Camping Le Daxia (Frankrijk)

De afgelopen tien jaar deden we camping Le Daxia in het Franse Saint-Clair-du-Rhône twee keer aan op weg naar het zuiden. Afgelopen zomer stonden we er weer even. De hoogste tijd om deze camping – op 45 km van Lyon – eens onder de loep te nemen!

De allereerste keer dat mijn vriend en ik op Le Daxia stonden, was ik behoorlijk zwanger. Voordat onze oudste zoon – die inmiddels al 10 (!) is – ter wereld zou komen, gingen we nog even kamperen in Frankrijk. Op de heenweg kwamen we op camping Le Daxia terecht en dat beviel prima. Jaren later waren we inmiddels twee zoons rijker en had ik een overnachtingscamping uitgezocht. Hoe dichter we in de buurt van de camping kwamen, hoe meer het me begon te dagen: hier waren we al eens geweest! De camping was opnieuw fijn en dus stopten we er dit jaar weer, op doorreis naar de Provence. En dit keer kozen we ervoor om even te onthaasten en twee nachten te blijven staan, in plaats van de volgende dag meteen door te racen.

Voor het eerst (en best wel zwanger) op camping Le Daxia.

Zwembad op Le Daxia

Een zwembad is wel een van onze wensen voor een overnachtingscamping. We vinden het heerlijk om na een lange dag in de auto op de camping af te koelen. Camping Le Daxia heeft een prima zwembad waar je even een duik in kunt nemen. Er staan wat ligbedjes omheen en er is zelf een glijbaan. Kleintjes kunnen zich uitleven in het pierenbadje.

Camping Le Daxia zwembad

Het zwembad, waar het op de foto even rustig is.

Pizzeria en speeltuin

Als ik aan Le Daxia denk, denk ik aan de pizzeria. Die is heel fijn! In het weekend komen de locals hier ook lekker pizza eten. Hier zit je (vooral buiten) echt super. Ook dit jaar schoven we op onze eerste vakantiedag op het terras aan tafel. Pizza, wijn… Ja, dan is het leven goed hoor! Overdag even reserveren is trouwens nooit weg. Dan weet je (als het goed is) zeker dat je een tafeltje hebt. En dan het mooiste: de pizzeria grenst aan de ruime speeltuin. De kinderen kunnen zich hier heerlijk uitleven. Helemaal fijn als je zelf aan tafel zit bij te komen van je reis.

Camping Le Daxia

De speeltuin om Le Daxia is ruim en groen.

Camping Le Daxia

De boys vermaakten zich prima, terwijl wij aan tafel relaxten.

Er is trouwens ook een tafeltennistafel waar de boys en ik op onze eerste echte vakantiedag heerlijk wat potjes hebben gespeeld.

Camping Le Daxia

Even scheidsrechter spelen 😉

En dan… het sanitair

Ja, het kan natuurlijk niet allemaal halleluja zijn. Nou ja, dat kan wel, maar dat is op Le Daxia niet het geval. Het sanitair vind ik zelf dus helemaal niks. Nu ben ik behoorlijk kritisch, maar dit kan echt wel een stuk beter. Sowieso zijn de douches, toiletten en wastafels gemengd én in een kleine ruimte. Hierdoor heb je echt weinig privacy. Ik vond het er ook niet echt schoon. Maar goed, c’est ça

Camping Le Daxia

Niet het sanitair, maar de receptie van de camping.

Camping Le Daxia

En de ingang van de camping.

Conclusie

Al met al is Le Daxia een fijne camping om één of meerdere nachten te verblijven. Je kunt de camping bijvoorbeeld gebruiken als uitvalsbasis voor een bezoek aan Lyon. Martine’s vriendin verbleef deze zomer met haar gezin een kleine week op Le Daxia en heeft het daar prima naar haar zin gehad.

Camping Le Daxia

Onze ruime plek.

Verder zijn de plekken groen en behoorlijk groot. Bij de receptie kun je broodjes voor de volgende ochtend bestellen. Wij komen vast nog eens terug op Le Daxia!

Ken jij camping Le Daxia?

Meer Franse campings

Op Love2camp vind je nog meer Franse campings. Check daarvoor deze link.

1 vakantie 2 bestemmingen
Vaatwasser op camping
Kampeer en Caravan Jaarbeurs
Camp to Go afl 1
Scout – stop & stay-camper
Camp to Go
ann mah De vergeten kamerann mah De vergeten kamer
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *