Camping Le Gallo Romain (Frankrijk)

Niet te ver, maar wel mooi weer. Rustig, maar niet saai. Kindvriendelijk en bovendien genoeg te doen in de omgeving. De eisen voor de eerste kampeervakantie met een peuter en een baby waren hoog. Op advies van vrienden kwamen terecht op Camping Le Gallo Romain in Barbières.

IMG_3252

Onze stacaravan op Le Gallo Romain

De ligging van deze terrassencamping is prachtig: in de Drôme aan de voet van de Col de Tourniol. In plaats van onze tent, kozen we dit keer voor een stacaravan, dat leek ons wel zo comfortabel met een baby van een paar maanden oud. We boekten rechtstreeks bij de camping. Bij aankomst bleek de caravan behoorlijk verouderd. De eerste teleurstelling ebde weg toen alles wel schoon bleek te zijn. Een wespennest in de badkamer zorgde voor een nieuwe frustratie, maar de campingeigenaar schoot meteen te hulp. Wat dat betreft niets dan lof.

Dan de camping zelf. Deze is met name geschikt voor gezinnen met jonge kinderen en voor mensen die de natuur in willen (wielrenners bijvoorbeeld). Houd je van vertier of een veelzijdige animatie dan heb je op Le Gallo Romain niets te zoeken. Langs de camping stroomt een klein beekje waar de kinderen heerlijk kunnen ravotten. Afkoelen kan in het zwembad. Verwacht geen glijbanen of andere poespas, want dan kom je bedrogen uit. De allerkleinsten kunnen lekker poedelen in het peuterbad.

Het restaurant is prima. Geen sterrenkwaliteit, maar dat verwacht ik ook niet op een camping. De streekwijn smaakt er in ieder geval uitstekend en vanaf het terras kun je genieten van de ondergaande zon.

Zoals gezegd ligt Le Gallo Romain in een prachtige omgeving. Voor natuurliefhebbers en rustzoekers is de camping dan ook een aanrader. Hou je echter van cultuur, watersporten of levendige dorpjes dan kun je beter een andere bestemming zoeken.

Meer campingreviews op Love2camp

1 antwoord
 1. Rosa FABIEN
  Rosa FABIEN zegt:

  Hello,
  Thank you sincerely for your positive comment on the camping Le Gallo Romain.

  We are always happy to receive people who love nature and our site.

  We were delighted to receive you.
  Have a good summer with lots of sun.

  See you soon

  Rosa Pascal, gérants
  Camping Gallo Romain **** Barbières

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *