Camping Les Grands Pins in Velles (Frankrijk)

Camping Les Grands Pins in Velles is al een keer voorbij gekomen op Love2camp en wel in ons artikel over overnachtingscampings. Nu we er dit jaar weer twee keer overnachtten, vond ik het tijd voor een eigen review voor deze camping.

In mijn campingarchief (ik houd bij waar we hebben gestaan en op welke plaats) zag ik dat we camping Les Grands Pins in 2014 voor het eerst hebben bezocht. We hadden een paar dagen Dordogne gepland voordat we naar Spanje zouden rijden. Maar 1000 kilometer in één dag wilden we echt niet meer rijden (been there, done that). Dus zochten we een overnachtingscamping op zo’n 800 km rijden van huis. Het werd Les Grands Pins in Velles.

Les Grands Pins Velles

Hoge pijnbomen op Les Grands Pins Velles.

Ons eerste bezoek aan deze camping was een feest. Pas onderweg hadden we de eigenaresse gebeld of er nog plek was en – erg belangrijk – of er een zwembad op de camping was. Wij zaten namelijk weg te zweten in de auto en snakten naar een verfrissende duik. Gelukkig antwoordde zij ‘oui’ en ‘oui’ op onze vragen en dus koersten wij af op Velles. We kregen een plaatsje op het grote veld, klapten de Alpen Kreuzer open, namen een duik en een drankje en onze vakantie was begonnen. Op de hoofdfoto zie je dat fijne moment met rechts het zwembad.

In dit artikel over overnachtingscampings schreef ik al dat Les Grands Pins wel een beetje vreemd sanitair heeft. Op het grote veld (naast het zwembad) staat een klein gebouwtje met een heren- en damestoilet zonder toiletpapier en zonder wastafel om je handen te wassen. Achter de receptie vind je een invalidentoilet en -douche. Dan zijn er verder op de camping nog twee sanitairgebouwtjes, waar wij eigenlijk nog nooit zijn geweest. Ik moet er dus wel bij zeggen dat wij deze camping altijd alleen voor één overnachting bezoeken.

Les Grands Pins Velles

Nog even voetballen op het grote speelveld.

Het fijne aan Les Grands Pins is dat je zelf een plaatsje mag uitzoeken. Op het grote veld of onder de hoge pijnbomen. Wij kiezen altijd voor het veld omdat onze jongens zich dan kunnen uitleven in het speeltuintje, rond rennen of voetballen. Dat speeltuintje kan echt wel een touch up gebruiken, maar de boys heb ik daar nog nooit over gehoord. Zij vinden het er fantastisch. Het kleine zwembad is ideaal om even af te koelen na een dag in de auto. Als je op het veld staat, kan het gebeuren dat je wat verder van het elektriciteitskastje staat. Houd hier rekening mee ivm je verlengsnoer.

Zelf een plekje uitzoeken op de ruime camping.

Dit jaar hebben wij op de terugweg voor het eerst gegeten op het terras van het campingrestaurant. Dat heeft sinds deze zomer een nieuwe uitbater die echt zijn best doet om er wat van te maken. Ook al is de Franse keuken niet per se de onze, wij hebben er toch een lekkere laatste vakantiemaaltijd gegeten. De camping heeft trouwens geen winkeltje, maar bij aankomst kan je wel broodjes (stokbrood, pain au chocolat, pain aux raisins) bestellen die je de volgende ochtend kan ophalen. Ze smaken heerlijk! Verder is er rondom de receptie gratis wifi. En de eigenaresse is trouwens ontzettend hartelijk.

Wat ook heel fijn is: ‘s avonds is het echt heel donker op de camping. Na een hele dag op de snelweg is het zo relaxed om voor de tent te zitten en de sterren te bekijken. Wij genieten hier altijd erg van.

Les Grands Pins Velles

‘s Avonds is het (op onze lamp na) erg donker op de camping en dat vinden wij fijn.

Les Grands Pins ligt op 756 km van Utrecht en is daarmee ideaal voor een overnachting richting het zuiden of juist weer op weg naar huis. Zeker omdat de camping vlakbij de snelweg (A20) ligt. Wij zijn er nu al meerdere jaren op de heen- en terugweg gestopt voor een nachtje. Les Grands Pins wordt voornamelijk als overnachtingscamping gebruikt, maar dit jaar zagen we meerdere mensen die er enkele nachten aan vast knoopten. Wij zullen dat niet snel doen, maar voor een nacht is Les Grands Pins echt een heel fijne camping waar we zeker nog eens terug komen.

Ben jij wel eens op Les Grands Pins in Velles geweest?

MEER CAMPINGREVIEWS OP LOVE2CAMP

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *