Les Cigales Rocamadour

Camping Les Cigales in Rocamadour, Frankrijk

Wij zijn fan van het ‘tweecampings-principe’. Sinds een paar jaar gaan we elke zomer drie weken op vakantie waarbij we twee campings voor langere tijd aandoen. Dit jaar bezochten we onder meer camping Les Cigales in Rocamadour. Een echt Franse camping. Lees hier hoe het ons beviel.

 Les Cigales Rocamadour

Het speelveld van Les Cigales met links het sanitairgebouw en daarnaast (in de verte) het zwembad.

Begin januari boekte ik camping Globo Rojo in Spanje voor bijna twee weken in augustus. Dat was geregeld! Hier, hier en hier lees je trouwens alles over mijn vroegboekavonturen. Terug naar ons tweecampings-principe. Dat houdt in dat we een week op een camping in een doorreisland/-gebied staan en vervolgens ruim anderhalve week op de camping op onze uiteindelijke bestemming. Dus onderweg naar Spanje staan we vaak een week in Frankrijk. Vorig jaar koersten we af op camping Valle Gaia in Toscane, maar brachten we eerst een week door op camping Orchidea aan het Lago Maggiore.

Rocamadour op loopafstand

 Les Cigales Rocamadour

Een deel van de camping.

Dit jaar zocht ik een camping op weg naar de Costa Brava. Tijdens mijn uitgebreide Google-, Zoover– en CampingStreetview-sessies kwam ik uit bij camping Les Cigales in l’Hospitalet naast Rocamadour. Deze camping sprak ons meteen aan, onder meer door de kleurige foto’s bij het zwembad en het feit dat Rocamadour op loopafstand is.

Camping Les Cigales
Begin augustus was het zover: na onze eerste overnachting op camping Les Grands Pins, arriveerden we de volgende dag op camping Les Cigales. Het was 13.00 uur en dat betekende dat het merendeel van de (bijna alleen maar Franse) campinggasten uitgebreid zat te lunchen. Warm én inclusief een fles wijn. Terwijl de Fransen zaten te chillen, zetten wij in de bloedhitte onze vouwwagen op. Voor onze boys wisten we nog net een plekje in de schaduw te creëren waar ze wat konden tekenen. Toen de Alpen Kreuzer eenmaal stond, was het goed!

Springkussen Les Cigales

Het springkussen op Les Cigales is de droom van ieder kind. Denken wij…

Onze plek (nummer 4) was echt super. Niet alleen groot en met een eigen kraantje, maar ook nog eens tegenover het grote speelveld en vlakbij het sanitair, zwembad en het winkeltje. Dat speelveld, was echt een enorme pré! Elke middag werd om 14.00 uur een gigantisch luchtkussen opgeblazen, dat vervolgens tot 20.00 uur bleef staan. Onze kinderen vonden dit springkussen werkelijk fantastisch. En wij dus ook. Want hoe heerlijk is het om voor je tent te zitten en uit te kijken op je kinderen die veel plezier hebben? Er was trouwens ook een animatieteam, maar dat was volledig in het Frans en wij hebben daar geen gebruik van gemaakt.

Kamperen tussen de Fransen

 Les Cigales Rocamadour

Naast het zwembad bevinden zich de receptie, het winkeltje, de bar en de pizzeria.

Nog even over die Fransen: die zijn er dus in overvloed. Wij hadden dat al in de reviews op Zoover gelezen en dat schrok ons niet af. Eenmaal op de camping bleek het juist leuk en verfrissend om tussen de Fransen te zitten. Ik denk dat er in vijf dagen hooguit drie andere plaatsen wisselend door Nederlanders waren bezet. Ik had het me nooit zo gerealiseerd, maar de Fransen kamperen heel anders dan wij. Veel meer basic met een koepeltentje, kleine krukjes en een minitafel. Oh ja, en allemaal met een sneldrogende handdoek van de Decathlon. Daar zaten wij dan in vol ornaat met onze volledige uitgeklapte vouwwagen (met luifel) en nieuw aangeschaft tenttapijt.

 Les Cigales Rocamadour

De receptie van Les Cigales.

Even terug naar de camping. Die is dus echt prima. Er is een winkel met een zéér beperkt assortiment, maar wél met verse broodjes ‘s ochtends. ‘s Avonds kan je gezellig iets op het terrasje drinken. Je kan zelfs een pizza bestellen (hebben wij niet gedaan). Het sanitair was daarentegen wel verouderd. Wat verder op de camping heb je een nieuwer gebouw, maar dat is erg klein. Het zwembad is in het midden erg diep, maar aan de randen kan je staan. Om het bad staan gratis ligstoelen in vrolijke kleuren. Verder is er nog een kleine speeltuin en staan er trampolines.

l’Hospitalet en adembenemend Rocamadour

 Les Cigales Rocamadour

Wow! Uitzicht op Rocamadour.

Les Cigales ligt in het plaatsje l’Hospitalet, dat tegen Rocamadour aan ligt. In vijf minuten lopen (wel over een doorgaande weg, dus pas op!) ben je in  l’Hospitalet. Hier vind je enkele restaurants en wat winkeltjes. Het is een klein lintdorp, maar best gezellig. Het uitzicht op Rocamadour is werkelijk adembenemend, vooral ‘s avonds! Rocamadour is trouwens ook prima te bewandelen. In een ongeveer een kwartier sta je in het dorp. Op de heenweg ga je bergaf en dat betekent dat je op de terugweg… juist! Goed voor de beentjes, laten we maar zeggen.

Camperplaats Martel

De camperplaats in Martel.

Tijdens ons verblijf deden we boodschappen bij de E.LeClerc in Gramat. Ook brachten we een keer een bezoek aan het dorp Martel, dat prima was, maar ook weer niet heel bijzonder. Op de parkeerplaats van Martel kan je trouwens prima terecht met je camper. Verder zijn er nog meer bezienswaardigheden in de buurt, maar daar zijn we niet geweest. Rocamadour hebben we twee keer bezocht. Klim vooral helemaal naar boven als je er bent. Het uitzicht is fenomenaal.

Les Cigales Rocamadour

Het aantrekkelijke zwembad van camping Les Cigales.

Terug naar de camping. We zouden een week blijven en vervolgens doorreizen naar Spanje. Helaas werd de weersverwachting steeds slechter. En omdat wij graag wilden zwemmen en relaxen in plaats van koukleumen in de regen, regelden we dat we eerder in Spanje terechtkonden. Hulde aan camping Les Cigales, die niet moeilijk deed toen we twee dagen eerder wilden vertrekken.

Conclusie camping Les Cigales

Les Cigales Rocamadour

Super uitzicht tijdens de wandeltocht naar Rocamadour.

Camping Les Cigales is een fijne camping met ruime plekken. Kinderen hebben het hier gegarandeerd naar hun zin, mits ze niet per se met andere Nederlandse kinderen willen spelen. Franse kinderen zijn er trouwens genoeg.

De sfeer op de camping is goed en relaxed. Geen kliekjes, geen pretentieuze mensen, gewoon fijn. Het sanitair kan dus wel beter, maar oké…

Wil je een bezoek aan Rocamadour brengen of ben je op weg naar het zuiden, dan is Les Cigales zeker een aanrader.

Ben jij wel eens op Les Cigales geweest?

 

 

MEER CAMPINGREVIEWS OP LOVE2CAMP

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *