast nog wel eens op l’Amfora terug.

Meer campingreviews op Love2camp

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *