Camping L’Ecrin Nature: Doorreiscamping Frankrijk #3 – langs A20

Soms beland je toevallig op een camping waar alles lijkt te kloppen. Dat gebeurde ons afgelopen zomer, toen we op de weg van Spanje naar huis terechtkwamen op Camping L’Ecrin Nature in Ambazac.

Rust en natuur. Houd je hier niet van, stop dan maar met lezen. Camping L’Ecrin Nature in Ambazac is namelijk een rustige camping gelegen aan het meer l’Etang de Jonas in een prachtige, heuvelachtige omgeving. Een ideale uitvalbasis voor het maken van wandel- en mountainbiketochten.

L'Ecrin Nature

Meld je bij de receptie van L’Ecrin Nature en je bent verzekerd van een hartelijke ontvangst.

Dat zat er voor ons niet in, aangezien wij op doorreis waren en maar één nachtje zouden blijven. Desondanks was de ontvangst op de camping heel leuk. De eigenaar was vriendelijk, geïnteresseerd en behulpzaam.

L’Ecrin Nature is een kleine camping. Er zijn 47 plekken, waarvan 41 met elektra. Ze zijn allemaal afgebakend door middel van heggetjes. Verder staan verspreid over het terrein wat huuraccommodaties, zoals een stacaravans en cottages.

Verwarmd zwembad en vers brood

Camping L’Ecrin Nature heeft een verwarmd zwembad. Groot is het niet, maar de kids vonden het heerlijk even te plonsen. Zwemshorts zijn verboden, maar de campingeigenaar kneep een oogje dicht toen zoonlief zijn strakke zwembroek niet kon vinden. Zoals ik hierboven al schrijf, vond ik de eigenaren sowieso sympathiek. De sfeer op de camping was dan ook heel ontspannen.

L'Ecrin Nature

L’Ecrin Nature ligt midden in de natuur.

Een winkeltje of restaurant is er niet. Wel is er de mogelijkheid broodjes te bestellen voor de volgende ochtend. Deze worden rond een uur of acht op je plek afgeleverd. Wat een luxe!

Ambazac

Proost!

Voor het avondeten zijn we uitgeweken naar Ambazac. Het dorpje ligt op ongeveer twee kilometer van de camping. Wij besloten te gaan lopen. Op de heenweg wandelden we langs de weg (eng!), maar op de terugweg hadden we een mooie route langs het meer gevonden. In dorp zijn een paar restaurantjes. Wij belandden bij de pizzeria, waar zowel het eten als de wijn prima smaakten.

Zoek je een doorreiscamping langs de Franse A20, of wil je kamperen in een mooie, rustige omgeving? Denk dan eens aan Camping L’Ecrin Nature. Wij betaalden voor een nacht (vier personen en een plek met elektra) nog geen 25 euro.

Ken jij deze L’Ecrin Nature of heb je een andere campingtip? Laat het ons weten!

1 vakantie 2 bestemmingen
Vaatwasser op camping
Kampeer en Caravan Jaarbeurs
Camp to Go afl 1
Scout – stop & stay-camper
Camp to Go
ann mah De vergeten kamerann mah De vergeten kamer
Camping Sandaya La Côte de Nacre 6
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *