Camping Le Phare in Honfleur (Frankrijk) + video

In het populaire havenstadje Honfleur (Normandië, Frankrijk) vind je camping Le Phare. Marije stond er twee nachten en had het prima naar haar zin.

Toen we deze zomer besloten om in Normandië te kamperen, wist ik één ding zeker: ik wilde naar Honfleur. Gelukkig wilde de rest van het gezin ook mee 😉 Ooit had ik over dit beroemde havenstadje gelezen en het vervolgens op mijn ‘to visit’-lijst gezet. Mijn moeder vertelde trouwens dat ik er ooit ben geweest, maar daar weet ik niets meer van.

Camping Le Phare Honfleur

Honfleur

Dwars door Honfleur

Na een korte online zoektocht kwam ik uit bij camping Le Phare (ze noemen het afwisselend Le Phare en Du Phare). Slechts twee sterren en een 7,6 op Zoover, maar toch zag ik het wel zitten. Vooral omdat je vanaf de camping zo het stadje in loopt. Nou en dat laatste hebben we gemerkt…

De navigatie stuurde ons steeds richting een straatje dat meer voetgangersgebied leek en waar volop mensen liepen. Na een paar omwegen door nauwe straatjes, besloten we het er toch op te wagen. Met onze best grote auto én de nieuwe Fat Freddy reden we langzaam de straat in. Oh man, dat voelde zó tegennatuurlijk. Iedereen moest aan de kant, maar eigenlijk deed iedereen dat heel braaf. Uiteindelijk checkte ik door mijn raampje bij een man of we er wel echt mochten rijden en hij bevestigde dat gelukkig. Na een paar minuten zweten kwamen we gelukkig aan bij de camping. Later ontdekten we dat we de navigatie hadden moeten negeren en net na het haventje rechtsaf moesten slaan. Dus vanaf de Quai de la quarantaine (what’s in a name?) rechtsaf de Quai Des Passagers op. Onthoud deze million dollar tip!

Honfleur straat

Dat straatje rechts, daar moesten we dus doorheen rijden. Terror toch?

Camping Le Phare

Ok, het gaat natuurlijk om de camping. Wel, daar kan je dus niet reserveren. En toen we arriveerden na onze laatste helse autominuten hing er een bordje: Complet. Neeeeee! Bij de receptie bleek gelukkig dat daar niets van klopte en dus was er plek voor ons.

Camping Le Phare is een langgerekte camping met groene plekken tussen haagjes. Wij stonden op plaats M en dat was een prima plaats. De camping zelf is heel basic en vooral gericht op een kort verblijf. Het sanitair was erg eenvoudig. De toiletten (mannen en vrouwen apart) hadden geen papier, maar waren wel schoon. Ik miste echt een haakje waar ik mijn douchetas aan kon hangen. Dat heb ik wel gezegd, dus misschien luisteren ze ernaar (wishful thinking…). De douches waren gemengd en net zo eenvoudig.

Camping Le Phare Honfleur

Onze plek M op camping Le Phare.

Stadje en strand vlakbij

De camping heeft geen zwembad en geen winkeltje. Wél komt er elke ochtend een bakker die brood vanuit zijn auto verkoopt. Voor kinderen is er op Le Phare weinig te beleven. Er staan twee speeltoestellen (echt voor ukkies), maar die waren tijdens ons bezoek (juli 2020) afgesloten. Toch hebben onze jongens zich prima vermaakt.

Camping Le Phare Honfleur

De vuurtoren: ‘le phare’.

Zoals gezegd, ben je binnen enkele minuten in het hart van Honfleur. En dat is echt dé USP van camping Le Phare. Honfleur is namelijk zo’n leuk stadje! Omdat wij er in coronatijd waren en de drukte niet zo fijn vonden, hebben we geen terrasje gepakt. Maar we gaan zeker nog eens terug om daar wel uitgebreid op een terras te zitten.

Camping Le Phare Honfleur

Honfleur is zo leuk!

Verder loop je vanaf de camping binnen 10 minuten naar het strand. Dat ligt heel sexy tegenover de industrie van Le Havre, maar dat heeft ook wel weer wat. En je hebt vanaf het strand een prachtig uitzicht op de indrukwekkende brug Pont de Normandie. Houd er trouwens wel rekening mee dat je hier in zee te maken hebt met de getijden.

Camping Le Phare Honfleur

Schepen kijken!

En dan ligt er net buiten de camping nog een hartstikke mooi park met een vlindertuin en een skatebaantje met een halfpipe. Daar wilden onze jongens natuurlijk even steppen.

Camping Le Phare Honfleur

Tussen de camping en het strand ligt een prachtig park.

Campingconclusie

Wij stonden dus twee nachten op camping Le Phare in Honfleur en vonden het er heel relaxed. De campinggasten zijn heel divers en van allerlei nationaliteiten. De camping is dan wel basic, maar wel goed onderhouden. Voor twee nachten betaalden we (twee volwassenen en twee kinderen van 7 en 10 jaar) in totaal zo’n 60 euro. Wij willen hier nog wel eens terugkeren.

Wil je meer zien? Check dan onderstaande video op het YouTube-kanaal van Love2camp!

1 vakantie 2 bestemmingen
Vaatwasser op camping
Kampeer en Caravan Jaarbeurs
Camp to Go afl 1
Scout – stop & stay-camper
Camp to Go
ann mah De vergeten kamerann mah De vergeten kamer
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *