Camping Las Dunas (Spanje)

Is de camping echt zo leuk als de website doet vermoeden? Het is iets wat veel kampeerders willen weten. Wij willen daar graag bij helpen en reviewen elke camping die we hebben bezocht. We hebben een aantal bekenden gevraagd hetzelfde te doen. Dit keer vertelt Love2camp-vriendin Margot over camping Las Dunas in Spanje.

Ik heb een echtgenoot die het gelukkigst is als we op vakantie lekker vaak naar het strand kunnen. Maar met onze drie kinderen viel dat wel eens een beetje tegen. In een hete auto, overal zand, betaald parkeren en nog steeds een stuk lopen. Dus we besloten het anders aan te pakken en naar een camping AAN het strand te gaan. Daarmee vielen er zomaar opeens een heleboel hobbels weg, die we eerder dus wel ervoeren.

We wilden naar Spanje. En wil je daar een plek op een camping aan het strand, dan ben je dus eigenlijk al te laat als je in december boekt. Dus wij waren uitzinnig dat we nog een plekje konden krijgen op camping Las Dunas in Sant Pere Pescador. Een super grote camping, maar dan wel met veel voorzieningen, zodat het voor ons – de twee volwassenen – ook een beetje aangenaam zou worden.

Strand Las Dunas

Een camping aan het strand. Heerlijk.

Grote camping met veel faciliteiten

Het beviel super goed om over de camping naar het strand te lopen. En het was ook fijn dat er een mega grote camping winkel was, die in alles kon voorzien.

Maar, je voelt ’em al aankomen… Er waren naast de zaken die ons goed zijn bevallen, ook wel wat mitsen en maren. Ten eerste: de camping was voor ons gewoon TE groot. Ik miste sfeer en intimiteit. Echt, de camping was echt mooi onderhouden, schoon sanitair (er werd de hele dag gesopt), er was vermaak voor elke leeftijd (knutselclub, midgetgolf, tennisbanen, theatervoorstellingen en zelfs een (kinder)disco op het strand bij ondergaande zon), maar ik voelde me er een beetje verloren.

Disco bij ondergaande zon.

Disco bij ondergaande zon.

Het is een soort “inverdien-camping”: hoe langer/vaker je hierheen gaat, des te mooier de plek is die je toegewezen krijgt. Dus wij stonden op vak M – bijna 20 minuten lopen vanaf de ingang – waar de bomen nog niet zo groot waren om schaduw te geven, waar je ver van alles af stond (wel lekker rustig qua geluid), maar voor mijn gevoel ook wat “verloren” dus.

Het zwembad was mooi, maar zo groot, dat er elf badmeesters aan te pas kwamen om alles onder controle te houden. En dat laatste deden ze ook: je kon nog geen bommetje maken, of er werd gefloten. Veilig was het dus wel, maar mijn twee kleuters mochten dus zonder hun zwemdiploma bijvoorbeeld niet van de grote glijbaan (ook niet onder begeleiding). Wel van de kleine, maar je raadt het al, dat was niet de bedoeling. En het welbekende handdoekje-leggen: er stonden borden waarop een verbod werd aangekondigd, maar handhaven, ho maar. Dus na onze dagelijkse verkwikkende zwempartij, verlieten we het zwembad meteen weer.

Leuke uitstapjes

De omgeving biedt voldoende om leuke tripjes te maken; we hebben in een treintje de Cap Creux rondgereden (vertrek vanaf de boulevard in Rosas). We hebben het plaatsje Cadaqués bezocht; de plaats van Salvador Dali heeft gewoond. Super mooie bergrit, en een authentiek dorpje. Naast de wat authentiekere plaatsen zijn er ook voldoende 10-in-een-dozijn-boulevards in alle omliggende dorpjes te vinden, inclusief bijbehorend vermaak. Voor elk wat wils dus.

Een kleine strandje in de buurt van camping Las Dunas.

Een kleine strandje in de buurt van camping Las Dunas.

En een beetje jammer voor ons: de laatste dag hebben we ontdekt dat het restaurant op de camping meer dan de moeite waard is! Echt enorm lekker! Helaas dus maar één keer van kunnen genieten….

Dus voor ons een volgende keer wel weer de gemakken van de voorzieningen, maar op minder grote campings. Dit jaar gaan we naar de Italiaanse meren, eens kijken wat die ons bieden.

Ben jij weleens op camping Las Dunas geweest? Dan zijn we benieuwd naar je ervaringen. Deel jij de mening van Margot of ben je het juist helemaal niet met haar eens? Laat het ons weten!

Camping Sandaya La Côte de Nacre 6
kampeercadeautjes voor in de schoen
Caravanity by Campooz luifel 2
Winterkamperen
Mobiel kantoor Kip Caravan
ANWB Camper en caravan van het jaar 2021
camping van het jaar
Fietsen Slovenië
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *